Reuters: Ungaria trebuie să schimbe UE, nu să o părăsească

A.F.
Politică / 19 noiembrie 2023

Reuters: Ungaria trebuie să schimbe UE, nu să o părăsească

Ungaria trebuie să spună nu modelului european actual construit la Bruxelles, a declarat sâmbătă prim-ministrul Viktor Orban, la congresul partidului său Fidesz, adăugând că Uniunea Europeană trebuie schimbată, mai degrabă decât abandonată, transmite Reuters.

Orban a reiterat opoziţia guvernului său faţă de începerea discuţiilor cu Ucraina cu privire la aderarea acesteia la UE.

"Corectarea promisiunii greşite (de la Bruxelles) de a începe discuţiile (cu Ucraina despre aderarea la UE) va fi, de asemenea, sarcina noastră, deoarece Ucraina este acum la ani lumină de UE", a spus Orban, adăugând că va lupta împotriva încercărilor UE pentru a stabili migranţii în Ungaria.

Orban, care a fost blocat într-o dispută cu Bruxelles-ul cu privire la fondurile UE îngheţate din cauza retragerii democratice a guvernului său, a declarat săptămâna aceasta că strategia UE de a trimite bani şi ajutor militar Ucrainei a eşuat şi că se opune începerii negocierilor de aderare cu Kiev.

Ucraina, care a solicitat să adere la UE la câteva zile după invazia Rusiei din februarie 2022, consideră aderarea drept o prioritate de vârf.

Problema începerii discuţiilor de aderare cu ţara va fi pe ordinea de zi la un summit al UE de luna viitoare.

Decizia de a invita Ucraina să înceapă discuţiile de aderare la summit este "în pericol", a declarat vineri un înalt oficial al blocului, citând rezistenţa maghiară care ar putea obstrucţiona unanimitatea a 27 de ţări UE drept unul dintre motive.

În timp ce Ungaria iese dintr-o criză a inflaţiei, naţionalistul Orban a început săptămâna aceasta să militeze intens pentru alegerile parlamentare europene care vor avea loc în iunie anul viitor.

Guvernul său a trimis vineri un sondaj cetăţenilor săi prin care întreabă dacă UE ar trebui să aloce mai multe fonduri Ucrainei sau să îi acorde calitatea de membru.

"Vom rezista ideilor nebuneşti ale birocraţilor de la Bruxelles, invaziei migranţilor, propagandei de gen şi vom rezista iluziilor legate de război (din Ucraina) şi de aderarea nepregătită a Ucrainei la UE", a spus Orban partidului său, care este la guvernare din 2010.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. .Sa ne amintim doar de recentele provocari prin care Presedintelui Iohannis i se micsorau prerogativele totul impreuna cu dezvoltarea unor legii ce aduceau Romania de partea societatilor Iliberale (un comunism mascat )totul culminind cu incercarea nereusita (mare noroc am avut cu interventia Presedintelui Iohannis )ce acorda autonomia Tinutului Secuiesc ce se dorea supusa la vot in Parlament de catre fostele guvernari PSD.Practic se oferea si se forta aparitia unei Enclave asa cum vedem acum ca sunt cele distruse in Gaza si Nogorno .Romania a fost la un pas de a pati ceea ce acum se intimpla in alte locuri din lume .Intelegeti probabil cine profita de toate acestea si cine a dorit sa distruga modelul de guvernare propus de Iohannis (stiti si voi cine sunt cei doi fosti sefi de partide ) .Nu le-a reusit .Iohannis a invins de fiecare data si a propus si dispus , spre binele Romaniei si spre binele cetatenilor ei, formarera actualei Coalitii aflata la guvernare .Chiar ieri cineva redenumit de catre Trump ”turcitul” ne spunea cum va schimba el Europa si cum va aduce el sovietele inapoi in lumea nostra democrata .Acum avem un nou vector de imagine .Modestia unui General , fost Premier , dar actualmente candidat al PNLin alegerile Prezidentiale din anul2024 ca si experienta acestuia in caz de razboi ,ar trebui sa ne ofere inca multi ani de pace in Romania .Alegerea este extrem de simpla .Vrem sa votam un Presedinte ce ne promite „ marea cu sarea ” si care , indiferent cine ii va fi contracandidatul aflat in finala ,este supus zi de zi zi , aparitiei unor neregului majore , fie si doar prin asociere cu Partidul care doreste al propulsa in alegeri sau alegem ,in caz de razboi ,un fost General , care chiar daca nu are stilistica vorbelor de succes la indemina ,va dovedi Natiunii imensa sa preocupare pentru ca Tara sa ramina unita si intreaga in granitele ei actuale asa cum atit de mult ne dorim cu totii .Provocarile devin atit de mari incit doar „Generalul ” le poate face fata .Vremea „guralivilor ” de tot felul pare sa fi trecut .Este timpul faptelor .

    1. Romanii au ales numai politicieni "minunati' TOT TIMPUL,

      Iliescu,Basescu,Johan nis......,sigur vor alege la FEL  

      Doar nu om fi naivi sa credem ca Israel se va opri in a distruge doar Hamas .Urmeaza si altii la rind .Toate Enclavele de acest fel vor fi fie distruse,fie vor redeveni parte a unor natiuni ,pe masura ce influenta sovietelor din aceste teritorii dispare .In Romania Presedintele Iohannis a distrus instantaneu Enclava dorita si numita Tinut Secuiesc oprind votul aparitiei acesteia in Parlament si oprind PSD sa ofere asta maghiarilor din Romania si din Ungaria .Ne-a trecut glontul pe linga ureche .Cineva atunci dorea sa devina„ Imparat” de Vlasca si Teleorman .

      Raport dezastruos al Băncii Mondiale despre situaţia economică şi socială: România este părăsită de cei mai buni oameni, iar rata sărăciei rămâne cea mai ridicată din UE. „Întrucât românii care emigrează sunt de obicei mai tineri şi cu un nivel de educaţie mai ridicat decât populaţia rămasă, societatea românească îmbătrâneşte şi suferă de pe urma unuia dintre cele mai grave exoduri de creiere din întreaga lume.“

      Romanii nu mai aleg de mult , STS alege . vrei sa-ti mai aduc aminte cum a luat Basescu al doilea mandat , cu 7,4 milioane de voturi impotriva la referendum ?

      Nu inspiri decât milă ! Ce legătură este între articol și comentariul tău ?!?

    Coaliția ne-a costat scump, datoria țării este la maxim, puterea de cumpărare a scăzut, populația țării este în scădere ( la ultimul recensământ au numărat și persoanele care trăiesc afara de multi ani) din mai multe motive: migrația, lipsa locuinței, infertilitatea scăzută, propaganda LBTQxxx, populația țării îmbătrânește, etc. În ritmul asta Romania nu are viitor. De 3x tara este condusă de partide care nu fac altceva decât să fure, sa mai vândă cate ceva din tara, să slujească alte interese decât binele țării. Macar Orbán al lor face ceva pentru țara lor, pune pe primul loc bunăstarea poporului său, chiar daca de multe ori sare calul. Că e naționalist, asta e, parca noi vrem sa pierdem Ardealul sau alte teritorii din tara. Prima dată ar trebui sa cântărim orice decizie pe termen scurt, lung și foarte lung.

    Un plan bine stabilit .

    (mesaj trimis de bunul samaritean în data de 19.11.2023, 14:27) 

    O data intrati pe acest fagas lucrurile nu se mai pot opri cum nici in Ucraina , dupa distrugerile facute de rusi, nu se mai pot opri .Cine a mizat ca Israel sa intre in lupta de gherila in orase s-a inselat .Cine a mizat pe ajutorul natiunilor arabe ca parte a unei implicari militare ca mai apoi sa vina ei in forta sa culeaga laudele s-a inselat .Cine a vrut sa speculeze hotarirea statului Israel si transformarea Israel ca si vinovat s-a inselat deasemenea .Cine a crezut ca SUA si Occidentul , dincolo de retorica la TV, nu se vor implica, s-a inselat din nou .Acum Israel nu se va opri decit dupa ce Hamas ,Hezbollah si toate celalalte organizatii musulmane teroriste vor fi distruse si dupa ce toate locatiile teroriste sustinute de Rusia si Iran, oriunde s-ar afla , nu vor fi distruse .O lume în care astfel de entitati criminale ,ce omorau civili (nu luptatori imbracati in civili ) prin Europa sau oriunde in alta parte,nu vor disparea ,lucrurile nu se vor opri . nu poti omori cetateni din Europa sau din Israel fara sa platesti pretul .Acum vor deconta iar cei care vor dori sa ii ajute in continuare o vor pati si ei .Conturile le vor fi blocate (probabil va deja se intimpla ), depozitele de armament de peste tot in lume ba chiar si cele de combustibil le vor fi distruse , sediile , locatiile stiute si nestiute dar banuite , complicii si locatiile lor , totul va fi facut una cu pamintul si dat drept exemplu pentru cei care vor mai dori sa faca asta in viitor .Cine crede ca este de joaca se inseala .Este doar inceputul sfirsitului pentru cei care au amenitat si inca o fac Occidentul .Rabdarea are si ea o limita . 

    1. Lasa-te de comentarii politice,

      habar nu ai ce se intampla,nu pricepi nimic, 

      repeti doar propaganda CNN

    Orban , calul troian a lui Putin.

    1. Toti politicienii suveranisti si conservatori-crestini,

      sunt caii troieni a lui Putin,

      text extrem de pueril  

    Bravo!

    Orban apară interesele Ungariei. dar și ale UE !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb