"Richter Gedeon" a achiziţionat "Pharmafarm"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 16 octombrie 2007

"Richter Gedeon" a achiziţionat "Pharmafarm"

Cel mai mare producător ungar de medicamente, Richter Gedeon Plc., a anunţat că a achiziţionat lanţul românesc de distribuţie de medicamente Pharmafarm, refuzând însă să precizeze detalii financiare des­pre această tranzacţie, informează Portofolio.hu.

Această tranzacţie, parafată la Târgu Mureş de către compania Armedica Trading S.R.L, deţinută în proporţie de 99,9% de Richter, administrator al reţelei de distribuţie în Româ­nia a grupului ungar, "se conformează strategiei Richter de a-şi întări poziţia pe piaţa românească", a anunţat Richter Gedeon, într-un comunicat emis pe site-ul Bursei de la Budapesta.

Richter a achiziţionat o participaţie de 95,78% din Pharmafarm, ce deţine un lanţ de 14 farmacii în trei judeţe din România. Richter a adăugat că se aşteaptă ca nivelul cotei sale pe piaţa distribuţiei de farmaceutice din România să se ridice la 7%. Tranzacţia mai trebuie să primească acordul autorităţii româneşti pentru concurenţă.

Pharmafarm are un capital social de 3,07 milioane lei, divizat în 30,7 milioane de acţiuni. Acţionarul majoritar al firmei clujene este compania slovenă Kemofarmacija D.D. Ljubljana.

Compania a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 72,17 milioane lei. În primul semestru din 2007, firma a avut o pierdere de 6,12 milioa­ne lei, dublă faţă de perioada similară a anului trecut.

Gedeon Richter şi-a început activitatea de producţie în Româ­nia în 1998, odată cu achiziţia fabricii Armedica din Târgu - Mureş. În septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formând Gedeon Rich­ter România SA. În acelaşi timp, compania are o reprezentanţă proprie pe piaţa româ­neas­că, Richter Gedeon, care administrează portofoliul de medicamente importate din Ungaria, în special pe segmentul de contraceptive orale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb