Rolast intenţionează să împrumute 5 milioane euro pentru refinanţarea activităţilor

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 aprilie 2007

Conducerea fostului producător de articole din cauciuc Rolast SA Piteşti (RLS), propune acţionarilor contractarea unui împrumut de cinci milioane euro, pentru refinanţarea activităţilor curente şi plata datoriilor, potrivit comunicatului remis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În plata datoriilor societăţii sunt incluse şi plăţile compensatorii la sfârşitul procesului de concediere colectivă, spune comunicatul companiei.

Acţionarii Rolast Piteşti au decis, la începutul lunii martie, schimbarea domeniului de activitate din producţia de articole de cauciuc în închirierea bunurilor imobiliare proprii şi concedierea tuturor angajaţilor din cauza imposibilităţii de a obţine profit. "Măsura a fost determinată de performanţele tot mai slabe ale companiei, chiar şi după repetatele reorganizări şi investiţii însocietate, potrivit comunicatului transmis Bursei de Valori Bucureşti, citat de NewsIn. Imobilele vor fi scoase spre închiriere începând cu 30 aprilie.

În primele nouă luni ale anului 2006, compania a afişat o pierdere de 6,43 milioane lei (1,81 milioane euro), cu 27% mai mare decât în perioada similară a anului 2005, când pierderile înregis­trate de companie au fost de 5,033 milioane lei. Rolast a înregistrat şi o scădere de 13,8% a cifrei de afaceri realizată în primele nouă luni ale anului, de la 45,596 milioane lei în 2005, până la 39,300 milioane lei (11,10 milioane euro), în intervalul similar al anului trecut.

Rolast a fost înfiinţată în anul 1990 prin preluarea patrimonului fostei societăţi Combinatul de Articole Tehnice din Cauciuc Piteşti. Rolast produce articole din cauciuc şi are o capacitate instalată de 31.000 tone anual. Capitalizarea companiei este de 33,89 milioane lei (zece milioane euro), corespunzătoare cotaţiei de 0,11 lei, înregistrată în şedinţa de miercuri.

În strucutra actuală a acţionariatului Naniero Investments Limited deţine 50,59%, iar Romanian Investments Fund deţine 14,62% din capitalul social al companiei. Mir Asset Management SRl controlează 13,5% din capitalul companiei, iar Citibank România 6,10%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb