România, pe locul 4 în regiune în privinţa pieţei de fuziuni şi achiziţii, în 2015

Ioana Dogaru
Companii / 13 aprilie 2016

România, pe locul 4 în regiune în privinţa pieţei de fuziuni şi achiziţii, în 2015

România s-a situat anul trecut pe locul al patrulea în regiune în privinţa pieţei de fuziuni şi achiziţii, cu o valoare totală estimată la 3,65 miliarde de dolari, în creştere cu 22,4% faţă de anul precedent, se arată în studiul EY CSE M&A Barometer 2015 remis, miercuri, redacţiei.

Pe primul loc s-a clasat Turcia cu o valoare estimată la 10,8 miliarde dolari, urmată de Polonia cu 7,6 miliarde dolari şi Cehia cu 7,2 miliarde dolari.

În România, cele mai active sectoare în privinţa pieţei de fuziuni şi achiziţii, în termeni de volum, au fost anul trecut energia şi mineritul şi IT-ul.

"Piaţa de fuziuni şi achiziţii din Europa Centrală şi de Sud-Est a înregistrat o creştere de 12% în 2015, comparativ cu 2014, valoarea totală estimată a tranzacţiilor încheiate atingând 43,1 miliarde de dolari, conform studiului EY CSE M&A Barometer 2015. Pe fondul unei uşoare scăderi a numărului de tranzacţii, această creştere a fost susţinută de o mărire a valorii medii a tranzacţiilor. Sectoarele în care s-au realizat, în medie, cele mai mari tranzacţii sunt sectorul de bancar şi al serviciilor financiare, cu tranzacţii în medie de aproximativ 213 milioane de dolari, transport şi logistică cu tranzacţii în medie de aproximativ 107 milioane de dolari şi sectorul telecom şi media, cu tranzacţii în medie de aproximativ 83 milioane de dolari. Sectorul bancar şi al serviciilor financiare este cel în care s-a înregistrat cea mai mare tranzacţie din regiune, preluarea Finansbank de către Qatar National Bank pentru 2,940 miliarde de dolari", precizează documentul citat.

În termeni de valoare a tranzacţiilor, achiziţia de către grupul Italian UniCredit a pachetului de 45% din acţiunile deţinute de Ion Ţiriac la UniCredit Ţiriac Bank, pentru aproximativ 771 milioane dolari, se plasează pe locul cinci în top 10 tranzacţii din regiune.

Raportul CSE M&A Barometer 2015 realizat de EY analizează tendinţa predominantă într-un număr de 11 ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est (CSE) - Bulgaria, Croaţia, Cehia, Grecia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Turcia. Ponderea numărului de tranzacţii care au fost făcute publice este 39,6 % din cele 1,281 de tranzacţii din regiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb