România TV, obiectul unei analize în cadrul CNA

Andreea Stoica
Media-Advertising / 19 ianuarie 2017

România TV, obiectul unei analize în cadrul CNA

România TV urmează să facă obiectul unei analize în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Valentin Jucan, membru CNA, afirmă că demersul România TV de difuzare a înregistrărilor cu Sebastian Ghiţă a generat "critici justificate", iar la instituţie au fost primite mai multe sesizări, una de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi alte sesizări din partea membrilor CNA sau din partea publicului.

Jucan afirmă: "În ultimile săptămâni, presa din România a dezbătut intens conţinutul unor înregistrări difuzate de un post de televiziune, conţinut care face referire la instituţii publice şi persoane aflate la conducerea acestora. Raportat la deontologia jurnalismului dar şi la prevederile Legii audiovizualului numărul 504 din 2002, informaţiile în cauză au generat critici justificate, veridicitatea şi/sau probitatea acestora fiind serios puse la îndoială. Până în acest moment, în legătură cu înregistrările menţionate, Consiliul a primit o sesizare din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - D.N.A. dar şi alte sesizări din partea membrilor C.N.A. sau din partea publicului. În cel mai scurt timp rapoartele de monitorizare vor fi prezentate Consiliului, spre dezbatere în şedinţă publică".

Reprezentantul CNA afirmă că "este bine să nu existe antepronunţări", după care se antepronunţă: există elemente care duc la concluzia că normele fundamentale nu au fost respectate.

Valentin Jucan mai afirmă: "Mulţi jurnalişti au solicitat detalii în legătură cu posibilele încălcări ale legislaţiei audiovizuale. Ca în orice decizie care presupune o deliberare colectivă, este bine să nu existe antepronunţări. Totuşi, succint, se poate afirma că din informaţiile analizate până acum reiese faptul că sunt puse serios sub semnul întrebării norme fundamentale ca: informarea corectă a publicului, respectarea dreptului la propria imagine şi aplicarea principiului «audiatur et altera pars». Subliniez faptul că C.N.A. poate verifica înregistrările numai din punct de vedere al modului în care au fost difuzate, verificate şi folosite de către postul de televiziune, nu şi din punct de vedere al confirmării conţinutului lor, această etapă intrând în competenţa instituţiilor judiciare şi de securitate ale statului român".

Acesta mai afirmă că va fi important de stabilit dacă există date care să arate faptul că radiodifuzorul în cauză nu îşi mai îndeplineşte misiunea cu bună-credinţă şi dacă prin eventualele sale acţiuni nejustificate a fost adusă atingere autorităţii de stat, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb