Românii au mai multă încredere în Europa decât majoritatea europenilor

F. A.
Miscellanea / 7 septembrie 2012

Un sondaj realizat de Parlamentul European, relevă faptul că românii sunt printre europenii care au cea mai mare încredere în UE, se transmite într-un comunicat de presă.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-17 iunie pe aproximativ 26.000 de respondenţi şi a urmărit percepţia europenilor asupra Uniunii Europene, aşteptările acestora de la politicile europene, dimensiunea sentimentului de identitate naţională şi europeană, precum şi cunoştinţele despre instituţiile europene.

În România, datele sunt cu mult peste media europeană: 58% din populaţia ţării apreciază ca fiind pozitivă imaginea UE, în timp ce anul trecut doar 49% dintre români considerau astfel.

\"Procentul evidenţiat de eurobarometru clasează ţara noastră în topul ţărilor în care UE are o imagine pozitivă. Cred că acest lucru se datorează în mare măsură interesului crescut al mijloacelor media româneşti pentru activitatea instituţiilor europene\", spune europarlamentarul român Petru Luhan.

În privinţa sentimentului de apartenenţă la Uniunea Europeană, peste 50% dintre europeni consideră că este bine că ţara lor face parte din familia europeană, în timp ce 31% nu văd niciun avantaj sau dezavantaj din această afiliere. Mai mult decât atât, un procent de 16% dintre europeni consideră că este nepotrivită apartenenţa ţării lor la Uniunea Europeană. Ţările care se bucură cel mai mult de apartenenţa la familia europeană sunt: Luxemburg (78%), Olanda (70%), Germania (70%), Belgia şi Danemarca (66%), Suedia (61%) şi România (59%).

\"România a înregistrat o scădere de 4 puncte procentuale a încrederii în propria identitate naţională. Dacă în 2011, 44% dintre români susţineau identitatea lor naţională, astăzi doar 40% mai simt la fel\", subliniază Petru Luhan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb