Romgaz va distribui un dividend cu randament de aproape 9%

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 26 aprilie 2023

Romgaz va distribui un dividend cu randament de aproape 9%

Acţionarii Romgaz Mediaş (SNG) au aprobat, în adunarea de astăzi, distribuirea unui dividend unitar de 3,42 de lei, din profitul net realizat anul trecut şi din rezultatul reportat, conform raportului producătorului de gaze naturale publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Suma de 3,3 lei pe acţiune provine din rezultatului anului 2022, în timp ce 0,12 lei este repartizarea unitară aferentă rezultatului reportat.

Faţă de preţul acţiunii companiei de astăzi, de 38,85 lei, dividendul total pe care-l va acorda Romgaz echivalează cu un randament brut de 8,8%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 6 iulie, iar plăţile vor fi făcute începând cu 27 iulie.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 70% din compania cu sediul în Mediaş, a cărei evaluare bursieră se ridică la aproape 15 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Și omv petrom?

    1. 0,0375lei brut

    De ce nu se vede si in prețul acțiunii care are un mare minus de la începutul anului ...Nu mai sunt interesante dividentele la bvb ???

    1. Pt ca 3,42 ron div per actiune e dezamagitor raportat la asteptarile de dividend dintr-un profit istoric.

      ""Dividentele"" sunt interesante pentru actionari, dar sunt prea mici fata de Memorandumul semnat de Guvern, care prevede ca societatile cu capital majoritar de stat sa acorde minim 90% din profitul obtinut de aceste societati in anul 2022. Deci, de-aia nu mai sunt interesante ""dividentele"", pentru ca Statul nu a respectat Memorandumul Guvernului, propunand dividende mult mai mici decat cele prevazute in acest document. Cred ca nu stiai asta, d-le anonim, cum nu stii nici ca se spune DIVIDEND, nu ""DIVIDENT""".

      Înainte sa ma corectezi asupra “dividentului “ dc ai fi citit exact ce scrie in acel memorandum spune ca exista anumite excepții nici de cum cu titlul obligatoriu...așa ca sa fim corecți pana la capăt

      Înteleg o excepție, dar nicio societate nu dă 90%! Cumva ciudat ,nu?

      Vine însă PSD și se schimbă, după model Valcov povestea! Dividende trimestriale, o să vedeți ! 

      Este foarte corect ce face Romgaz in condițiile in care compania are investiții serioase de făcut în următorii ani(deci în susținere și în creșterea business ului)! Este de preferat așa în locul devalizării de către stat a unei companii care și așa a avut de suferit din cauza politicului (PSDistilor). Dacă proiectele actuale vor fi duse la bun sfârșit vom vorbi de un alt Romgaz!!! Pentru investitorii pe termen lung Romgaz, Nuclearelectrica, și OMV Petrom sunt de nelipsit din portofoliu! Personal prefer sa investesc in aceste companii la preturile actuale decât în Hidroelectrica care va veni cu un PER cel puțin dublu față de cel al celor trei menționate! Așa că, foarte bine ce face Romgaz, oferă dividend bun și pe lângă finanțează și proiecte importante pentru viitor!

      Statul oricand poate sa ceara o noua AGA in care sa bage pe ordinea de zi memeorandumul...asteptati pana cand vine psd la guvernare si o sa acopere cele 20 mld care 'lipsesc 'de la buget

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb