Romstrade Logistic Expres vinde două avioane Saab unei firme din Guatemala

Ziarul BURSA #Companii / 26 martie 2013

Romstrade Logistic Expres vinde două avioane Saab 340A către o firmă înregistrată în Guatemala cu 1,1 milioane dolari, a declarat Rudolf Vizental, managing partner la Casa de Insolvenţă Transilvania, adminis­trator judiciar al firmei de transport aerian deţinută de Nelu Iordache. Contractul de cumpărare a fost încheiat, dar cele două aeronave se află în prezent într-o fază de reparaţii şi verificare, a spus Vizental.

El a arătat că valoarea tranzacţiei este de circa 1,1 milioane de dolari, sumă care a fost depusă într-un cont escrow, vânzarea urmând să se realizeze după ce vor trece toate testele şi vor fi obţinute autorizaţiile de zbor extern.

Tranzacţia este intermediată printr-un broker londonez, iar cumpărătorul este firma Star Aviation Services SA, înregistrată în Guatemala, potrivit sursei citate de Mediafax.

Reprezentantul administratorului judiciar a precizat că tranzacţia a fost negociată înainte de intrarea Romstrade Logistic Expres (fostă Direct Aero Services) în insolvenţă, aprobată de Tribunalul Giurgiu în decembrie 2012.

În afara celor două avioane, flota Romstrade Logistic Expres mai include un al treilea avion, aflat la reparaţii în Cehia şi care ar putea fi de asemenea cedat. "Avionul va fi probabil vândut, acesta este scenariul. Urmează să obţinem fondurile pentru a-l repara şi repatria", a afirmat Vizental.

Administratorul judiciar urmează să facă o propunere privind reorganizarea sau falimentul companiei în maxim 30 de zile, a mai spus reprezentantul CITR.

Potrivit datelor din tabelul preliminar al creanţelor, creditorii firmei au solicitat 67 milioane lei, fiind acceptată o creanţă de 66,9 milioane lei, din care 7,8 milioane lei sub condiţie. Printre cei mai mari creditori se numără Cessna Finance Export Corporation (15,1 milioane lei), ANAF (14,3 milioane lei), BRD (13,2 milioane lei), Romstrade (11,8 milioane lei) şi Blue Air Transport Aerian (8,58 milioane lei).

Romstrade Logistic Expres, controlată de Nelu Iordache (75%) şi Gheorghe Cruceru (25%), a fost înfiinţată în anul 2007, având drept obiect de activitate transportul internaţional de persoane în regim charter şi în regim de taxi, comercializarea produselor alimentare şi nealimentare la bordul aeronavelor, închirierea de autoturisme, vânzări pachete turistice şi bilete de avion.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb