Rusia a ridicat restricţiile pentru majoritatea exporturilor sale de motorină

F.D.
Internaţional / 6 octombrie 2023

Rusia a ridicat restricţiile pentru majoritatea exporturilor sale de motorină

Guvernul Rusiei a declarat vineri că a retras interdicţia privind exporturile de motorină livrate în porturile maritime prin conducte, eliminând o mare parte a restricţiilor pe care le-a pus în aplicare luna trecută, relatează News.ro.

Kremlinul a declarat într-un comunicat că "a ridicat restricţiile privind exportul de motorină livrată în porturile maritime prin conducte, cu condiţia ca producătorul să furnizeze cel puţin 50% din motorina produsă pe piaţa internă".

Anunţul vine la scurt timp după ce Rusia a impus o interdicţie pe termen nedeterminat exporturilor de motorină şi benzină în majoritatea ţărilor, trimiţând unde de şoc pe pieţele globale.

Restricţiile pentru exporturile de benzină rămân în prezent în vigoare.

Moscova a implementat iniţial măsurile pe 21 septembrie pentru a stabiliza preţurile carburanţilor pe piaţa internă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, afirmând luna trecută că restricţiile vor rămâne în vigoare atât timp cât va fi necesar pentru a asigura stabilitatea pieţei, potrivit Reuters.

Interdicţia a determinat o creştere a preţurilor motorinei, deoarece Rusia este unul dintre cei mai mari furnizori de motorină din lume şi un exportator major de ţiţei.

Ca parte a anunţului de vineri, guvernul Rusiei a mai spus că a impus ceea ce a descris drept "o taxă de protecţie" de 50.000 de ruble (495,6 dolari) pe tonă pentru revânzătorii de produse petroliere.

Taxa este concepută pentru a preveni posibilele "exporturi gri", companii care operează prin canale neautorizate.

"Astfel, Guvernul suprimă încercările revânzătorilor de a cumpăra combustibili în avans pentru exportul ulterior, după ridicarea restricţiilor actuale. Acest lucru îi împiedică, de asemenea, să exporte combustibil de clasă sub masca altor produse", a adăugat Kremlinul.

Preţurile motorinei în Europa au scăzut în urma informaţiei. Contractul pentru motorină ICE din Londra, un indicator al preţurilor motorinei, au fost tranzacţionate în declin cu 2,2%, la 849,75 dolari pe tonă, în timpul tranzacţiilor de dimineaţă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "Preţurile motorinei în Europa au scăzut în urma informaţiei"

    deci motorina rusa "criminala" se cumpara la greu in Europa ?? 

    1. Nu trolache, n-are legatura! Mai citeste!

      Ba da, trolaule.

      "Russia’s diesel and gasoil shipments to Türkiye hit a record high in February as traders rerouted cargoes after a European Union ban on Russian oil products, according to traders and Refinitiv data."

      Mai citeste si despre exporturile record catre Africa. Si apoi importurile in UE. HAHAHAHA, Rusia are toate cartile bune. 

      Mai copeica, ceea ce citezi tu e despre cresterea pretului atunci cand au intrat in vigoare sanctiunile. Daca citesti articolul la care te repezi ca gaina la muci sa comentezi, ai sa vezi ca este despre scaderea pretului. Acu vreo saptamana cand au pus interdictia, pretul petrolului in UE n-a fost influentat de asta aproape deloc. Asa si acum! Doar ca tu vrei sa te dai interesant punand un citat in engleza sau vreo inventie de la vreun alt rusulica de-al tau fara sa pui si sursa!

      Pai, cum trolache rusnac, Rusia vinde motorina la pret mic capitalistilor?

      Eu spun de mult ca Putin este un tradator. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb