Rusia asigură că a distrus un "important" transport de arme occidentale către Ucraina

G.D.
Internaţional / 21 mai 2022

Rusia asigură că a distrus un "important" transport de arme occidentale către Ucraina

Ministerul Apărării rus a declarat astăzi că forţele sale au distrus un important transport de arme furnizate de Occident în nord-vestul Ucrainei, informează France Presse, potrivit Agerpres.

"Rachetele Kalibr de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune, lansate de pe mare, au distrus un important transport de arme şi echipamente militare furnizate de Statele Unite şi ţări europene, în apropierea gării Malin din regiunea Jitomir", a precizat ministerul.

Potrivit ministerului, aceste arme erau destinate forţelor ucrainene din regiunea de est Donbas. Această regiune, majoritar vorbitoare de limbă rusă şi controlată parţial de separatiştii proruşi din 2014, este în prezent scena unora dintre cele mai intense confruntări din Ucraina.

Din 24 februarie, Ucraina se confruntă cu o ofensivă rusă ce vizează, potrivit Moscovei, "denazificarea" acestei ţări, pe care o acuză în legătură cu un presupus genocid al populaţiilor rusofone, aminteşte AFP.

Ţările occidentale au furnizat Ucrainei arme, inclusiv artilerie, rachete antiaeriene sau arme antitanc, iar Kievul cere sprijin suplimentar din partea aliaţilor săi.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Russia are tot dreptul sa ia orice masura in zona ei de influenta....Incep profesionistii sa si faca prezenta....

    1. Profesionistii mai pun si niste dovezi, ceva poze, filmulete ca au destui la propaganda si nu era mare lucru sa o faca in zona lor de influenta.

      Des frappes russes frappent les régions de Kharkiv, Jitomir et Odessa en Ukraine (Vidéo)

      cauta si tu ca sunt dovezi 

    Mitul ca rusii sunt o mare putere militara a suferit o mare infrangere. Daca initial toata lumea dadea cateva zile Ucrainei, acum vorbim de razboi de uzura. Cum credeti ca ar arata marea armata in fata unor arme cu adevarat potente, cum ar fi HIMARS sau o aviatie moderna cu elicoptere de atac, awacs si protectie la mare inaltime? Varza!

    1. Ucraina era a doua sau a treia armata din Europa. Te inseli amarnic. AWACS a avut 1000% din partea NATO, dinainte de razboi. Protectie antiaeriana, da, o multime de S300, egale cu Patrioturile.

      Tancuri, o multime, mii, de egala putere cu cele din NATO.

      Iar acum armata ucrainiana este inghesuita in transee si macinata sistematic. Americanii ii suna pe rusi cu disperare sa ceara incetarea focului. 

      But the post-Soviet nation of 43 million inherited a huge chunk of the Soviet military-industrial complex – and enough professionals to keep it running and come up with new weaponry.

      More than 100 arms-producing plants and factories are united into Ukroboronprom, a state-run conglomerate that employs tens of thousands. 

      They have manufactured tanks and robotic vehicles, anti-tank and air defence systems, munitions and explosives, and even spaceship engines. They also eagerly upgrade Soviet or Russia-produced arms, mainly in former Soviet satellites. 

      It all makes Ukraine, whose main exports are grain, vegetable oil and steel, the world’s 12th-largest arms exporter. 

      It was number 9 in 2012. 

      Probabil nu-s de talia americanilor care au și experiență mai mare în pornirea războaielor și uciderea a milioane de oameni nevinovați.

      Dar nu-s nici departe de ei. Dacă te iei după propaganda penibilă de război rușii sunt epuizați, distruși și mai au puțin și se retrag în Asia. Dacă te iei după realitatea din teren observi cum au cucerit o treime din Ucraina, un teritoriu cât UK de mare. Asta preponderent cu armele învechite sovietice. Pe cele moderne, umblă vorba în tramvai, le-au păstrat pentru vremuri mai bune.  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb