Rusia se declară pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 mai 2022

Rusia se declară pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron cere ONU să susţină o rezoluţie iniţiată de Ucraina privind condamnarea agresiunii ruse

Negociatorul rus Vladimir Medinski susţine că Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina şi a dat asigurări că acestea au fost suspendate din cauza Kievului, relatează AFP.

"Suntem gata să continuăm dialogul", a afirmat Vladimir Medinski, consilier al Kremlinului responsabil cu negocierile cu Kievul, într-un interviu acordat televiziunii din Belarus. Acesta a adăugat, conform Agerpres: "Îngheţarea discuţiilor a fost în întregime o iniţiativă a Ucrainei. Mingea este în terenul lor. Rusia nu a refuzat niciodată negocierile".

Negocierile au avut loc după ce forţele ruse au intrat în Ucraina, pe 24 februarie, şi nu au reuşit să cucerească rapid capitala.

Miniştrii de Externe rus şi ucrainean s-au întâlnit în martie, în Turcia, apoi delegaţiile s-au mai întâlnit la Istanbul, dar fără succes.

Negociatorul ucrainean Mykhaylo Podolyak a declarat săptămâna trecută că discuţiile au fost "suspendate", în timp ce Rusia şi-a reorientat şi relansat "operaţiunea specială" în estul Ucrainei.

Emmanuel Macron: "Condamnăm cu cea mai mare fermitate agresiunea militară a Rusiei"

Preşedintele francez Emmanuel Macron le cere statelor membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să susţină o rezoluţie care condamnă agresiunea militară a Rusiei în Ucraina şi care "reafirmă deplina solidaritate a Franţei şi Uniunii Europene (UE) cu Ucraina", relatează AFP.

"Condamnăm cu cea mai mare fermitate agresiunea militară a Rusiei, cu complicitatea vinovată a Belarusului", a spus Macron duminică, într-un mesaj video difuzat în deschiderea Adunării, care se reuneşte întreaga săptămână la Geneva.

"Consecnţele acestui război sunt devastatoare, pe plan sanitar, asupra populaţiilor, instituţiilor şi personalului din (domeniul) sănătăţii, care sunt luate ca ţintă", a denunţat liderul francez, potrivit news.ro.

"Îndemn toate statele membre să susţină rezoluţia prezentată de către Ucraina", a afirmat liderul francez.

Textul este aşteptat să fie adoptat astăzi.

Rusia este condamnată puternic în acest text, care nu prevede însă, "în niciun caz excluderea" Rusiei din OMS, a subliniat un diplomat occidental, care insistă că impunerea unor sancţiuni unei ţări membre sunt autorizate, dar sunt "foarte slabe", potrivit regulamentului OMS.

Joe Biden îl acuză pe Vladimir Putin că vrea să distrugă identitatea Ucrainei

Preşedintele american Joe Biden l-a acuzat ieri pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că încearcă să distrugă identitatea Ucrainei, după cum demonstrează bombardamentele ruse asupra unor ţinte civile precum şcoli, spitale, centre de îngrijire şi muzee, informează dpa.

"Cred că ceea ce încearcă să facă Vladimir Putin este să elimine identitatea Ucrainei", a spus Biden, în timpul vizitei sale la Tokyo, menţionând: "El nu o poate ocupa, însă încearcă să o distrugă".

Vladimir Putin "trebuie să plătească un preţ mare pentru barbaria lui în Ucraina", pentru a-i descuraja pe alţii să întreprindă asemenea acţiuni, a mai spus Biden cu referire la tensiunile militare în jurul Taiwanului, conform Agerpres.

O instanţă ucraineană l-a condamnat ieri pe sergentul rus Vadim Şişmarin la închisoare pe viaţă, în urma primului proces pentru crime de război după invazia rusă în Ucraina, anunţă Reuters. Şişmarin, în vârstă de 21 de ani, şi-a recunoscut vina de a-l fi împuşcat mortal, la ordinul unui superior, pe un bărbat de 62 de ani, civil, la data de 28 februarie, în satul Ciupahivka.

Kremlinul şi-a exprimat "îngrijorarea" cu privire la soarta lui Vadim Şişimarin, anunţând că va căuta modalităţi prin care să îi ofere asistenţă. Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a afirmat: "Nu avem multe oportunităţi să-i protejăm interesele, deoarece instituţiile străine nu au nicio activitate în Ucraina, dar acest lucru nu înseamnă că nu vom lua în considerare posibilitatea să încercăm prin alte canale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb