Rusia se regrupează ca să reia ofensiva în estul Ucrainei

F.D.
Internaţional / 26 august 2023

Rusia se regrupează ca să reia ofensiva în estul Ucrainei

Rusia se regrupează în partea de est a Ucrainei, pe care o controlează, pentru a relua ofensiva, a declarat vineri general-colonelul Oleksandr Sîrski, comandant al forţele terestre ale armatei ucrainene, relatează Agerpres.

"După o lună de lupte aprige şi pierderi semnificative în direcţiile Kupiansk şi Lîman, inamicul îşi regrupează forţe şi mijloace, aducând simultan brigăzi şi diviziuni nou formate de pe teritoriul Federaţiei Ruse", a spus Oleksandr Sîrski pe canalul său Telegram. Scopul principal al acestor măsuri este să "crească nivelul potenţialului de luptă şi să reia operaţiuni ofensive active".

Comandantul forţele terestre ale armatei ucrainene nu a oferit detalii despre regruparea rusă, dar a spus că forţele inamicului au continuat cu artileria grea, tiruri de mortiere şi atacuri aeriene."În astfel de condiţii, trebuie să luăm prompt toate măsurile pentru a ne întări apărarea pe liniile ameninţate şi să înaintăm acolo unde este posibil", a spus generalul.

Kupiansk, un oraş cu o populaţie înainte de război de aproximativ 27.000 de locuitori, a fost capturat de Rusia în primele zile ale invaziei din februarie 2022, dar trupele ucrainene l-au recucerit într-o ofensivă fulger în luna septembrie.

Autorităţile regionale au anunţat evacuarea obligatorie a populaţiei civile din apropierea frontului de la Kupiansk la începutul acestei luni din cauza bombardamentelor zilnice ale forţelor ruse.

Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile de pe câmpul de luptă.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. "Rusii reiau ofensiva"

    incredibil, pai pana acum știam ca soldații rusi dezerteaza, fura găini de foame și fura frigidere, arme nu au și Putin acușica moare,

    sau am fost prostiți de propaganda??  

    1. Este declarația unui rusnac de prin brusturi.

      Rusnacia are frontul din sud penetrat, pierdere completa a legaturii dintre Rusnacia și Crimeea. Vrăjelile din Est sunt doar pentru moralul rusnacilor din brusturi.

      Ucraina recucerește Bahmut fără să piardă oameni. În locul unui asalt de 72 de ore, vă toacă luni de zile până vă îngropați singuri de foame. : 

      MIE ... A-MI PLACE ALCEVA , LA PROPAGANDA ROMANEASCA , CEA PRO - UCRAINII - SFINTY !!!!!!!!! BUN .... UCRAINIENII , ATACA CU TURBARE , IN CAMP DESCHIS , POZITIILE BARBARILOR ...... CRIMINALILOR SI OCUPANTILOR ARMATEI '''''''''' ROSII .... """"" ; CA EI SANT FOARTE ALBI ........... RUSII , PITITI IN TRANSEE SI ALTE POZITII ASCUNSE , TRAG IN EI DEGEABA ...... NU CADE LA PAMANT .... NICI 1 UCRAINIAN .......... IN SCHIMB : ..... TOT RUSII DIN EPOCA DE PIATRA ....... SUFERA ( PIERDERI SEMNIFICATIVE ...... PIERDERI MAI ....... ) !!! PE SCURT : CAD CU DUIUMUL !!!!!! PEDEPSITI DE TRAZNETUL MARELUI MIHAIL , CARE A DECLARAT CA E ...... 1 APARATOR FEROCE SI FARA MILA ....... A CREDINTEI ADEVARATE , CEA CRESTINA SI IUBITOARE DE DUMNEZEU !!!!!!!!!!! IAR ''''''''''' BARBARII .... ''''''''' ; O SA AJUNGA IN FOCURILE IADULUI .................. BUCURATI-VA , ROMANI ........... FI-TI VESELI ............ APUCATI-VA DE BAUTURA ............ DE CE ??????????? SIMPLU : FIINDCA MOR RUSI ................. ADICA ..... DUSMANII ROMANIEI .................. SI UCRAINIENII , NE SANT FRATI - DE - CRUCE !!!!!!!!!!!! PE VECI !!! AM AUZIT SI EU .............. CICA .... NE IUBESC LA NEBUNIE ........ CE-I AL MEU ... E SI AL TAU !!!!!!!!!! CE-I AL TAU ... E TOT .... AL TAU !!!!!!!!!!!!! ASA FRATI ............... SA-I TOT LAUDATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

      Ucraina te apără de o România stalinistă a anilor 50. A fost OK pentru absolvenții de 4 clase cu veleități în furat, dar cam atât.

      Marea Contraofensiva cu 1 500 000 de eroi, înarmați pana în dinți cu super arme din 30 de tari NATO, plus 100 miliarde de euro și tot sistemul de informații militare a tarilor NATO, și totuși actorasul erou planetar de 2 luni și 1/2 nu produce nici un rezultat/victorii militare

      Produce falimentul sovietului. :

      Rusia e cu creștere economica peste UE,

      dacă comentezi ceva, nu strica sa te documentezi prima data 

      De la "cresterea" aia economica a ajuns cursul 1USD=101 ruble:-)

      Ai dreptate

      Ăla nu știe să scrie, tu nu știi să citești. :

    Sa se regrupeze in Belarus. Sau in avionele lui Prigojin!

    1. Sau ale lui Zelenski,doar astăzi sau pupat doua

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb