S-a transferat 2,41% din SIF Muntenia

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 iunie 2014

S-a transferat 2,41% din SIF Muntenia

Surse din piaţa de capital susţin că vânzătorii ar fi SIF Moldova şi Biofarm

Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova, neagă că ar fi vândut ieri acţiuni SIF 4

Acţionarii aleg astăzi noul Consiliu al Reprezentanţilor Acţionarilor

Actualizare 16:50 Smart Capital Investments a achiziţionat acţiunile SIF4

Pachetul de 2,41% din SIF Muntenia (SIF4) a fost achiziţionat de Smart Capital Investments, firmă la care este partener Diaconescu Andrei Liviu, ales astăzi ca membru în Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF4 şi Victor Căpitanu, membru în CA de la SIF Oltenia (SIF5).

---

Actualizare 13:40 Apropiaţii lui Dragoş Bîlteanu intră în CRA SIF Muntenia

Acţionarii SIF Muntenia au numit astăzi, în cadrul AGOA, membrii Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor societăţii, printre care se găsesc numeroşi apropiaţi ai omului de afaceri Dragoş Bîlteanu.

Astfel, din actualul CRA al SIF Muntenia vor face parte Marius Pantea (fost membru CA la SIF Banat-Crişana), avocatul Nicolae Mergeani, Andrei Diaconescu (partener al casei de consultanţă pentru fuziuni şi achiziţii Capital Partners), Adrian Victor Prodan (avocat), Petre Pavel Szel (fostul preşedinte al SAI Muntenia - administratorul SIF4), Daniel Florian Miron, Iulian Aursulesei, Vicenţiu Octavian Zorzolan (director general la "Imprimeria Naţională"), Gheorghe Bîlteanu, tatăl lui Dragoş Bîlteanu, Emil Cazan, fost administrator SIF1 Banat-Crişana, şi Sergiu Buşilă.

Actionarii SIF4 au aprobat, de asemenea, şi remuneraţia membrilor CRA, pentru perioada rămasă din exerciţiul financiar.

---

Trei deal-uri cu aproape 20 milioane acţiuni SIF Muntenia (aproximativ 2,41% din capitalul social al societăţii) au fost realizate ieri la BVB. Cele 19.489.000 acţiuni au fost tranzacţionate la un preţ de 0,90 lei pe titlu, valoarea totală a operaţiunii fiind de 17,5 milioane lei (4 milioane euro), cu peste 8% faţă de preţul din piaţa principală (0,827 lei pe acţiune).

Surse din piaţa de capital ne-au declarat că SIF Moldova şi Biofarm au fost vânzătorii în aceste tranzacţii.

Însă domnul Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova, ne-a declarat: "Nu, nu am făcut nicio tranzacţie semnificativă pe SIF 4 sau pe un alt SIF. Investiţiile noastre pe SIF-uri au «acoperit» nu doar o oportunitate permisă de revizuirea cadrului legal aplicabil (armonizarea reglementărilor pentru toate AOPC-urile), ci implementarea unei strategii de restructurare a portofoliului administrat, de acoperire pe termen mediu a riscurilor circumscrise evoluţiilor imprevizibile din mediul financiar bancar. În Strategia supusă aprobării acţionarilor din AGOA din aprilie a.c., am detaliat posibilitatea implementării acesteia în condiţiile menţineriii cadrului «macro» care a stat la baza analizelor fundamentale şi tehnice".

Acţionarii Biofarm au decis, recent,vânzarea de către Consiliul de Administraţie a unor active "de care societatea nu are nevoie pentru realizarea obiectului principal de activitate". Pe listă, se încadrează deţinerile la societăţile de investiţii financiare.

Acţionarii SIF Muntenia se vor reuni astăzi, la a doua convocare, ca să decidă schimbarea Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor, iar în cursa pentru cele unsprezece locuri s-au înscris 17 candidaţi, din care unul, Nabil Lakis, s-a retras recent.

Alegerile vin în contextul în care omul de afaceri Gheorghe Iaciu a renunţat la participaţia de 5% deţinută la SIF Muntenia, în luna martie, iar în actualul CRA sunt cinci membri susţinuţi şi de el (Daniel Pandele, Ştefan Gioga, Adrian Andrici, Marcel Gheorghe, Cătălin Mancaş).

Din actualul CRA, sapte membri şi-au depus candidaturi pentru câte un nou mandat: Aurelian Zaheu (fost inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, până în aprilie 2010), Marius Pantea (fost membru CA la SIF Banat-Crişana), avocatul Nicolae Mergeani, Andrei Diaconescu (partener al casei de consultanţă pentru fuziuni şi achiziţii Capital Partners), Adrian Victor Prodan (avocat), dar şi Marcel Gheorghe şi Cătălin Mancaş.

Pe listă se regăseşte şi fostul preşedinte al SAI Muntenia - administratorul SIF4, Petre Pavel Szel, dar şi Sorin Marian Coclitu, preşedintele Fondului Român de Garantare a Creditelor pentru Întreprinzătorii Privaţi (FRGC), Emil Cazan, fost administrator SIF1 Banat-Crişana, Gheorghe Bîlteanu, Iulian Aursulesei (avocat), Remus Iliuţă, Daniel Florian, Sergiu Buşilă şi Octavian Zorzolan (director general la "Imprimeria Naţională").

Actionarii SIF4 trebuie să mai aprobe la AGA de astăzi şi remuneraţia membrilor CRA, pentru perioada rămasă din exerciţiul financiar.

Actualul CRA la SIF4 Muntenia a fost ales în aprilie 2013, după un compromis între omul de afaceri Gheorghe Iaciu şi Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1 Banat-Crişana. CRA are dreptul să negocieze contractul cu administratorul SIF Muntenia.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. De cand a aparut Danut Porumb, pacaliciul lui Bilteanu, SIF MUNTENIA SA s-a opacizat total.

    Este singurul SIF in care CV-urile candidatilor nu sunt puse la dispozitia actionarilor. 

    Si uite asa nu stim ca Gheorghe Bilteanu (pentru cunoscatori, tatal lui Dragos - George Bilteanu, si director la Romenergo), este propus de SIF1 

    - Remus Iliuta (director INTEC, institut de cercetare care din 2003 nu a mai inregistrat profit, si este "guvernata"de BG Management, firma familei Bilteanu) propus dre SIF1 

    - Iulian Aursulesei, probabil tot propus de SIF1 

    = Sergiu Busila, apropiat a lui Radu Octavian, propus de SIf2; 

    - Octavian Zorzolan, apropiat a lui Radu Octavian, propus de SIF2. 

    Ce recomanda toata protipendada asta pentru pozitia de membru CRA - SIF4 este un mister, care va fi probabil destelenit de ASF. 

    Ca toti acesti candidati sunt in legaturi directe cu Dragios Bilteanu si radu Octavian, sau daca nu se cunosc si n-au nici macar un dram de independenta, iarasi nu intereseaza pe nimineni. 

    Domnule Ursache si domnule Negritoiu, una din sarcinile voastre este sa protejati cei 80^% din actionarii independenti ai SIF4 de asaltul jefuitorilor. Sa vedem? Probabil nu se va intampla absolut nimic..

     

    1. un fel de clan a la mondialu dar nu asa bronzati si pe la sifoane.

      Marius Pantea - clanul bilteanu

      Nicolae Mergeani - clanul bilteanu 

      Andrei Diaconescu - clanul bilteanu 

      Adrian Victor Prodan clanul bilteanu 

      Petre Pavel Szel - din clanul dinozaurilor fosili si docili 

      Daniel Florian Miron - clanul ciorcila & radu octavian 

      Sergiu Busila - clanul ciorcila & radu octavian 

      Emil Cazan - fosila din clanul bilteanu 

      Gheorghe Bilteanu – fosila paterna din clanul bilteanu 

      Octavian Zorzolan - clanul ciorcila & radu octavian 

      Iulian Aursulesei - incognito clanul bilteanu. 

      Avem CRA care va apara actionarii majoritari din parti, dar pe cei minoritari, respectiv Bilteanu& Lakis,&Ciorcila&Radu cu varf inalt cat Everestul. 

      Fatarnicie sa traiesti 

      ASF sa supraveghesti  

      CRA si Muntenia Invest sa ciordesti! 

      Hai ca e de bine!

      soioasa adunare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb