Salarii majorate cu 20% în Primăria Buzău

ANA FELEA
Miscellanea / 29 noiembrie 2022

Salarii majorate cu 20% în Primăria Buzău

Angajaţii din Primăria Buzău vor avea salarii mai mari începând cu luna decembrie. Decizia a fost luată, marţi, de consilierii locali municipali care au votat proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Constantin Toma, potrivit căruia salariile de bază ale angajaţilor să fie majorate cu 20%.

Primarul Constantin Toma a motivat propunerea prin faptul că din decembrie 2017 salariaţii nu au beneficiat de nicio creştere a salariului de bază şi că în ultimii cinci ani rata inflaţiei a crescut cu 30%. În acelaşi timp, edilul şef al municipiului Buzău i-a lăudat pe angajaţii cu care lucrează punctând faptul că au rezultate excepţionale deşi în aproape toate birourile se lucrează în deficit de personal.

"Suntem singura Primărie din România care nu a mărit salariile cu niciun leu la niciun angajat din 2017. Inflaţia a crescut de atunci cu 30%. Am propus mărirea salariilor cu 20%. Cred că este corect. Avem organigrama blocată tot de vreo cinci ani de zile. Oamenii sunt foarte puţini,dar au rezultate excepţionale şi vă dau exemplu Biroul pentru Implementarea Fondurilor Europene care funcţionează cu 8 angajaţi, faţă de 40 câţi sunt în alte oraşe din România", a spus primarul Constantin Toma

Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi astfel că de luna viitoare funcţionarii vor avea salarii mărite cu 20%.

Potrivit proiectului de hotărâre, secretarul general al Primăriei Buzău încasează 16.640 de lei lunar, la fel ca şi arhitectul şef. În jur de 15.000 de lei au salariul de bază directorii, în timp ce un şef serviciu câştigă 14.000 de lei, iar un şef birou 12000 de lei.

Un şofer la Primăria Buzău poate ajunge la peste 4600 de lei, în funcţie de vechime, în timp ce un paznic la aproape 4000 de lei. Iată lista salariilor pentru funcţiile contractuale de execuţie.

Un consilier din cabinetul primarului sau al viceprimarilor are un salariu de bază care porneşte de la 5000 de lei, dar care , în funcţie de vechime poate creşte cu peste o mie de lei.

Tot cu 20% au fost majorate şi salariile angajaţilor din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Buzău, Centrului Cultural şi Educaţional Alexandru Marghiloman dar şi a celor din cadrul Sport Club Gloria Buzău.

Directorul de la DAS Buzău câştigă peste 15000 de lei, iar cel de la Centrul Marghiloman 10.880 lei.

La Sport Club Gloria Buzău, directorul încasează un salariu de bază de 12.900 de lei pe lună, iar directorul adjunct şi cel economic cu 400 de lei mai puţin. Cel mai mic salariu este de 3.000 de lei, încasat de un îngrijitor debutant. Fondul de salarii pentru cele 19 posturi este de peste 82.600 de lei.

Singurii care nu vor beneficia de majorări salariale sunt primarul şi cei doi viceprimari.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Bogati, buzoienii astia! Oras bogat!

    Pai nu se dubleaza impozitele pe case degeaba. Banii aia incep sa se cheltuie in avans.

    Pe ăștia îi oprește cineva sau își dau salarii cat vor ei?

    1. Cine sa-i opreasca ? Ei sint peste tot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb