Salariul anual al guvernatorului BNR: 787.000 lei

V.D.
Bănci-Asigurări / 21 iulie 2018

Mugur Isărescu (Sursa foto: Twitter)

Mugur Isărescu (Sursa foto: Twitter)

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a obţinut în 2017 venituri de 787.206 lei pentru funcţia pe care o deţine, conform declaraţiei de avere postată pe pagina de internet a băncii.

Din declaraţia de avere depusă în 2017 pentru anul fiscal anterior, reiese că Mugur Isărescu a realizat în 2016 venituri în calitate de guvernator în cuantum de 1.012.623 de lei.

Anul trecut, Mugur Isărescu a mai obţinut venituri în calitate de membru titular al Academiei Române - 34.428 de lei şi din activitatea didactică de la Academia de Studii Economice - 1.044 lei, scrie Agerpres.

De asemenea, în perioada septembrie - decembrie 2017, guvernatorul BNR a încasat o pensie de 37.297 lei.

Guvernatorul BNR are o casă de locuit în comuna Gruiu, o casă de vacanţă la Drăgăşani şi un apartament în Bucureşti. În plus, deţine un teren intravilan şi unul agricol în comuna Gruiu, precum şi terenuri aferente casei de vacanţă de la Drăgăşani şi apartamentului din Bucureşti.

Isărescu are bijuterii în valoare de 72.200 de euro, o colecţie numismatică de 43.200 de euro, tablouri şi icoane în valoare de 25.500 de euro şi veselă din argint care valorează 4.400 de euro.

Guvernatorul are şase conturi curente şi şase depozite, în lei, dolari SUA şi euro. Valoarea cumulată a depozitelor în euro este de 24.424, iar cea a depozitelor în dolari de 11.428.

Isărescu are acţiuni la CRH Ciment SA şi la Măr SRL, precum şi un împrumut acordat în nume personal societăţii Măr SRL în valoare de 574.882 de lei.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Isărescu este un hoț

    1. El este stapanul hotilor si al camatarilor asa zisi legali pe nume banci sau ifn

      Nu e un hot. Romania ar trebui sa-i ridice statuie lui si multor specialisti din BNR. Daca inca avem un leu puternic (comparativ cu alte valute din regiune) si daca inflatia nu a luat-o razna in toti anii astia, indiferent de culoarea politica a idiotilor de la guvernare, se datoreaza lui si BNR. In plus, salariile BNR nu sunt platite din bani publici ci din veniturile pe care BNR le realizeaza in activitatea bancara. E un fel de multinationala privata a statului roman, singura firma de stat care lucreaza eficient si cu motoarele la maxim. Salariile lor nu sunt platite din impozitele noastre. Asteptati sa puna PSD mana pe conducerea BNR sa vedeti distractie cu explozia inflatiei si devalorizarea leului.

      [...]

      a fost modificat pentru ca sa poata fi in concordanta cu incadrarea de personal a domnului Isarescu ?

      Gresit! este stapanul inelelor. 

      Gresit! este stapanul inelelor. 

      Gresit! este stapanul inelelor. 

    Am scapat de Ceausescu dupa 25 de ani.

    Isarescu inca rezista!  

    Ce pacat ca nu mai avem si noi un al doilea economist in tara asta.

    Redactia Bursa, am o rugaminte!.

    Cereti autorilor "Statului paralel" sa schimbe sintagma "staul paralel" cu cea de "sectoare paralele ale statului" (sau o alta oricare mai potrivita). Asa se va adeveri existenta paralela (adica, anormala) a multor sectoare, institutii si caz concret functionar al statului roman, paralel cu noi cei care votam, platim impozite si taxe.

    Daca acesta este haul care desparte cetateanul obisnuit de un "cocotat" in varful ierarhiei, in decembrie '89 s-a murit degeaba. 

    1. Scuze: in loc de "sectoare paralele ale statului" a se citi "structuri paralele ale statului" 

      Dragnea, ministru al dezvoltarii......, a semnat un protocol secret cu SRI; deci omul este in tema/stie ca exista Statul paralel, creat chiar de el.

      Bravo doamna Andronescu!; pisica este in curtea lui Dragnea. 

    Ar fi interesant sa stim valoarea celor nedeclarate. 

    Este Sfidarea nationala! cititi cartea Sfidarea mondiala a lui Trofler si faceti comparatia. 

    ..D.nul V,D ...nu ca ar schimba defapt fondul problemei ...dar in TITLU articolului NU scrieti 787.000 mii lei ( fara mii )

    1. Analfabetule,nu sti sa citesti macar un titlu?. Unde vezi trei de zero?. Esti ZERO, stai in banca ta. 

    ar trebui sa ne arate si noua documentele care stau la baza fermei lui isarescu cu istoric cu tot de unde a capatat ferma cum daca ferma a fost inainte amanetata la banci si din cauza comunismuliui bancile au fost consfiscate de stat daca ferma a fost amanetata inseamna ca nu mai era a familiei lui daca a fi fost sau astea sint vrajeli de ochii lumii intrun stat cel putin pe jumatate comunist cum poti tu isarescule sa te imbogatesti avind salariu unflat de la stat si tinind o ferma care nu neai dovedit ca este a ta ,,. spune ce ai de spuds nb ,.

    1. Doamne!, ce prostii enervante spui!

    imprumutati de la banci bani nu cu titlu de dobinda ci cu titlu de dobinda camatareasca cine lea dat voie isarescu care acum este premiat cu un salariu minor de vreo 18000 mi euro pe luna ce baiat bun dar salariile minime sint de 250 euro ca sa muncesti o luna la acesti securisti din romania sa platesti chirie la o garsonera in buc de 300 euro pe luna dar ce mai crapi vrei si tu o prietena cu ce o scoti in parc mai nou o scoate hodorogii securisti ca au pensii speciale acesti bagabontii ai romaniei derbedei coruptii baietii nostrii sa va spele masinile ca voi sinteti niste domni de cacat ati furat toata tara si acum ne dati lectii de economie sinteti toti securistii si neamul lor niste nimeni ati sapat pe altii sa o duceti voi bine golanilor.,mnbbv

    ba cei cu fotbalul asta nu poti sa pui un pariu ca te face imediat de bani toti patroni au echipe de fotbal dar si case de pariuri prin inter pusi ori te face cu echipa ori cu casa de pariuri ,mui bve asa se imbogatesc dar procuratura vad ca nui deranjeaza ori merg si ei la meciuri pe stadion ,.si intra cu invitatie ,mn

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb