Samsung opreşte vânzările şi înlocuieşte telefoanele Galaxy Note 7 vândute la nivel mondial

Stelian Bădescu
Internaţional / 3 septembrie 2016

Samsung opreşte vânzările şi înlocuieşte telefoanele Galaxy Note 7 vândute la nivel mondial

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a anunţat vineri, în mod oficial, că a decis să oprească vânzările de smartphones Galaxy Note 7 din cauza unor probleme la bateria telefonului şi de asemenea va înlocui toate dispozitivele vândute deja pe zece pieţe din întreaga lume, informează Reuters.

Anunţul vine la doar două săptămâni de la lansarea Galaxy Note 7 pe pieţele din SUA şi Coreea de Sud, unde se comercializează la un preţ de 988.900 woni (885 de dolari), precum şi după apariţia în presă a unor informaţii venite de la utilizatorii noului telefon Galaxy Note 7 care s-au plâns că bateria telefonului lor a luat foc în timpul încărcării, relatează Agerpres.

Preşedintele diviziei de telefonie mobilă de la Samsung Electronics, Koh Dong-jin a precizat că dintr-un număr de un milion de telefoane Galaxy Note 7 au fost indentificate doar 24 de exemplare cu probleme la baterie. Koh nu a oferit informaţii cu privire la numărul de telefoane care vor trebui înlocuite, declarând că până la ora actuală Samsung a vândut un număr de 2,5 milioane telefoane Galaxy Note 7. Grupul sud-coreean are de gând să înlocuiască atât telefoanele vândute consumatorilor cât şi unităţile aflate în stocurile comercianţilor cât şi cele în tranzit.

"Nu pot comenta cu privire la cât de mari vor fi costurile, dar mă întristează că va fi vorba de un număr atât de mare", a spus Koh.

Amploarea retragerii de pe piaţă este fără precedent pentru Samsung. Chiar dacă în industria smartphone-urilor retragerile sunt ceva normal, afectând inclusiv rivalul Apple Inc, problema care afectează Galaxy Note 7 este o lovitură serioasă pentru reputaţia Samsung, susţin analiştii. Aceştia sunt de părere că grupul sud-coreean trebuie să acţioneze rapid pentru a reduce pagubele, după ce mai multe produse de succes a reuşit să pună capăt tendinţei de scădere a cotei sale de piaţă.

Samsung miza pe Galaxy Note 7 pentru a menţine dinamica vânzărilor şi a veniturilor în a doua jumătate a acestui an, în condiţiile intensificării concurenţei odată ce rivalul american Apple va prezenta săptămâna viitoare nou model de iPhone.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb