Sanex estimează profit şi afaceri în creştere pentru 2016

PETRE BARAC
Companii / 30 aprilie 2016

Sanex estimează profit şi afaceri în creştere pentru 2016

Creşterea costurilor şi a competiţiei au dus anul trecut la o uşoară scădere a profitului companiei

Producătorul local de plăci ceramice Sanex, parte a grupului austriac Lasselsberger, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 32 de milioane de euro şi un profit de circa un milion de euro, a declarat, joi, Peter Molnar, directorul general al companiei, care estimează o creştere de circa 5% pentru companie în 2016.

Creşterea costurilor şi a competiţiei au dus la o uşoară scădere a profitului companiei în 2015, potrivit reprezentanţilor companiei.

"Vânzările noastre de anul trecut au fost de 7,5 milioane de metri pătraţi de plăci ceramice, în creştere cu 7% faţă de 2014. Pentru 2016 estimăm o creştere de aproximativ 5% în ceea ce priveşte cifra de afaceri şi profitul, bazată pe un plan de investiţii pe care îl pregătim", a explicat şeful companiei.

Peter Molnar a declarat că Sanex este aproape să finalizeze o investiţie prin care va fi mărită capacitatea de producţie cu încă 1,5 milioane de metri pătraţi la fabrica din Cluj-Napoca. Noua linie va începe să funcţioneze din luna iunie şi, astfel, producţia anuală va ajunge la 8 milioane mp de plăci ceramice.

"Considerăm că piaţa imobiliară este pe un trend pozitiv, iar acest lucru se simte şi în creşterea noastră", a explicat domnul Molnar, menţionând că analizează posibilitatea atragerii de fonduri pentru noi investiţii în dezvoltarea producţiei. Astfel, pentru anii următori, oficialii Sanex au în plan o retehnologizare a producţiei de faianţă.

Conform surselor menţionate, Sanex deţine o cotă de piaţă de 25%, dacă este luată în calcul o valoare a pieţei locale de circa 30 de milioane de euro.

În plus, compania a anunţat joi finalizarea unei investiţii de circa două milioane de euro privind eficientizarea producţiei la fabrica din Cluj-Napoca.

Proiectul a presupus achiziţia unui atomizor care îmbunătăţeşte performanţa ecologică şi creşte competitivitatea producţiei. Achiziţia şi implementarea noului echipament fac parte din proiectul "Greener production and management processes in the ceramic tiles industry in România - Green industry - Romania" ("Responsabilitatea faţă de mediu în producţie şi managementul proceselor în industria de plăci ceramice din România - Industrie Verde - România"), proiect cofinanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul domeniului de finanţare Inovare Verde în Industria din România.

Potrivit companiei, valoarea totală a proiectului s-a ridicat la aproximativ 1,9 milioane de euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă contractată a fost de 690.000 euro.

Oficialii Sanex susţin că, datorită noului atomizor, consumul de gaze naturale în procesul de uscare prin pulverizare va fi redus cu până la 18%, iar capacitatea de uscare va creşte cu 40%.

Compania a fost integrată în anul 2004 în grupul Lasselsberger şi are, în prezent, 470 de angajaţi, dintre care 350 lucrează în producţia propriu-zisă a fabricii din Cluj-Napoca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb