SAXO Bank: Femeile şi investiţiile: avem nevoie de o demistificare, pentru şanse mai mari pentru femei

A.F.
Bănci-Asigurări / 8 martie

SAXO Bank: Femeile şi investiţiile: avem nevoie de o demistificare, pentru şanse mai mari pentru femei

Pe măsură ce sfera financiară continuă să fie zdruncinată de efectele blocajelor, întreruperile lanţurilor de aprovizionare, criza energetică şi noţiunea de mult uitată de inflaţie, Camilla Dahl Hansen, Chief Experience Officer la Saxo Bank, susţine că acum este momentul să valorificăm aceste schimbări societale şi să facem mai multe eforturi pentru a determina mai multe femei să investească, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, în ultimii ani, pe pieţele de investiţii au intrat mai multe grupuri diverse, în special ca vârstă şi sex. Pentru multă vreme, femeile au lipsit din peisajul investitorilor - dar industria vede în sfârşit o schimbare de trendul. Cu toate acestea, deoarece pieţele sunt în continuă schimbare, este esenţial ca elanul să fie menţinut în crearea unei clase incluzive şi diversificate de investitori şi manageri de investiţii.

Creşterea inflaţiei şi dobânzile mai mari au creat noi bariere pentru investitorii care se tem că creşterea cheltuielilor duce la dezechilibrul fluxurilor de numerar lunare. Acest lucru afectează în special atât investitorii actuali, cât şi aspiranţii, care tind să fie mai precauţi cu finanţele lor, făcând investiţiile să pară şi mai greu de gestionat.

Problema este agravată de lipsa de cunoştinţe a noilor investitori în navigarea prin volatilitatea pieţei. Mulţi investitori noi se confruntă cu volatilitate pentru prima dată şi este important să rămână calmi. Situaţia actuală a pieţei poate părea un moment prost nu numai pentru a avea bani investiţi, ci şi ca un moment prost pentru a începe călătoria investiţională în primul rând. Sectorul financiar poate face încă mult mai mult pentru a elimina şi depăşi obstacolele care împiedică egalitatea financiară.

Limbajul financiar secret

Este clar că există încă un nor conservator care umbreşte lumea financiară şi a investiţiilor. Deşi există o lipsă vizibilă de modele feminine, ceea ce este mai bizar sunt conversaţiile despre investiţii; ca fel de club exclusivist în care mulţi cred că aveţi nevoie de cunoştinţe financiare aprofundate pentru a putea cumpăra o singură acţiune sau a face orice tranzacţie financiară. Un studiu realizat de JP Morgan a arătat că aproximativ 64% dintre femei cred că investiţiile sunt complicate şi 34% asociază investiţiile cu volatilitatea. Lumea investiţiilor vorbeşte adesea ca şi cum ar păstra secrete, ceea ce face intrarea pe pieţe şi mai dificilă. Prin urmare, este important ca întreaga industrie financiară să continue să răspândească mesajul că investiţia este pentru toată lumea, nu doar pentru câţiva "aleşi".

Desigur, fiecare investitor ar trebui să aibă o înţelegere practică a modului în care funcţionează investiţiile, inclusiv perioada pentru care va deţine investiţia (orizontul de timp) şi dacă va investi independent sau prin fonduri de investiţii - unde experţii gestionează finanţarea (toleranţa la risc).

Dar când femeile fac pasul şi încep să investească, aceeaşi cercetare subliniază, de asemenea, că 65% dintre femei cred că este greu de spus cum funcţionează investiţiile şi 42% ar aprecia o comunicare mai clară în jurul produselor. 48% ar aprecia, de asemenea, un ghid simplu pentru investiţii.

Îmbunătăţirea comunicării şi furnizarea de ghiduri simple pentru investiţii nu va îmbunătăţi accesul pentru femei, ci şi pentru alte grupuri slab reprezentate pe pieţe, precum şi pentru orice investitor aspirant. Ca urmare, există şi mai multă motivaţie pentru industria financiară de a se concentra pe dialog, transparenţă, comunicare clară şi accesibilitate pentru investitorii începători.

De ce femeile trebuie să investească?

Mai puţin de una din cinci femei investeşte în mod regulat, comparativ cu mai mult de trei sferturi care economisesc în mod regulat. Acest lucru duce la orizonturi reduse pe termen lung ale economiilor de pensie ale unei persoane medii, deoarece există o diferenţă evidentă între a economisi bani şi a investi economii.

În plus, trăim acum într-o perioadă în care combinaţia dintre inflaţia în creştere şi dobânzi ameninţă să ne diminueze economiile dacă nu sunt investite corespunzător.

Iar femeile ar trebui să nu se lase intimidate în investirea fondurilor lor. Mai multe studii demonstrează că femeile, în medie, sunt mai bune la investiţii decât bărbaţii, deoarece au tendinţa de a-şi diversifica mai bine portofoliile şi de a face mai puţine tranzacţii, ceea ce le reduce taxele de tranzacţionare şi determină o rentabilitate mai mare a profitului.

La Saxo, avem câteva cifre mai mult decât îmbucurătoare de prezentat, consultând baza globală de clienţi: am observat un interes crescut din partea femeilor pentru investiţii şi recunoaştem că este responsabilitatea tuturor să îl susţinem. Am făcut progrese, dar a sosit momentul să facem faţă provocării şi să grăbim schimbarea:

Accelerarea procesului către egalitate financiară

Schimbările culturale nu se vor produce peste noapte, dar un pas important în direcţia corectă este să fim conştienţi de concepţiile culturale greşite actuale, să le abordam şi să ne străduim activ să rezolvăm problemele care împiedică femeile să investească la aceeaşi scară ca bărbaţii. Fie ca obiectivul investitiei este să îţi duci familia în vacanţă, să cumperi o maşină nouă sau să te poţi pensiona la o vârstă mai... fragedă, fiecare ar trebui să aibă posibilitatea de a-şi controla economiile.

De aici, trebuie să stabilim conversaţii despre investiţiile incluzive şi să ne ducem către investitori - indiferent de nivelul lor de experienţă sau locul în care caută informaţii despre investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb