SCANDALUL DOPINGULUI Atleţi de import, sportivii ruşi pot concura pentru vecini

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 10 iulie 2020

Atleţilor ruşi le-a fost oferită o portiţă pentru a putea concura în continuare la marile competiţii. Invitaţia a fost lansată sub o formulare mai puţin directă de o federaţie dintr-o ţară "vecină şi prietenă".

Belarusul va examina ofertele venite din partea atleţilor ruşi care doresc să-şi schimbe cetăţenia şi să concureze pentru fosta republică sovietică, a anunţat preşedintele Federaţiei belaruse de atletism, Vadim Deviatovski. După cum se ştie, atleţii ruşi nu pot concura în prezent sub drapelul ţării lor la cele mai importante competiţii internaţionale, inclusiv Jocurile Olimpice, după ce Agenţia Mondială Antidoping (WADA/AMA) a descoperit că oficialii ruşi i-au oferit date false de la laboratorul din Moscova. Însă, după ce Federaţia rusă de atletism a depăşit data limită pentru plata amenzii de 5 milioane de dolari impusă de AMA/WADA, există acum riscul ca atleţii ruşii să nu mai poată concura pe plan internaţional nici sub drapel neutru. Cu totate acestea o nouă oportunitate s-a ivit la orizont. Preşedintele Federaţiei belaruse de atletism a vorbit despre posibila "înregimentare" sportive: "Este prea devreme să vorbim de decizii şi de paşi, însă urmărim îndeaproape evoluţia evenimentelor şi, dacă vom primi oferte din partea atleţilor ruşi, le vom lua în considerare, desigur. Până la urmă, ei nu sunt străini. În plus, carierele unora dintre cei mai mari atleţi ai lumii sunt acum ameninţate. Dacă aceşti atleţi sunt obligaţi să rateze Jocurile Olimpice sau să îşi încheie carierele, ar fi o pierdere nu doar pentru ruşi, ci şi pentru atletismul mondial". Belarusul a cucerit în total 14 medalii olimpice la atletism, între care trei de aur, după ce această ţară şi-a obţinut independenţa faţă de Moscova, în 1991.

Luna trecută, trei vedete ale atletismului rus, Maria Lasiţkene, Serghei Şubenkov şi Anjelika Sidorova, s-au adresat preşedintelui Vladimir Putin în legătură cu "situaţia catastrofală" a sportului lor, cerându-i să acţioneze pentru a nu fi privaţi de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Demersul lor nu s-a bucurat însă de foarte mare succes, având în vedere că amenda nu a fost plătită. La 9 decembrie 2019, Rusia a fost suspendată de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) pe o perioadă de patru ani de la toate competiţiile sportive majore. Acest lucru înseamnă că drapelul Rusiei şi imnul naţional nu vor fi permise la competiţii ca Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, JO de iarnă din 2022 de la Beijing şi Cupa Mondială de fotbal din Qatar, din 2022. Sancţiunea este consecinţa falsificării datelor controalelor antidoping furnizate de Rusia agenţiei mondiale, la începutul anului. Experiţii în informatică la care a apelat WADA au descoperit că sute de rezultate suspecte au fost şterse dintre cele trimise agenţiei mondiale, între decembrie 2018 şi ianuarie 2019, chiar înainte de livrare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb