Scandalul Joe Biden-România. Şi legătura cu Udrea

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Politică / 17 mai 2022

Scandalul Joe Biden-România. Şi legătura cu Udrea
SORIN ROŞCA STĂNESCU

În ultimele zile, din ce în ce mai insistent, în legislativul Statelor Unite, dar şi în presa de peste Ocean, sunt vehiculate informaţii conform cărora Joe Biden în persoană, precum şi familia lui, vizat fiind fiul său Hunter, ar fi săvârşit acte de corupţie în mai multe ţări considerate a fi de mâna a treia. Între care România şi Ucraina. Care o fi adevărul? În ce direcţie bat aceste informaţii? Şi ce legătură ar putea exista între acest scandal în dezvoltare de la Washington şi Elena Udrea?

Să ne reamintim. Arestată în Costa Rica, unde se refugiase din motive penale, Elena Udrea a fost supusă unui debriefing de către agenţii FBI, fiind eliberată imediat după încheierea acestei proceduri. Majoritatea celor care au aflat şi au comentat această operaţie a serviciului secret american, au considerat în mod cât se poate de rezonabil că întrebările şi răspunsurile l-au vizat pe Traian Băsescu. Despre care autorităţile din Statele Unite aveau destul de multe suspiciuni. Inclusiv suspiciuni legate de trecuta sa colaborare cu serviciile secrete ruseşti. Dar lucrurile nu au stat tocmai aşa. Poate că au existat şi discuţii de acest fel, dar nu reiese din nicio informaţie cât de cât credibilă că Elena Udrea l-ar fi trădat în vreun fel pe Traian Băsescu. Dimpotrivă. Conform tuturor informaţiilor disponibile, ea i-a rămas loială acestuia până la capăt. Am îndoieli că Băsescu, la rândul său, i-ar fi rămas loial doamnei Udrea. Totuşi, care putea fi subiectul respectivului debriefing?

Câteva informaţii deveniseră disponibile şi se refereau la activităţile lui Joe Biden în România. Făcute direct sau prin intermediul fiului său Hunter. Sau şi-şi. Momentul politic era extrem de sensibil. Donald Trump deţinea încă preşedinţia Statelor Unite, dar alegerile se apropiau galopant. Pe ultima sută de metri, în măsura în care ar fi dispus de probe concludente împotriva lui Biden, Donald Trump l-ar fi pulverizat. De altfel, a şi anunţat că va face o serie de dezvăluiri. Pe care însă nu le-a mai făcut. Este de presupus că acestea nu erau la data respectivă suficient de temeinic probate. Dar ce ar fi putut să ştie Elena Udrea şi să le împărtăşească ofiţerilor FBI, în schimbul eliberării ei şi eventual a unor intervenţii pe lângă Justiţia română?

Eu am semnalat la data respectivă destul de insistent faptul că existau suspiciuni rezonabile legate de înşurubarea fostului ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein, la conducerea Fondului Proprietatea, fond în care grupul de investiţii Templeton, deţinut de familia Rothschild, îşi adjudecase un procent semnificativ. Se ştie că democraţii americani în general şi familia Biden în special au legături extrem de strânse cu familia Rothschild. Ei bine, Joe Biden, care la acea dată era vicepreşedinte al Statelor Unite, s-a deplasat în România şi l-a susţinut direct şi indirect, prin interpuşi, pe Traian Băsescu, care era la un pas în a fi demis prin referendum, după care prietenul şi colaboratorul său apropiat, Gitenstein, a fost numit preşedintele Consiliului de Administraţie al Fondului Proprietatea. Această numire nu putea să aibă niciodată loc fără intervenţia lui Traian Băsescu. Ei bine, în prezent, adversarii lui Joe Biden, ajuns între timp preşedintele Statelor Unite, susţin că familia sa ar fi primit la schimb, cu ajutorul lui Gitenstein, o serie întreagă de foloase necuvenite. Dacă aşa stau lucrurile, atunci, într-adevăr, este vorba de corupţie la vârf. Iar probele vor ieşi în totalitate la suprafaţă, pe măsură ce ne apropiem de alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Dar şi Hunter Biden a călătorit destul de frecvent în România, făcând afaceri aici şi participând chiar la mai multe partide de vânătoare. Activitatea acestuia este caracterizată de o parte a presei de peste Ocean drept corupţie în toată legea. Până la un punct, în Ucraina lucrurile au degenerat şi au scăpat de sub control într-o asemenea măsură, încât procurorul general de la Kiev a deschis un dosar penal pe numele lui Hunter Biden. Acum este pe deplin probat faptul că, la scurt timp după ce a ajuns preşedinte, Joe Biden a avut o discuţie telefonică cu Volodimir Zelenski, cerându-i acestuia nici mai mult nici mai puţin decât clasarea imediată a respectivului dosar de cercetare penală. Ceea ce s-a şi întâmplat. Nu este deloc exclus - şi de aici toate acuzaţiile din presa de peste Ocean - ca şi în România să fi fost săvârşite acte asemănătoare de corupţie la vârf, în care să fi fost amestecat fiul preşedintelui Statelor Unite.

Despre toate aceste lucruri, în mod obligatoriu, Elena Udrea ar fi trebuit şi ar fi putut să ştie multe detalii. Să nu uităm că ea a fost cea mai apropiată colaboratoare a lui Traian Băsescu, iar acesta, probabil pe bună dreptate, a repetat de multe ori că este cel mai bine informat om din România. De ce nu le-ar fi oferit Elena Udrea, în schimbul eliberării ei şi a unor promisiuni de imunitate, asemenea informaţii explozive agenţilor FBI, într-un moment în care nu Biden, ci Trump era preşedinte?

Pe măsură ce ne apropiem de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, vom afla în mod cert noi amănunte, dintre care unele pot fi explozive nu numai la Washington, ci şi la Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. dupa ce l-au facut president cu softul , acum sa-l infunde ? greu de crezut

    1. te-ai bagat in seama aiurea , n-are legatura cu postarea de mai sus . deep state putea pune din prima pe altcineva , santajabil de la inceput

    Despre afacerile lui Hunter în România. .. Este prima oară când citesc despre așa ceva.

    Dar despre cele din Ucraina s-a scris o groază.  

    Inclusiv despre faptul că Rothschild prin Franklin Templeton a cumpărat o parte din datoria Ucrainei. 100 mild.  

    Cât o fi de adevărat. 

    Dar dacă este, atunci interesul direct al SUA în Ucraina ar putea fi privit și sub acest aspect.

    Și chiar dacă Trump va reveni la putere, nu se va spune alt adevăr decât cel actual. 

    1. Nu pot să știu chiar totul :)

      Dar am citit multe despre interesele americane în Ucraina. 

      O fi aceeași rețetă.

      si giulliani a spus , s-a dat zile in sir la tv

    Nea sorine ,

    Facii filozofii și pe la televiziuni și pe aici...

    Colaborarea cu secu și condamnarea matale nu te jenează ?... 

    1. iar iti etalezi prostia sabin , ai o ideie singulara si fixa

      boule nu sunt eu! Spre deosebire de tine eu imi dau numele...Dar ma bucur ca mi-ai invatat numele si nu o sa te dezamagesc semnand vreodata "anonim"!

    SUA e aliatul nostru,are drepturi depline in tara mioritica.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb