Schneider Electric a furnizat soluţiile de building management pentru cel mai nou magazin IKEA din România

F.D.
Miscellanea / 13 decembrie 2023

Schneider Electric a furnizat soluţiile de building management pentru cel mai nou magazin IKEA din România

Schneider Electric a furnizat soluţiile de distribuţie electrică şi de control inteligent al clădirilor EcoStruxure Building - pentru IKEA Timişoara. În acest proiect, Schneider Electric a colaborat cu partenerul său - AGASI Timişoara - pentru stabilirea unui nou standard de eficienţă energetică. Chiar din faza de proiectare, Schneider Electric a introdus o serie de soluţii care optimizează consumul de energie, îmbunătăţesc performanţa clădirii şi totodată, experienţa cumpărătorilor, conform unui comunicat de presă al companiei.

Sistemul integrat de management al clădirii - EcoStruxure Building - permite controlul centralizat, monitorizarea şi gestionarea tuturor sistemelor clădirii. Soluţia optimizează utilizarea energiei, reduce costurile operaţionale şi sporeşte confortul şi siguranţa clienţilor şi a angajaţilor magazinului. Zece servere de automatizare pentru sistemele de încălzire, răcire şi ventilaţie monitorizează şi controlează temperatura, umiditatea, nivelurile de CO2 şi calitatea aerului atât în zonele publice - magazin şi restaurant - cât şi în zona de depozitare.

Tablourile electrice de distribuţie PrismaSeT, echipate cu întreruptoare automate de mare putere MasterPact MTZ, asigură un nivel ridicat de fiabilitate şi protecţie a circuitelor. Acestea oferă informaţii în timp real administraţiei magazinului, cu privire la parametrii electrici ai instalaţiei şi permit controlul de la distanţă, pentru un maxim de eficienţă şi siguranţă.

"Am reuşit să aducem la IKEA Timişoara echipamente şi soluţii care şi-au dovedit eficienţa în ultimii ani, în care operarea la distanţă a devenit o necesitate. Continuitatea operaţională, în contexte şi medii de afaceri fluctuante, a devenit o prioritate absolută", spune Monica Bucurescu, Sales Director Building Management System Schneider Electric România. "Acelaşi lucru este valabil şi pentru eficienţa energetică. Companiile mari de retail - iar IKEA este un exemplu excelent în acest sens - au obiective ambiţioase de sustenabilitate şi eficienţă operaţională, pe care le urmăresc cu tenacitate. Produsele şi soluţiile noastre contribuie la menţinerea costurilor cu utilităţile la un nivel rezonabil şi la crearea unui mediu plăcut de cumpărături."

Senzorii implementaţi în Building Management System facilitează controlul iluminatului exterior din zona de parcare şi al iluminatului interior, cu programare şi senzori de intensitate luminoasă. Sistemul poate fi programat în funcţie de orarul magazinului şi de fluxurile operaţionale, asigurând eficienţa energetică şi uşurinţa în exploatare.

În cadrul aceluiaşi proiect, Schneider Electric a integrat instalaţii speciale de pompe de căldură şi panouri fotovoltaice, precum şi conducte de dispersie controlată a aerului, care asigură clienţilor o atmosferă confortabilă, fără curenţi sau diferenţe de temperatură vizibile între diferitele zone ale magazinului.

Pe tot parcursul proiectului, timp de peste un an, echipa Schneider Electric, alături de partenerii săi - de la ingineri la electricieni, de la constructori de tablouri la programatori software - au asigurat implementarea în cele mai bune condiţii. Sistemele şi soluţiile Schneider Electric au reprezentat un proiect complex.

"Această colaborare cu Schneider Electric evidenţiază faptul că atunci când suntem implicaţi încă din faza iniţială a unui proiect de construcţie, putem contribui la atingerea obiectivelor de sustenabilitate şi eficienţă energetică, oricât de ambiţioase ar fi acestea", spune Adrian Smadu, Director de Vânzări şi Marketing AGASI Timişoara.

"Suntem încântaţi că IKEA Timişoara a devenit acum un reper pentru întreaga regiune, în ceea ce priveşte sustenabilitatea. Pe lângă obiectivele «verzi», soluţiile noastre oferă beneficii cheie pentru o bună funcţionare, prin monitorizarea sistemelor în timp real şi facilitarea mentenanţei", subliniază Monica Bucurescu, Director de vânzări Building Management System Schneider Electric România.

Prin implementarea soluţiilor Schneider Electric, IKEA Timişoara a redus consumul de energie, dar şi emisiile de carbon. Parteneriatul evidenţiază angajamentul companiilor implicate faţă de progresul vizibil în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi sustenabilitatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb