Scholz transmite ''gândurile'' sale victimelor atacului armat de la Hamburg

D.T.
Miscellanea / 10 martie 2023

Scholz transmite ''gândurile'' sale victimelor atacului armat de la Hamburg

Cancelarul german Olaf Scholz a transmis astăzi "gândurile" sale victimelor atacului armat comis într-un centru religios al Martorilor lui Iehova din Hamburg şi rudelor acestora, deplângând într-o postare pe Twitter "un act brutal de violenţă", conform Agerpres.

Un prim bilanţ oficial al poliţiei consemnează opt morţi, printre care s-ar număra şi atacatorul.

"Veşti proaste din Hamburg", a scris Scholz într-un mesaj pe Twitter în această dimineaţă, în care a subliniat că gândurile sale sunt alături de victime, de familiile lor şi forţele de securitate.

Titulara de la Ministerul de Interne, Nancy Faeser, a reacţionat şi ea pe Twitter. Faeser s-a declarat "bulversată de teribilul act de violenţă săvârşit într-o comunitate a Martorilor lui Iehova din Hamburg" şi a anunţat că autorităţile lucrează în regim de urgenţă la cercetarea acestei crime.

Comunitatea Martorilor lui Iehova s-a declarat astăzi "profund întristată" de atacul sângeros comis "împotriva membrilor săi" după o slujbă religioasă care a avut loc ieri seară într-un centru al grupului din Hamburg, adaugă sursa. "Comunitatea religioasă este profund întristată de teribila crimă comisă împotriva membrilor săi într-o sală Kingdom Hall (lăcaş de cult folosit de Martorii lui Iehova) din Hamburg după o slujbă religioasă", continuă sursa.

Poliţia germană încearcă astăzi să stabilească mobilul acestui atac, în care un bărbat înarmat, despre care se crede că a acţionat singur, a ucis mai multe persoane într-un lăcaş de cult al Martorilor lui Iehova din Hamburg.

"Presupunem că există un singur făptaş", afirmase poliţia ieri seară. "Investigarea motivelor care au stat la baza acestei crime continuă", a adăugat aceasta.

Potrivit săptămânalului Der Spiegel, presupusul atacator este un fost membru al Martorilor lui Iehova, în vârsta de aproximativ 30 de ani, care era înarmat cu un pistol.

Germania a fost zguduită de o serie de incidente armate în ultimii ani. În februarie 2020, un atacator cu presupuse legături cu extrema dreaptă a împuşcat mortal nouă persoane, printre care imigranţi din Turcia, în oraşul Hanau din vestul ţării, înainte de a-şi ucide mama şi de a se sinucide. În octombrie 2019, un bărbat înarmat a ucis două persoane atunci când a deschis focul în faţa unei sinagogi în oraşul Halle (est) de Yom Kippur, cea mai importantă sărbătoare religioasă evreiască.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. presupusul atacator momentan islamist ?

    Nu a invitat Merkelita toti boschetarii din toata lumea in Europa?La ce va asteptati?Nu ca voi nemtii ati fi mai breji,s-a vazut in cele doua razboaie mondiale ce se intampla cand iese bestia din voi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb