SCIENCE REPORT: Cele mai frecvente cinci simptome de Covid-19 raportate de cei care s-au îmbolnăvit după ce au fost vaccinaţi

J.P.
Internaţional / 22 iulie 2021

Cele mai frecvente cinci simptome de Covid-19 raportate de cei care s-au îmbolnăvit după ce au fost vaccinaţi

Vaccinurile Covid-19 sunt cea mai bună protecţie împotriva formelor grave de infectare cu coronavirus, ca şi a spitalizării prelungite şi a decesului. Totuşi, niciun vaccin nu este eficace 100% şi în cazuri rare cei vaccinaţi se pot îmbolnăvi de Covid - asimptomatic sau cu manifestări pe care le trece în revistă un studiu citat de ziarul The Miami Herald, conform Hotnews.

Cercetători reuniţi în cadrul ZOE Covid Symptom Study au catalogat cele cinci mai frecvente simptome raportate de cei vaccinaţi şi bolnavi:

1. Dureri de cap

2. Secreţii nazale

3. Strănuturi

4. Gât iritat

5. Pierderea mirosului

Studiul, care urmăreşte simptomele şi răspândirea virusului, este opera doctorilor şi oamenilor de ştiinţă de la Massachusetts General Hospital, Harvard T.H. Chan School of Public Health, Kingʼs College London şi Stanford University of Medicine. Din echipă a făcut parte şi compania pentru ştiinţele sănătăţii ZOE.

Studiul a constatat că persoanele vaccinate prezintă simptome similare cu cele raportate de bolnavii nevaccinaţi. Totuşi, cei vaccinaţi au avut simptome mai puţine şi de durată mai scurtă, "au făcut forme mai puţin severe şi s-au însănătoşit mai repede", au scris cercetătorii.

S-a constatat şi că unele simptome - inclusiv tuse persistentă - au apărut mai degrabă la pacienţi care primiseră o singură doză din cele două de vaccin Pfizer sau Moderna sau nu fuseseră vaccinaţi. "Ciudat - am observat că persoanele vaccinate şi testate pozitiv cu Covid-19 raportau mai frecvent strănutul ca simptom, în comparaţie cu cei nevaccinaţi", au mai scris autorii. "Dacă ai fost vaccinat şi începi să strănuţi fără motiv, trebuie să faci un test Covid".

Strănutul nu este printre simptomele Covid-19 pe lista CDC, dar cea actualizată cuprinde febră sau frisoane, tuse, oboseală, pierdere din nou a gustului sau mirosului, gât iritat. Simptomele apar între 2 şi 14 zile după expunere, afirmă agenţia de sănătate publică, şi pot fi moderate sau severe. Cazurile asimptomatice pot fi posibile la cei complet vaccinaţi, însemnând că există mici şanse să-i infecteze şi pe alţii.

Chiar dacă riscul lor de îmbolnăvire este mic, oamenii vaccinaţi tot trebuie să fie atenţi la posibile simptome de Covid-19, spune CDC.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Deci vaccinați se infectează des și răspândesc boala. De ce nu sunt testați când vin din zone galbene și roșii?

    1. Asta se si doreste, "pandemia" sa fie permanenta, doar asa poti sa pretinzi doza de vaccin trei, patru s.a.m.d. Toata iarna cand Europa era rosie si in "lock down", toti infectatii din Germania au avut intrarea libera si fara carantina, Romania trebuia contaminata si ea.

      Ai ADHD, sau la voi la tara nu se citeste de obicei ultimul paragraf?

      "Chiar dacă riscul lor de îmbolnăvire este mic, oamenii vaccinaţi tot trebuie să fie atenţi la posibile simptome de Covid-19, spune CDC"...deci "istetule", unde spune in ultimul paragraf, ceea ce a intrebat persoana de la 1:"De ce nu sunt testați (vaccinatii) când vin din zone galbene și roșii"?

      Ba mai mult, din moment ce vaccinul previne spitalizarea, rezulta ca sunt cazuri asimptomatice sau slab simptomatice.

      > Cazurile asimptomatice pot fi posibile la cei complet vaccinaţi, însemnând că există mici şanse să-i infecteze şi pe alţii. 

      Cat de mici sunt sansele astea? Acest lucru pare destul de relevant. 

      Va avea cineva curaj sa investigheze si sa publice daca apare un super-spreader vaccinat? 

      Istetule, era raspuns la "Deci vaccinați se infectează des și răspândesc boala."

    Am parcurs lista celor mai frecvente 5 efecte secundare. Dupa cum era de asteptat, ele sunt relativ "banale".

    Mai relevanta ar fi o lista cu cele mai seriose / grave 5 efecte secundare ale vaccinurilor COVID precum si o rata de incidenta a acestor efecte grave. 

    Nu de alta, dar pana de curand eram asigurati ca vaccinurile sunt eficiente si sigure, iar cine sustinea contrarul era asimilat unui terorist.

    Va multumesc! 

    1. Va zvarcoliti ca dracu inainte de utrenie , doar, doar o iesi ca vaccinarea e o greseala , e degeaba sau cate si mai cate alte prostii .Azi lumea era varza la capitolul efectele pandemiei fara vcaccinare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb