Scotiabank Canada, amendată cu 127,5 milioane de dolari pentru manipularea preţului aurului

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 august 2020

Scotiabank Canada, amendată cu 127,5 milioane de dolari pentru manipularea preţului aurului

Bank of Nova Scotia (Scotiabank) din Canada a acceptat să plătească o amendă de 127,5 milioane de dolari către Departamentul de Justiţie şi Comisia pentru Tranzacţii Futures cu Materii Prime (CFTC) din SUA, în legătură cu o schemă de manipulare a preţurilor mărfurilor, anunţă resourceworld.com.

Decizia de amendare a băncii vine după ce Scotiabank a soluţionat amiabil un caz penal cu Departamentul de Justiţie din SUA şi trei cazuri civile cu CFTC, pentru scheme ilegale şi eşec în conformarea la norme, respectiv în operaţiunile de supraveghere.

CFTC a anunţat, la finele săptămânii trecute, că banca trebuie să plătească 77,4 milioane de dolari în baza acordului cu această comisie, din care o amendă record de 17 milioane de dolari pentru declaraţii false şi înşelătoare către CFTC. O altă sumă de 50 de milioane de dolari reprezintă penalităţi civile pentru o acţiune privind conduita necorespunzătoare în operaţiuni swap, eşec în respectarea normelor şi supraveghere, declaraţii false.

Acordurile includ o rezoluţie cu Departamentul de Justiţie din SUA care închide unele acuzaţii penale legate de manipularea preţului aurului şi o schemă care implică mii de episoade de tranzacţii făcute cu încălcarea legii de către patru traderi de metale preţioase, pe pieţele futures.

Scotiabank va mai plăti 60,4 milioane de dolari într-un caz penal, plus despăgubiri către victime.

"Ani la rând, traderii Scotiabank au plasat mii de ordine pentru contracte futures pe metale preţioase, într-o încercare de manipulare a preţurilor în beneficiul lor şi al băncii, dar şi ca să înşele alţi participanţi la piaţă", declară Robert A. Zink, şeful Diviziei Penale, secţia Fraude, din cadrul Departamentului de Justiţie din SUA.

Departamentul de Justiţie a informat că din ianuarie 2008, până în iulie 2016, patru traderi de metale preţioase din New York, Londra şi Hong Kong s-au angajat în practici de tranzacţionare frauduloase şi manipulatorii privind contracte futures pe aur, argint, platină şi paladiu cotate la New York Mercantile Exchange Inc. (NYMEX) şi Commodity Exchange Inc. (COMEX).

Unul dintre traderi, Corey Flaum, în vârstă de 42 de ani, şi-a recunoscut vinovăţia la data de 25 iulie 2019, în privinţa acuzaţiei de manipulare a preţurilor contractelor futures pe metale preţioase. Acesta este programat să se înfăţişeze la un tribunal din SUA în 27 ianuarie 2021, când se va pronunţa sentinţa împotriva sa.

Scotiabank a informat că şi-a constiuit provizioane în trimestrele precedente pentru plata acestor amenzi.

Scotiabank îşi închide operaţiunile cu metale preţioase şi va pune deoparte 176,06 milioane de dolari ca să acopere costurile aferente ieşirii de pe acest segment, respectiv cheltuielile generate de investigaţia privind practicile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb