SCRISOARE DESCHISĂ A ZIARULUI "BURSA", ADRESATĂ Excelenţei sale, domnului Jonathan Scheele, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti

Florian Goldstein, Preşedinte-director general al Grupului de presă "BURSA"
Ziarul BURSA #Politică / 27 februarie 2006

O replică a Delegaţiei Comisiei Europene adresată ziarului "BURSA", publicată de noi vineri, defăimează public redacţia noastră - în mod nejustificat - după ce, mai înainte, ziarul fusese discriminat arbitrar de Direcţia de comunicare a Delegaţiei.

La 16 februarie, ziariştii de la "BURSA" (în consecinţă, ziarul "BURSA") au fost eliminaţi de pe lista de invitaţi la "briefing"-ul Delegaţiei.

Nu contestăm dreptul domniei voastre, domnule Jonathan Scheele, la viaţă privată, univers în care, desigur, vă întîlniţi cu cine doriţi. Nu vă contestăm nici dreptul la întîlniri de natură personală cu ziariştii pe care îi preferaţi. Şi nu vă contestăm nici dreptul să organizaţi astfel de "briefing"-uri cu ziarişti selectaţi, care să aibă acces pe bază de invitaţie.

Singura problemă este că "briefing"-urile la care ne referim sînt anunţate public, pe site-ul Internet al Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti. Deci, sînt anunţate public.

Drept urmare, criteriile de selecţie a invitaţiilor nu mai pot fi confidenţiale, precum într-o întîlnire privată, ci trebuie şi ele anunţate public.

Aşa cum Delegaţia a procedat pînă acum, ţinînd criteriile de selecţie drept confidenţiale, nu putem furniza cititorilor o explicaţie privind cauza pentru care sînt lipsiţi de informaţia parvenind de la Delegaţia Comisiei Europene.

În plus, aţi lăsat loc subiectivismului şi arbitrariului în selecţie, care s-au manifestat din plin împotriva ziarului "BURSA" (de altfel şi în raport cu majoritatea copleşitoare a presei, dar altcineva probabil că nu şi-a manifestat interesul într-atît precum am făcut-o noi). Zia-ristul nostru specializat pe tema integrării europene a fost eliminat de pe lista invitaţilor la "briefing" prin decizia Direcţiei de comunicare a Delegaţiei, sub motivul că invitaţii trebuie să fie redactor-şefi.

La rîndul său ziaristul care îndeplineşte funcţia de redactor-şef la "BURSA" nu a fost invitat.

Ulterior apariţiei în "BURSA" a unui articol care acuza aceste practici, Direcţia de comunicare ne-a dezvăluit că este nemulţumită de prestaţia ziaris-tului nostru specializat pe integrare întrucît ar fi distorsionat informaţia parvenind de la Delegaţie. Şi că de aceea l-ar fi eliminat dintre invitaţi.

Nu cred că este necesară o analiză complexă pentru a înţelege că aceasta este o practică abuzivă, lipsită de transparenţă şi contraproductivă. (Cu atît mai mult, cu cît este fals că articolul ar fi distorsionat informaţia, ceea ce oricînd se poate lesne constata. Şi chiar dacă ar fi fost adevărat, atunci, mai întîi, ar fi trebuit informată redacţia - eventual, printr-un simplu telefon. Măcar să ştim şi noi că plătim un salariu degeaba).

Dar, dacă în cazul ziaristului specializat pe integrare tot a mai putut fi inventat un motiv al eliminării (oricît de cusut cu aţă albă), în cazul celuilalt ziarist, cel care îndeplineşte funcţia de redactor-şef al ziarului "BURSA", eliminarea nu a mai putut fi explicată.

Şi atunci, fără să se stînjeneas-că că ar putea fi dată în judecată pentru defăimare publică a ziarului "BURSA", Direcţia de comunicare a Delegaţiei a comunicat un fals grosolan, cum că incidentul s-ar datora "unei comunicări interne defectuoase la nivelul ziarului".

Precizez că, în afara amabilei dumneavoastră vizite, domnule Jonathan Scheele, nimeni din organismul Delegaţiei nu a mai pus piciorul în redacţia ziarului "BURSA".

Nimeni de acolo nu ştie care sînt sistemele noastre de comunicare şi cu atît mai puţin să aibă idee că sistemele noastre de comunicare internă au fost verificate în vederea certificării ISO 9001.

În schimb, dumneavoastră puteţi să vă amintiţi un fapt simplu: toţi ziariştii redacţiei "BURSA" lucrează într-o singură mare încăpere. Este de bun simţ că, în aceste condiţii, este extrem de greu să apară dificultăţi de comunicare internă: este atît de evident, încît certificarea ISO 9001 este superfluă.

O convorbire telefonică purtată cu doamna Angela Filote, directorul dumneavoastră în comunicare, ulterioară publicării replicii defăimătoare a Delegaţiei, ne-a asigurat că vom fi invitaţi la "briefing"-urile în discuţie. Ceea ce reprezintă angajamentul unei reparaţii viitoare. Dar defăimarea gratuită a ziarului "BURSA" nu a primit o reparaţie publică.

Cu sinceritate,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb