Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ va funcţiona temporar în clădirea Nefromed, anunţă autorităţile locale

J.P.
Miscellanea / 21 noiembrie 2020

Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ va funcţiona temporar în clădirea Nefromed, anunţă autorităţile locale

În urma tragediei de la spitalul judeţean din Piatra Neamţ, din 14 noiembrie, când mai mulţi pacienţi şi-au pierdut viaţa într-un incendiu devastator, autorităţile au mutat secţia de Terapie Intensivă în clădirea Nefromed, relatează G4media.

"Conducerile Consiliului Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei de Sănătate Publică şi Spitalului Judeţean au identificat spaţiul în care va funcţiona temporar Secţia ATI şi au stabilit ce modificări urgente trebuie făcute pentru a corespunde din punct de vedere al reglementărilor DSP şi ISU. Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ va funcţiona temporar în clădirea Nefromed, situată în imediata apropiere a unităţii sanitare. (...) A fostinspectat spaţiul respectiv şi am stabilit ce modificări trebuie realizate, astfel încât să se poată obţine avizele instituţiilor abilitate", se precizează în comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Neamţ.

Noul manager al Spitalului Judeţean Neamţ, Cristina Iacob Atănăsoaie a subliniat că de luni se vor realiza internări în noul spaţiu ATI. "Am fi vrut mai repede dar nu s-a putut pentru că mai aveam nevoie de aparutură/echipamente", a spus aceasta pentru Digi24.

Aparatura pentru ATI va fi asigurată de la Spitalul Modular COVID Leţcani.

"Întrucât în prezent în spaţiile ATI din spital, unde a avut loc regretabilul incident de pe 14 noiembrie 2020, se desfăşoară o anchetă care va elucida cauzele incendiului, aparatura care se găseşte în incinta lor nu poate fi utilizată. Din acest motiv, la solicitarea conducerii Consiliului Judeţean se vor aduce la Piatra Neamţ echipamente de la Spitalul Modular COVID Leţcani.

Vom trimite de urgenţă o solicitare către ADI Euronest, pentru a transfera de la Spitalul Modular COVID de la Leţcani injectomate, ventilatoare şi monitoare pentru controlul funcţiilor vitale, întrucât cele care se găsesc la Spitalul Judeţean sunt blocate în spaţiile ce sunt vizate de ancheta în desfăşurare declanşată după incendiul de pe 14 noiembrie de la Secţia ATI şi nu pot fi disponibilizate deocamdată.În calitate de vicepreşedinte al CJSU, solicit prefectului să convoace rapid o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că suntem într-o situaţie de urgenţă, ca să parcurgem în cel mai scurt timp posibil toate procedurile necesare continuării şi finalizării lucrărilor astfel încât spaţiul să poată găzdui Secţia ATI. Acţionăm contracronometru. Trebuie găsite rapid cele mai bune soluţii şi nemţenii infectaţi cu SARS CoV-2 care au nevoie de terapie intensivă să primească îngrijirea de specialitate", a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb