Senatul decide astăzi "cazurile" Şereş şi Păcuraru

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 26 august 2008

Senatul decide astăzi "cazurile" Şereş şi Păcuraru

Senatorii se vor întruni, astăzi, pentru a se pronunţa prin vot asupra cererii de începere a urmăririi penale în cazurile senatorilor Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei, şi Paul Păcuraru, ministrul Muncii.

Votul va fi secret, cu bile, senatorii urmând să îşi exprime separat opţiunea în ceea ce priveşte cele două dosare care îl vizează pe Codruţ Şereş şi dosarul referitor la Paul Păcuraru, a arătat, ieri, după şedinţa Biroului Permanent, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu.

Văcăroiu a mai precizat că şedinţa de astăzi ar putea începe cu validarea a doi senatori democrat-liberali, în cazul în care Comisia juridică va finaliza în timp util rapoartele referitoare la aceştia.

Dacă vor fi validate şi mandatele celor doi democrat-liberali, numărul total de parlamentari din Senat va fi de 137, iar cvorumul de lucru şi numărul de voturi necesar pentru aprobarea cererii de începere a urmăririi penale va fi de 69.

În cazul în care rapoartele de validare pentru cei doi nu vor fi încheiate până azi, numărul total de senatori va fi de 135, iar cvorumul de lucru şi numărul de voturi pentru începerea urmăririi penale va fi de 68.

Nicolae Văcăroiu a menţionat că în cursul zilei de ieri au fost distribuite tuturor senatorilor cele trei rapoarte referitoa-re la Şereş şi Păcuraru, întocmite de Comisia juridică.

De asemenea, membrii Biroului Permanent şi liderii de grup au primit referatele-sinteză ale Parchetului General cu privire la solicitarea pentru începerea urmăririi penale.

Totodată, ieri, după ora 14,00, grupurile parlamentare s-au reunit în şedinţe.

În ceea ce priveşte şedinţa de astăzi, după supunerea la vot a validării celor doi democrat-liberali, preşedintele Comisiei juridice va prezenta cele două rapoarte referitoare la Codruţ Şereş.

Vor urma dezbateri, primul care va lua cuvântul fiind Codruţ Şereş, care îşi va prezenta punctul de vedere referitor la cele două dosare.

Aceeaşi procedură va fi urmată şi în cazul lui Paul Păcuraru, dezbaterile din plen neavând stabilită o anumită limită de timp.

După dezbateri va fi pronunţat votul asupra cererii de începere a urmăririi penale.

Senatul a fost convocat, în această săptămână, în sesiune extraordinară, pentru a se pronunţa asupra cererilor de începere a urmăririi penale în cazurile senatorilor Paul Păcuraru, ministru al Muncii, şi Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei, înaintate de Parchetul General şi DNA.

Conservatorul Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei, este acuzat în dosarul privatizărilor din energie. Este vorba de un dosar deschis în noiembrie 2006, procurorii sus-ţinând că ar fi existat nereguli în privatizarea mai multor firme din domeniul energiei, printre care Electrica Muntenia Sud, şi că din MEC la acea vreme s-ar fi scurs informaţii către firmele care concurau pentru privatizare.

Ministrul Muncii, liberalul Paul Păcuraru, este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, procurorii anticorupţie susţinând că firma fiului său ar fi primit un contract de la o societate de stat, în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef al Inspectoratului Muncii, din judeţul Gorj.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In contextual globalizarii generale care a cuprins Europa, calitatea clasei politice si promptitudinea cu care acestia realizeaza un management performant in folosul cetatenilor romaniei si pentru acesti cetateni, capata un accent deosebit in lupa cu detinatorii de interese; adica cu acele personae sau grupuri de personae fizice sau juridice care pot afecta sau care sunt afectate de performantele clasei politice si de deciziile acestora. Sper ca alegerile din toamna acestui an sa aduca promovarea in politica romanesca doar a oamenilor de success care sa aduca plus valoare in tot ceea ce fac si intreprind, pentru care cetateanul sa devina valoarea numarul unu, in sujba caruia sa fie si pe care sa-l reprezinte cu demnitate si respect reciproc.

    Pana atunci partidele politice puncteza la capitolul imagine, ne arata ce ministri nu se mai regasesc pe liste, dar nu au curajul sa promoveze oameni de vakoare, pentru ca acestia nu pot fi santajati.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb