Serghei Lavrov acuză Occidentul că "sprijină genocidul" din Ucraina

T.B.
Internaţional / 30 mai 2023

Serghei Lavrov acuză Occidentul că "sprijină genocidul" din Ucraina

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat marţi că Occidentul "sprijină genocidul" din Ucraina prin sprijinul său pentru planul de pace al preşedintelui Volodimir Zelenski, despre care el a susţinut că va "distruge tot ce este rusesc" în estul Ucrainei şi Crimeea, conform Reuters.

Lavrov, vorbind în timpul unei călătorii în Africa, nu a oferit dovezi pentru a-şi susţine afirmaţia. Rusia a acuzat de mult Occidentul că ignoră ceea ce spune că este persecuţia ucraineană a vorbitorilor de limba rusă din estul regiunii Donbas şi din alte părţi.

"Concluzia este foarte simplă - Occidentul sprijină direct genocidul", a spus Lavrov în timpul unei conferinţe de presă cu omologul său din Burundi.

Planul de pace al lui Zelenskii prevede retragerea forţelor ruse de pe tot teritoriul ucrainean, inclusiv din peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o forţat în 2014.

Vorbind în ziua în care Rusia a acuzat Ucraina că a lansat cel mai mare atac vreodată cu drone asupra Moscovei, Lavrov a spus că Occidentul ajută direct Kievul să efectueze astfel de atacuri "teroriste", furnizându-i arme şi echipament militar.

"Declaraţia Occidentului că armele pe care le furnizează (Ucrainei) nu trebuie folosite împotriva teritoriului Federaţiei Ruse este doar o altă minciună", a spus el.

Lavrov a urmărit, de asemenea, comentariile senatorului american Lindsey Graham, spunând că acestea ar putea fi înţelese ca încurajând uciderea ruşilor.

Într-un videoclip editat lansat de biroul lui Zelenskiy vinerea trecută, Graham a fost arătat spunând în timpul unei întâlniri cu preşedintele ucrainean la Kiev că "ruşii mor" şi apoi spunând că sprijinul SUA este "cei mai buni bani pe care i-am cheltuit vreodată".

După ce Rusia a criticat aceste remarci, Ucraina a lansat duminică un videoclip complet al întâlnirii, care arăta că cele două remarci nu au fost legate direct.

Graham a spus că pur şi simplu a lăudat spiritul ucrainenilor de a rezista unei invazii ruse cu ajutorul oferit de Washington, potrivit Reuters.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Occidentul pe vremuri mare PACIFIST,

    acum savureaza moartea sutelor de mii de soldati rusnaci,

    pe altarul intereselor americane (Europa pierde pe toate fronturile) 

    1. N-a murit niciun soldat rus.

      Rus sau rebotezat ukri e ACELASI lucru,

      fratii se bat intre ei,in delirul bucuriei a occidentului,

      ORICE VIATA de OM pierdut e um MARE PACAT  

    din text = "Lavrov, vorbind în timpul unei călătorii în Africa, nu a oferit dovezi pentru a-şi susţine afirmaţia."

    nu e nevoie ca Lavrov sa dea dovezi = se vede ce face ucraina prin legea invatamintului si prin legea minoritatilor din ucraina  

    ambele legi sant facute impotriva minoritatilor = de aici rezulta caracterul rasist , nazist al Ucrainei  

    plus minciunile lui Zele care a promis politicienilor si parlamentarilor romani ca va da drepturi la minoritatea romana din ucraina si bine inteles ca a mintit cu nerusinare

    1. Rușii s-au jucat cu focul, au vrut să epureze etnic zone din Ucraina. Degeaba demolezi sud-estul Ucrainei, șansele ca acolo să nu se mai vorbească niciodată limba rusă cresc exponențial.

    Are dreptate Lavrov…

    1. Lavrov, Putler și Pleșkov sunt principalii vinovați de genocidul din Ucraina.

    Pentru astia lipsiti de logica si care tin cu Ursu'

    Daca Occidentul ar fi sprijinit intr-adevar direct genocidul, cum zice loaza Lavrov, atunci tot armamentul, munitia si dronele NATO ar fi trebuit date rusnacilor...ca sa-i ajute la operatiunea militara speciala si la finalizarea rapida a genocidului.

    Astfel mai toata lumea se va invecina cu rusii, sau cel putin ii va simti mult mai aproape...si cu totii vom fi fericiti si binecuvantati de biserica rusa si de popa lor Kirill...si vom ajunge Rai...Raiul lui Lenin si al lui Satalin...dupa un asa genocid copios. 

    1. altu spalat pe creier de propaganda

      Rusia sa se lase inconjurata de NATO si sa isi cedeze toate resursele SUA si occidentilui. Pe gratis ass ca la noi.

      Nu s-ar fi întâmplat atât de repede dacă nu furau mașini de spălat rufe. Finlanda este în NATO, Suedia are o forță militară superioară sovietului și este de facto în NATO, Lukashenko va crăpa, iar orientarea Belarusului va fi prooccidentală. Sunteți mâncați!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb