SIBEX Cinci societăţi noi pe piaţa ATS

R.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 august 2015

Cinci noi societăţi au fost lansate în şedinţa de miercuri în cadrul Sistemului Alternativ de Tranzacţionare: Comat Alba S.A. (COMJ), Mecanica-Sighetu S.A. (MEAN), Mecanica S.A. Marsa (MEMI), Comat Caraş Severin S.A. (OMSE), Metalul-Mesa S.A (MESA), ridicând numărul simbolurilor disponibile investitorilor pe piaţa spot sibiană la 30.

Vedeta pieţei instrumentelor derivate a fost, ca de obicei, perechea valutară euro/dolar. Cum mişcările semnificative de preţ întârzie să-şi facă apariţia şi pe pieţele internaţionale, paritatea a fost tranzacţionat cu prudenţă, intervalul de variaţie nedepăşind 15 pips. Au fost efectuate 13 contracte, ultimul preţ fiind de 1,1065, maximul zilei.

Apropierea scadenţei a readus în atenţie şi contractul futures GOLD, care s-a tranzacţionat pentru scadenţa curentă la 1125, în creştere cu 0,47% faţă de "start of day price'(1).

În total, până la ora 17, pe piaţa la termen au fost încheiate 4 tranzacţii cu 18 contracte, în valoare de aproximativ 150000 lei

Sistemul alternativ de tranzacţionare a consemnat o tranzacţie cu acţiuni Prodplast Imobiliare. Au fost transferate 747 de acţiuni PPLI, în valoare de peste 4500 lei.

(1) "Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb