SIBEX Jucătorii au redescoperit speculaţiile pe aur şi pe euro/dolar

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 iulie 2014

După ce, miercuri, volumul contractelor de la Sibex a fost unul bun, ajungând aproape de graniţa celor 1000 de contracte, participanţii au fost destul de reţinuţi în primele ore ale penultimei şedinţe a săptămânii. Situaţia s-a mai schimbat după ora 14.00, când speculatorii au insistat mai mult pe contractele ce au ca active suport aurul şi perechea/euro dolar. Astfel, la ora 16.45 se înregistrau 439 de contracte cu o valoare de 5,63 milioane lei.

Cele mai multe speculaţii se consemnau pe segmentul mărfurilor unde aurul se afla pe scădere. Până la ora menţionată au fost încheiate 131 de contracte SIBGOLD_RON pe scadenţa august. Cotaţia unei uncii pierdea 10,6 USD fiind estimată la 1316,7 USD. Evoluţia "roşie" era influenţată de piaţa futures din SUA unde aurul s-a îndreptat către cea mai importantă scădere din luna Mai încoace, după ce datele au indicat crearea mai multor locuri de muncă decât au indicat previziunile pentru luna trecută. Tot pe segmentul mărfurilor se tranzacţiona şi simbolul DEOIL_LSC pe scadenţa august, numărul contractelor fiind de 32. Cotaţia unui baril era estimată la 103,87 dolari, în scădere cu 1,15%

Speculatorii care au pariat evoluţia parităţii euro/dolar au încheiat, până la ora 16.45, un număr de 128 de contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică evolua pe scădere şi se deprecia cu 0,42% faţă de dolar, valorând 1,36036 USD. Pe segmentul indici, derivatul pe Dow Jones se îndrepta spre o nouă sesiune de creştere, apropiindu-se şi mai mult de pragul de 17.000 de puncte. DEDJIA_RON totaliza însă doar 95 de contracte. Cotaţia pe scadenţa septembrie creştea cu 73 de puncte, valorând 16.970 de puncte. În pofida creşterii, lichiditatea era totuşi scăzută, explicaţia fiind apropierea zilei naţionale a Americii când, pe pieţele NYSE, Nasdaq şi CM tranzacţionarea contractelor futures având activ suport indicele Dow Jones Industrial Average se derulează după un program special, fapt care determină reducerea programului pe acest simbol şi la Sibex şi limitează activitatea de market- making.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb