SIBEX Jucătorii au tratat prudent creşterea Dow Jones cu o zi înainte de scadenţă

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 decembrie 2014

În prima jumătate din penultima şedinţă a săptămânii jucătorii futures, încă activi la bursa sibiană, au avut parte de o evoluţie pozitivă a cotaţiilor. Aceasta nu a atras însă şi o lichiditate ridicată, speculatorii reacţionând prudent în special la aprecierea Dow Jones. Conform datelor din piaţă de la ora 16:50 numărul contractelor era de numai 326 cu o valoare de 4,48 de milioane de lei.

După creşterea impresionantă de miercuri, când preţul futures de la Sibex al Dow Jones a acumulat 267 de puncte consolidându-şi valoarea peste pragul de 17.000 de puncte, evoluţia din prima parte a şedinţei de joi a fost una la fel de optimistă şi, la ora 16:50, DEDJIA_RON decembrie creştea cu 214 puncte, la 17.655 de puncte. Numărul contractelor realizate pe termenul menţionat era de 227. Deşi până la scadenţă ne desparte doar o zi, implicarea pe termenul martie 215 era slabă, cu doar 14 contracte DEDJIA_RON. Cotaţia pentru primăvara anului viitor creştea cu 214 puncte, la 17.524 de puncte. O evoluţie pozitivă se prefigura şi la NYSE, creşterile fiind reflectarea directă a atitudinii Băncii Centrale Americane, care a pledat pentru răbdare referitor la creşterea dobânzii de referinţă.

Pe fondul unor creşteri generoase, şedinţa a adus şi ceva mai multă implicare pe segmentul derivatelor pe acţiuni autohtone unde se observau 35 de contracte DESNP pe scadenţa decembrie. Cotaţia unei acţiuni creştea cu 2,19%, la 0,3820 lei/acţiune. Se mai observau şi 32 de contracte DESIF3 martie 2015, preţul futures al unei acţiuni SIF Transilvania apreciindu-se spectaculos cu 6,87%, la 0,2520 lei/acţiune.

Pe piaţa derivatelor valutare activitatea nu era intensă, iar speculatorii care au preferat acest segment au pariat timid pe perechea euro/dolar. Numărul contractelor încheiate era de numai 9 pe scadenţa martie 2015. Cotaţia monedei comune scădea cu 0,53% şi valora 1,22840 dolari.

Sesiunea a fost totodată una de scadenţă pentru contractul futures DEOIL_LSC, ianuarie 2015, care a putut fi tranzacţionat doar până la ora 19:00. Pentru acest simbol, închiderea poziţiilor rămase deschise va fi efectuată de către Casa Română de Compensaţie înaintea şedinţei de vineri (n.r. - azi), la preţul de cotare (settlement price) a contractului futures E-mini Light Sweet Crude Oil pentru aceeaşi scadenţă publicat de Chicago Mercantile Exchange în ziua scadenţei contractului DEOIL_LSC.

Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16:45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb