SIBEX Perechea euro/dolar, singura remarcată

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 aprilie 2017

Perioada "aridă", de pe segmentul derivatelor a continuat la Sibex şi marţi, prima jumătate a şedinţei aducând doar 23 de contracte cu o valoare de 236.299 lei. Majoritatea dintre acestea au fost încheiate pe piaţa futures valutară, unde derivatul care are ca activ suport perechea euro/dolar a fost cel mai solicitat produs. Acesta totaliza 20 de contracte pe scadenţa iunie, iar cotaţia estimată de participanţi valora 1,0658 USD, după o scădere de numai 0,07% faţă de "start of day price"[1] (1,0665 USD). Cotaţia euro creştea şi faţă de nivelul de închidere de luni, acumulând 0,13%. Se mai înregistra un contract pe cursul liră sterlină/dolar, tot pe scadenţa iunie. Moneda britanică era estimată la 1,2478 de dolari, în minus cu doar 0,02% aportat la cotaţia de referinţă de la deschidere (1,2480 USD). În balanţă cu închiderea de luni, lira sterlină acumula însă 0,31%. În aria derivatelor pe mărfuri, aurul continua să fie ignorat de jucători, dar puncta cu două contracte simbolul OILSC 17E care urmăreşte evoluţia barilului de petrol Light Sweet Crude pe scadenţa mai. Cotaţia acestuia se situa la 53,02 dolari, după o scădere de 0,17% faţă de "start of day price" (53,11 USD). Cotaţia creştea cu 0,13% faţă de închiderea anterioară.

Pe ATS-ul[2] Sibex, activitatea era extrem de modestă, datele indicând schimburi cu numai 15 acţiuni Armax Gaz. Cotaţia ARAX staţiona la 2,2 lei/acţiune.

[1] Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb