SIBEX Speculatorii, mai prudenţi la mijlocul săptămânii

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 octombrie 2014

După volumul bun înregistrat marţi, ziua de miercuri nu a confirmat interesul speculatorilor pentru speculaţiile futures, prima jumătate a zilei instituind o anume stare de prudenţă. Ca urmare, datele înregistrate după jumătate din sesiunea de la mijlocul săptămânii indicau o lichiditate de puţin peste 600 de contracte, cu o valoare ce depăşea 6 milioane lei. Cotaţiile futures ale produselor tranzacţionate evoluau predominant pe minus, dar existau şi câteva excepţii de la direcţia "roşie". Consecvenţi, participanţii au speculat îndeosebi pe derivatele pe indici şi pe valute.

Pentru derivatul pe Dow Jones se înregistrau 457 de contracte încheiate pe scadenţa decembrie. Evoluţia Dow Jones a fost una mixtă, cu incursiuni atât pe plus cât şi pe minus şi, la ora 17.20, cotaţia futures de la Sibiu a indicelui valora 16.541 de puncte, în minus cu numai 6 puncte. Şi pe piaţa americană se înregistrau fluctuaţii mixte după creşterile semnificative de marţi. Este de aşteptat ca evoluţia preţurilor să fie în continuare una interesantă, mai ales după ce companiile de peste ocean au raportat câştiguri mai bune decât estimările şi după ce datele economice au indicat o inflaţie uşoară.

Pe segmentul derivatelor valutare, speculatorii care au pariat pe evoluţia cursului euro/dolar au încheiat 70 de contracte pe scadenţa decembrie, date înregistrate până la ora 17.20. Moneda unică se deprecia faţă de dolar cu 0,38% şi valora 1,26800 USD. Se mai observau speculaţii şi pentru perechea liră sterlină dolar, numărul contractelor fiind de numai 20 pe scadenţa decembrie. Moneda britanică era cotată la 1,6037 USD, după o scădere de 0,72%.

Dintre derivatele pe mărfuri, petrolul beneficia de atenţia jucătorilor. Numărul contractelor DEOIL_LSC pe scadenţa decembrie era de aproape 100. Cotaţia unui baril scădea puternic cu 1,15% şi valora 81,72 dolari.

Pe segmentul derivatelor pe acţiuni externe se tranzacţiona derivatul pe acţiunile Facebook, scadenţa decembrie, observându-se 10 contracte. Cotaţia futures a unei acţiuni a companiei americane creştea cu 0,57%la 79 de dolari/acţiune.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.20.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb