SIBIU - FUTURES & OPTIONS: 26 ianuarie 2005 Vînzătorii au profitat de corecţiile de preţ

Darius Cipariu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 ianuarie 2005

Sumarul tranzacţiilor la BMFMS

Finalul lunii ianuarie se dovedeşte a fi unul palpitant pe piaţa futures a Bursei de la Sibiu cel puţin pentru invesitorii implicaţi în operaţiuni speculative. După creşterile susţinute de preţ din cursul şedinţei de marţi, miercuri a avut loc o corecţie a cursurilor acţiunilor pe pieţele scadente în luna martie, oferind vînzătorilor posibilitatea marcării profiturilor din poziţiile deschise cu o zi în urmă.

Cele mai pesimiste anticipări au vizat titlurile SIF2 Moldova, cotate în scădere cu 530 lei, şi ale Băncii Transilvania, tranzacţionate cu 360 unităţi mai jos decît marţi. De corecţii ceva mai moderate au avut parte acţiunile SIF5 Oltenia (minus 150 lei) şi SNP Petrom (minus 200 lei), însă aceste pieţe au beneficiat de o atenţie specială din partea investitorilor, acumulînd 50% din volumul de tranzacţionare al zilei.

Pe termen mediu, aşteptările investitorilor în ceea ce priveşte evoluţia acţiunilor sînt optimiste, drept pentru care, pentru sfîrşitul lunii iunie, aceştia au plătit pentru acţiunile SIF5 14.700 lei, iar pentru cele ale SNP Petrom 4500 lei. Pe pieţele valutare, oportunităţile de speculaţii s-au regăsit pe activele euro/dolar care a fost tranzacţionat între 1,3070 şi 1,3125 şi leu/euro, cotat între 37.700 şi 37.900 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb