SIBIU Volumul contractelor Dow Jones s-a dublat

DECEBAL N. TODĂRIŢĂ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 august 2010

Scăderile cotaţiilor s-au acutizat, resimţindu-se influenţa direcţiei negative de pe pieţele europene şi de pe Wall-Steet. Lichiditatea a urcat, din nou, totalul de peste 6000 de contracte înregistrat la ora 17:15 fiind mai mare cu 12 % decât volumul din ziua anterioară, cu posibilitatea extinderii acestui procentaj pe baza tranzacţiilor ce urmează a fi realizate până la ora 19.00. De asemenea, şi valoarea era una superioară, situându-se la 23 milioane lei.

Intensitatea tranzacţiilor pe contactul futures în lei ce are ca activ suport indicele Dow Jones Industrial Average a crescut puternic, numărul contractelor de la ora 17:15 fiind de peste 1600, dublu faţă de totalul din ziua anterioară. Creşterea volumului s-a reflectat şi în valoarea transferurilor. La ora menţionată preţurile futures ale Dow Jones evoluau pe minus, cotaţia pentru septembrie situându-se la 10.418 puncte şi indicând o depreciere de 153 puncte.

Pentru DESIF5, în continuare produsul cel mai solicitat, vânzătorii au exploatat, pe scadenţa de luna viitoare, un culoar de scădere care a ajuns chiar la 736 de puncte faţă de închiderea zilei precedente, randamentul short putând ajunge până la 38%. Cu mai bine de o oră şi jumătate înaintea închiderii, DESIF5 septembrie valorau 1,3449 lei/acţiune, pierderea fiind de 4,54 %. De asemenea şi pe celelalte scadenţe DESIF5 au evoluat exclusiv pe "roşu". Transferurile cu simbolul în discuţie se situau la 4150 de contracte.

În ceea ce priveşte euro, investitorii au mizat pe creşterea acestuia pentru toate scadenţele tranzacţionate, fără ca variaţiile să fie unele de amploare. Transferurile pe curs au însumat circa 70 contracte. Pentru septembrie moneda unică valora 4,2899 lei, iar pentru decembrie 4,3779 lei.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor datorită programului de tranzacţionare prelungit până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul www.sibex.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb