SIF Oltenia renunţă la procesul cu SIF Banat-Crişana, privind anularea unor decizii AGEA SIF1 din martie 2020

A.I.
Piaţa de Capital / 12 februarie 2021

SIF Oltenia renunţă la procesul cu SIF Banat-Crişana, privind anularea unor decizii AGEA SIF1 din martie 2020

O decizie se referă la diminuarea capitalului SIF1 cu 72,84 milioane de acţiuni, considerate de fosta conducere a SIF Oltenia ca fiind titluri deţinute indirect de SIF Banat-Crişana

SIF Oltenia (SIF5) a renunţat la acţiunea formulată împotriva SIF Banat-Crişana (SIF1) în care cerea instanţei anularea a două hotărâri ale AGEA societăţii de investiţii din Arad din data de 10 martie 2020, reiese din informaţiile publicate pe portalul instanţelor de judecată.

Una dintre acestea viza anularea deciziei privind diminuarea capitalului SIF Banat-Crişana, prin anularea a 72,84 milioane de acţiuni, echivalentul a 14,07% din societate, deţinute de SIF Muntenia (SIF4), OPUS - Chartered Issuances SA/AA Luxembourg şi FIA Roumanian Strategy Fund AA/Vaduz, punct introdus pe ordinea de zi a adunării chiar la solicitarea SIF Oltenia, dar care nu a întrunit majoritatea de voturi necesară pentru adoptare.

Conform conducerii de atunci a SIF Oltenia, titlurile SIF1 aflate în posesia acestor trei entităţi reprezintă, în realitate, titluri pe care le deţine indirect chiar SIF Banat-Crişana şi care, conform prevederilor în vigoare, trebuie anulate. Poziţia era susţinută printr-o serie de articole din Legea nr. 31/1990, o decizie a Consiliului Concurenţei din iunie 2013 şi o decizie ASF din noiembrie 2019.

Celaltă hotărâre a AGEA viza anularea deciziei privind eliminarea din Actul Constitutiv al SIF Banat-Crişana a limitei de deţinere de 5%, în conformitate cu Legea FIA.

Decizia de acum a SIF Oltenia poate fi atacată la Tribunalul Arad în termen de 30 de zile de la comunicare.

Amintim că societatea din Craiova are o nouă conducere din luna octombrie a anului trecut, după ce echipa condusă de Tudor Ciurezu a fost eliminată în urma votului unui grup de acţionari condus de SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de acestea, pentru care ASF a spus că nu a indentificat concertare.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. de ce nu ma mira treaba asta?

    1. Era de așteptat, din moment ce Sif Oltenia este sub ocupație, cu sprijinul larg al ASF. Dar ASF ar trebui să facă lumină în toată tărășenia privind concertarea de la SIF1 și preluarea SIF5, că de îndreptat ceva, cred că nu se mai poate.

      Corect ar fi "sif1 renunta la procesul cu sif1"

    Nu este corect in cazul de fata pentru actionarii sif 5.

    Inseamna ca actualii Administratori si Directori sunt complici cu Lakis si Dragoi. 

    Litigii 

    SIF Banat-Crișana informează investitorii că, în dosarul nr. 794/108/2020 de pe rolul Tribunalului 

    Arad având ca obiect acțiunea în anularea Hotărârilor nr. 3 și 5 ale A.G.E.A. SIF Banat-Crișana din 

    data de 10 martie 2020, formulată de SIF Oltenia S.A., instanța de judecată a luat act de 

    renunțarea la judecata acțiunii exercitate de reclamanta SIF Oltenia în contradictoriu cu pârâta 

    SIF Banat-Crișana. 

    Președinte, Director General, 

    Bogdan-Alexandru Drăgoi

    Sif 1 deține Sif5 !

    Adio dividende in următorii 10 ani! 

    1. Nu in urmatorii 10 ani! Ci pentru totdeauna...Adio dividende! Urmeaza investitii strategice si un discount de peste 60% VUAN...

    SIF 5 este in buzunarul lui Najib. Cine crede ca actuala conducere a SIF 5 e de capul ei acolo este doar Marcu și ASFistii. ASF a scăpat controlul pieței cu totul. Pana și BRD scapă informațiile despre dividende înainte de raportări . Ce sa mai zicem ca Cioacă ii face cadou procesele lu Drăgoi . Pana nu intra procurorii sa scoată toată mizeria afara nu sectoare reseta nimic in piața .

    Cioaca ,Presedinte le Sif Oltenia ale cui interesse le apăra,??cum justifica cheltuielile cu avocații??Esti sub papucul lui Dragoi ,ții de ciolan ,nenorocitule ,ai renunțat și la acțiunea formulata de vechea conducere privind solicitarea de dividende !!!Cum aperi interesul societar ,ești sclavul intereselor grupuluiDragoi??Atentiese zvonește vinzarea terenului Flaros ,pe care Ciurezu a refuzat sa-l vinda la 1000euro/metru pătrat,gruparea penala a intrat in criza Financiar Si vrea sa l vinda in jur de 700euro ,cu difernta i n buzunarele personale.Dormi Asf complice ,ai incasat Mita anticipat.

    ASF trebuie sa oblige fondurile alea pe cafe le stie toata lumea sa lanseze OPP sau sa fuzioneze cele 3 sife. Nu poate sta ca la lriveghi sa ingroape toti minoritarii. Si sa sanctioneze complivitatile. Devine clar cine conduce de fapt. Vom vedea cum voteaza dividendul, daca il trantesc iar, e clar ca vor sa slerie lumea si sa vsnda in graba pe cat se mai poate. Mare inselatorie au pus la cale, mare e complicitatea cu ASF istii.

    Titlul e gresit, nu SIF OLTENIA renunta la proces. Drăgoi a dat ordin și cioaca se executa. Sifurile astea nu au nicio noimă, sunt pusculite de bani pentru o grupare de penali. Drăgoi a vazut ca instanțele ii pot face surprize și atunci a pus piciorul in prag. Gata, se renunta la aparențe, suntem la butoane și decidem ce vrem cum vrem. Păcat, era un SIF atractiv, a reușit Copariu și gașcă sa il îngroape ca pe rasdace. Bine ca l-au zburat macar de acolo. O veni unul mai curat.

    ASF o urmări ce se întâmpla cu toate sifele ? Vreun control ceva?! Ce o aștepta ! Cum sa se judece Drăgoi cu Drăgoi ? Era de așteptat .Ma mir ca nu le e rusine sa mai și raporteze . Și zice domnu gradinescu ca astia nu sunt concertați , așa se vede de la el. Sa ii pună cineva o lupa!

    Domne draga, se vede treaba ,ca dupa ce ca romanii nu au nimic, decat o tentativa de piata de capital acum au si zero incredere cei care mai sunt in piata.

    Eu doar am citit, dar sif 5 a avut un o echipa si un Ciurezu mai ok,tare cred ca toti actionari mai ales cei mici, o sa inteleaga abia acum ca omul avea niste studii economice si stia ce face, doua argumente 1)a rascumparat actiuni si le-a anulat2)a facut un portofoliu mai mult decat ok3) nu si-a dat actiuni gratuite premiu 

    4) a cumparat actiuni la propria societate dand incredere.(au iesit mai multe si puteau sa mai iasa). 

    Rog pe domnul PRESEDINTE, CIUREZU, sa mai dea cate un interviu in ziarul Bursa ,mai ales daca mai pastreaza actiunile societatii, s.a. 

    Societatea la portofoliul pe care il are nu are voie sa nu aiba profit sau sa nu acorde dividende astfel ajunge la 0,50 bani/ actiune!

    Deocamdata nu am citit undeva ca noua conducere are un plan in 2-3-4 idei principale, mutenie totala, nu asa este captat interesul actionarului! 

    1. Si eu m-as bucura sa citesc in Bursa un nou interviu cu dl. Ciurezu.

      Intentioneze sa-si pastreze actiunile pe care le-a cumparat in timp la SIF5? 

      Eu m-as bucura sa vad un interviu cu Gradinescu sau Copariu. Sa spuna ei public ca sifele astea nu sunt concertate unele cu altele și cu fondurile alea exotice. Dacă au o explicație profi pentru toate dezordinea din piața pe care o face sif1 de peste 7 ani. De unde vine toleranța asta pentru revocarea Hotărârii de revocarea programului de răscumpărare. Si pe domnul Marcu l- as întreba dacă i se pare normal ca BRD sa anunte dividendul ala printre rânduri de nu mai înțelege nimeni nimic. Nu numai sifele sunt in dezordine, toata piata e o manipulare și se joacă pe info insider.

      Cu Gradinescu ai să vezi sigur. De cand au aparut toate astea cu SIF urile el nu mai apare pe nicaieri.

      Make, iar faci rost de bani, daca tataia Ciurezu se reactiveaza! Asteptam un articol bomba cu tic tac!

      Daca mai ai nelinisti existentiale, metafizice cu privire la concertarea de la SIF5, te invit sa citesti cu atentie Decizia Curtii de Apel Craiova. Daca nu intelegi, mai citeste o data.

    El dragoi lakis de fapt s-a sustras singur de pe lista de la judecatoriee :))

    Magieee!!! Actionari si cu banii luati si fara dividende 

    Hahaha 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb