Silvio Berlusconi critică Mişcarea 5 Stele

D.I.
Internaţional / 20 aprilie 2018

Silvio Berlusconi (Sursa foto: Twitter)

Silvio Berlusconi (Sursa foto: Twitter)

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a numit Mişcarea 5 Stele (M5S) un pericol pentru Italia, sugerând o colaborare cu Partidul Democrat, informează Reuters.

Silvio Berlusconi declara în urmă cu câteva zile că nu ar avea nicio problemă în a colabora cu M5S, însă astăzi s-a poziţionat împotriva partidului anti-sistem şi a făcut apel către aliaţii săi să reanalizeze refuzul lor de a ajunge la un acord cu forţele de centru-stânga.

În timpul unei vizite la Molise (sudul ţării), Berlusconi a declarat: "M5S este un pericol pentru ţară. Nu este un partid democrat, este un partid pentru cei neangajaţi", adăugând: "În compania mea, i-aş angaja să cureţe toaletele", a adăugat Berlusconi, susţinând că italienii "au votat foarte prost" luna trecută şi că Partidul Democrat se află "la ani lumină" în faţa M5S.

Cu toate acestea, liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini, a criticat apelul lui Berlusconi privind discuţii cu Partidul Democrat, precizând: "Răbdarea mea s-a încheiat".

Salvini a refuzat să precizeze dacă acest lucru înseamnă că doreşte să abandoneze orice alianţă cu Berlusconi şi să negocieze direct cu M5S. în acelaşi timp, liderul Ligii Norduului a explicat: "Cu siguranţă nu o să cer voturi de la PD. Îmi pare rău că şi în grupările de centru-dreapta există persoane care distrug, şi nu construiesc lucruri".

Alianţa de dreapta condusă de partidul lui Berlusconi, Forza Italia şi din care face parte şi Liga Nordului, a câştigat cele mai multe locuri în Parlament, însă Mişcarea 5 Stele este partidul cu cele mai multe voturi. Totuşi, niciuna dintre părţi nu poate forma o majoritate absolută, iar negocierile conduse de preşedintele italian nu au progresat semnificativ până în prezent.

M5S, care promite că va lupta cu corupţia, s-a arătat dispusă să colaboreze cu Liga Nordului, dar nu şi cu Berlusconi, care în trecut a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi dare de mită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb