Simion: "Avem echipa pe care AUR o propune pentru guvernare; aceasta va fi condusă de Marian Dorin Lulea"

F.D.
Politică / 21 august

Simion: "Avem echipa pe care AUR o propune pentru guvernare; aceasta va fi condusă de Marian Dorin Lulea"

Preşedintele AUR, George Simion, a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe informale, echipa pe care o propune pentru guvernare, urmând ca aceasta să fie condusă de Marius Dorin Lulea, prim-vicepreşedintele partidului, relatează Agerpres.

"AUR propune un guvern compus din 11 miniştri şi doi viceprim-miniştri în loc de 18 portofolii, câte sunt în prezent, şi 50 de secretari de stat. Asistăm la o scădere drastică a numărului de secretari de stat, care, sub guvernarea PSD-PNL, a depăşit şi 200" (...). Avem desemnaţi cei 11 miniştri pe care AUR îi propune pentru viitorul cabinet şi mare parte din secretarii de stat. Credem că aşa este corect să venim cu un guvern alternativ şi să explicăm oamenilor cine implementează Planul Simion de guvernare a României din 2024 de la sfârşit încolo. Aş vrea ca miniştrii pe care îi propune AUR să intre în dezbateri cu miniştrii pe care îi propune PSD-ul, PNL-ul sau pe care îi au cele două partide", precizează Simion.

Potrivit liderului AUR, pe lista de miniştri se află fosta şefă a Casei Naţionale de Pensii Publice, Dorina Barcari, care va prelua Ministerul Forţei de Muncă şi Pensiilor. Pentru portofoliul Ministerului Economiei Naţionale, AUR îl propune pe profesorul Petrişor Peiu, iar la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor propunerea AUR este Valer Kovacs, poliţistul timişorean "dat afară din sistem în mod abuziv". La Ministerul Justiţiei propunerea făcută de AUR este avocatul Gheorghe Piperea, iar omul de afaceri Mohammad Murad va prelua portofoliul de vicepremier cu atribuţii în domeniul turismului şi antreprenoriatului.

"Avem nevoie de mult mai mulţi oameni angajaţi în câmpul muncii şi avem nevoie să găsim soluţii pentru ca reducerea taxării muncii să aducă beneficii. Avem nevoie să găsim soluţii pentru ca tot mai mulţi români să se întoarcă acasă, să nu importăm forţă de muncă din Nepal, din Pakistan şi din alte ţări de mâna a treia. Există aceste soluţii, dar tocmai de aceea ne-am pus în această primă şedinţă de lucru laolaltă şi încercăm să le identificăm", mai transmite Simion.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb