SIMON PETERS, ANALISTUL ETORO PENTRU PIAŢA CRIPTOACTIVELOR:  "Cripto se tranzacţionează pe un interval de preţ restrâns"

G.D.
Piaţa de Capital / 24 octombrie 2022

"Cripto se tranzacţionează pe un interval de preţ restrâns"

Criptoactivele au fost tranzacţionate într-un interval restrâns săptămâna trecută, investitorii fiind atenţi la evenimentele de pe pieţe şi la evoluţiile macroeconomice, conform unui comunicat remis redacţiei. Există un sentiment tot mai mare de aşteptare a unei schimbări în rândul observatorilor pieţei cripto, deoarece preţurile se menţin ferme de mai multe săptămâni.

Potrivit sursei citate, bitcoin a început săptămâna în jurul valorii de 19.000 de dolari şi a înregistrat un vârf de peste 19.400 de dolari la începutul săptămânii. Vineri, preţul s-a prăbuşit sub 18.600 de dolari, după ce au fost raportate noi presiuni de majorare a ratei dobânzii din partea Fed, dar apoi şi-a revenit puternic pentru a ajunge la peste 19.400 de dolari în weekend. BTC se tranzacţionează în prezent în jurul valorii de 19.150 dolari în această dimineaţă.

Între timp, ETH se tranzacţionează într-un interval de preţ la fel de restrâns. Criptoactivul a început săptămâna sub 1.300 de dolari, coborând vineri sub 1.250 de dolari, înainte de a creşte la peste 1.350 de dolari în weekend. În prezent, se tranzacţionează în jurul valorii de 1.330 dolari.

Rishi Sunak, cunoscut pentru poziţiile sale pro-cripto, ar putea deveni premierul Regatului Unit, în timp ce guvernul îşi extinde propunerile privind criptoactivele, subliniază sursa citată.

Ministrul pentru Servicii Financiare şi City, Andrew Griffith, a adus amendamente la proiectul de lege privind serviciile şi pieţele financiare care extind sfera de reglementare în ceea ce priveşte cripto în Marea Britanie, în timp ce Rishi Sunak, care este pro-cripto, pare pregătit să devină prim-ministru.

Rishi Sunak a fost rezonabil de deschis faţă de piaţă în perioada în care a fost cancelar, ceea ce, în cele din urmă, ne-a condus acolo unde ne aflăm acum în ceea ce priveşte progresele în materie de reglementare, cu un accent deosebit pe reglementările privind stablecoin. Dacă Sunak câştigă astăzi cursa pentru a deveni prim-ministru, ar putea fi o zi cu veşti bune pentru sectorul cripto din Marea Britanie.

În ciuda instabilităţii de la vârful guvernului britanic, se lucrează în continuare la articole de legislaţie care ar putea avea un efect crucial asupra sectorului cripto din Regatul Unit. Adăugarea unui text la proiectul de lege privind serviciile şi pieţele financiare ar putea extinde autoritatea acestuia pentru a include un domeniu de aplicare mult mai larg privind activele digitale, comparativ cu concentrarea sa actuală asupra stablecoins. Aceasta este o evoluţie pozitivă. În UE, afacerile cripto au primit o clarificare extrem de necesară cu privire la direcţia de urmat în ceea ce priveşte supravegherea reglementară de către MiCa.

Manager-ul de active Fidelity implementează capabilităţi de investiţii în ETH pentru clienţii săi instituţionali. La puţin peste o lună de la actualizarea "The Merge", nivelurile de preţ ale ETH sunt în mare parte dezamăgitoare datorită condiţiilor macroeconomice dificile, în ciuda unor victorii clare ca urmare a schimbării.

Fidelity, care gestionează active în valoare de aproximativ 4,5 trilioane de dolari, oferă deja bitcoin clienţilor instituţionali. Ceea ce am văzut în 2022 este că aceste criptoactive majore se corelează mult mai strâns cu acţiunile. Acest lucru se explică în mare parte prin creşterea implicării instituţionale în cripto. Aceste instituţii iau, în linii mari, decizii de risc similare pentru BTC şi ETH, aşa cum ar putea face pentru Apple, Alphabet sau Amazon.

Deşi nu este probabil ca oferta Fidelity pentru instituţii să mute imediat cadranul pe ETH, este o altă piesă de domino care cade în lanţ. Marii furnizori financiari sunt mai mult ca niciodată pregătiţi să ofere criptoactive investitorilor instituţionali ca o clasă de active alternativă. Fidelity este probabil unul dintre liderii din acest spaţiu, dar cu timpul, mai multe companii similare îi vor călca pe urme.

O casă din statul american Carolina de Sud a fost vândută ca NFT, o evoluţie notabilă în domeniul în continuă expansiune al NFT-urilor. Episodul subliniază una dintre utilizările potenţialele cheie ale acestei tehnologii, mult dincolo de arta desenului animat digital, pentru care este mult caricaturizată, subliniază sursa citată.

Proprietatea a fost vândută pentru 175.000 de dolari şi a fost organizată de divizia Web3 a companiei imobiliare Roofstock. Vânzarea ilustrează o schimbare puternică şi revoluţionară în modul în care conferim proprietatea asupra bunurilor din lumea reală.

Drepturile de proprietate reprezintă unul dintre fundamentele democraţiilor. Procesul de cumpărare şi vânzare a unor bunuri masive, cum ar fi casele, este lent din cauza procedurilor juridice de transfer a proprietăţii de la o persoană la alta.

Dacă acest proces poate fi digitalizat şi dacă proprietatea poate fi verificată prin intermediul blockchain, atunci acest lucru are un potenţial enorm de reorganizare a modului în care cumpărăm, vindem şi deţinem practic orice lucru care valorează o sumă importantă de bani, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb