SIMON PETERS, ANALISTUL PLATFORMEI DE INVESTIŢII ETORO: "Criptoactivele se menţin la noile praguri de rezistenta, dar volatilitatea continuă"

F.D.
Piaţa de Capital / 8 august 2022

"Criptoactivele se menţin la noile praguri de rezistenta, dar volatilitatea continuă"

Atât bitcoin, cât şi ether s-au menţinut săptămâna trecută la noile lor niveluri mai ridicate, piaţa criptoactivelor continuând să dea semne pozitive, în ciuda unei volatilităţi evidente a preţurilor, susţine Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, bitcoin a început săptămâna la peste 23.000 de dolari. Criptoactivul a prezentat o oarecare volatilitate pe parcursul săptămânii, tranzacţionându-se joi sub 22.250 de dolari, dar şi-a recuperat rapid poziţia. O creştere de ultimă oră a făcut ca în această dimineaţă să urce la peste 24.000 de dolari.

Ether a început săptămâna trecută în jurul valorii de 1.675 de dolari, scăzând sub 1.575 de dolari la începutul săptămânii, dar tranzacţionându-se din nou la peste 1.725 de dolari. În această dimineaţă se tranzacţionează în jur de 1.750 dolari.

Taxele de tranzacţie ale Ethereum, la niveluri minime record

În timp ce reţeaua Ethereum se pregăteşte pentru actualizarea The Merge, taxele de tranzacţie se mişcă la niveluri minime record. Comisioanele de tranzacţie ale reţelei, cunoscute sub numele de comisioane de "gaz", au fost la cele mai mici rate din 2020, ceea ce este cu adevărat pozitiv pentru reţea.

Taxele de tranzactie au devenit una dintre problemele emblematice ale anului 2021 pentru Ethereum şi pentru criptomoneda sa conexă ether. Aceste comisioane erau extrem de ridicate, în jur de 40 de dolari pe tranzacţie în medie, ceea ce i-a determinat pe unii analişti să spună că reţeaua este grav afectată. Dar scăderea cererii în reţea a redus aceste taxe la nivel normal, spune Simon Peters.

Deşi poate fi greu să vedem ceva pozitiv în scăderea preţurilor criptoactivelor, odată cu apropierea The Merge, comisioanele accesibile pot fi un lucru foarte bun. Într-o perioadă de schimbări uriaşe pentru reţea, barierele scăzute la intrare sunt esenţiale pentru a încuraja noi participanţi.

Bitcoin concurează în mod discret cu Ethereum

În timp ce se pune mult accent pe actualizarea The Merge, precum şi pe gama de dApps şi alte protocoale de pe blockchain-ul Ethereum, reţeaua Bitcoin Lightning, aflată în creştere, are şi ea multe de oferit, potrivit unui raport al Arcane Research, afirmă analistul eToro.

Reţeaua Lightning a Bitcoin este un aspect cu adevărat interesant al unuia dintre cele mai importante criptoactive din lume, un aspect adesea uitat. Studiul realizat de Arcane constată însă că numărul de plăţi s-a dublat într-un an de zile pe această reţea, iar valoarea plăţilor a crescut cu 400% (în dolari).

Reţeaua Lightning oferă posibilităţi interesante de a ajuta bitcoin să îşi sporească dominaţia la nivel global. Arcane a constatat, de asemenea, că accesul la reţea a explodat în mai puţin de un an, de la aproximativ 100.000 la peste 80 de milioane până în martie 2022. Această extindere a reţelei nu poate fi ignorată pe viitor, chiar şi în condiţiile în care numărul de blockchains concurente va prolifera.

Un grup parlamentar din Regatul Unit lansează o anchetă privind criptoactivele

Grupul parlamentar privind activele digitale şi cripto (APPG) a lansat o anchetă privind sectorul criptoactivelor din Regatul Unit şi doreşte să consilieze guvernul cu privire la următorii paşi în ce priveşte criptoactivele în Regatul Unit, arată Simon Peters.

Recent a fost lansat proiectul de lege privind serviciile şi pieţele financiare, care conţine unele prevederi cheie în ceea ce priveşte domeniul cripto şi, în special, stablecoins. Ca atare, este foarte bine să vedem că un grup parlamentar se implică în acest sector şi speră să afle mai multe despre modul în care acesta funcţionează şi despre potenţialele sale beneficii.

Criptoactivele se află într-un moment critic în Regatul Unit în ceea ce priveşte evoluţia sectorului. Măsurile care sprijină inovarea şi protecţia consumatorilor şi investitorilor vor contribui la creşterea încrederii în acest domeniu, permiţând în acelaşi timp Regatului Unit să rămână un centru de dezvoltare a tehnologiei, mai spune analistul platformei de investiţii eToro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb