Simon Peters, eToro: "BlackRock depune o actualizare a formularului S-1 pentru un ETF ETH"

Bănci-Asigurări / 4 iunie

Simon Peters, eToro: "BlackRock depune o actualizare a formularului S-1 pentru un ETF ETH"

În urma aprobării de către SEC a 19b-4s, care permite bursei americane să listeze ETF-uri ethereum de tip spot, BlackRock (cel mai mare administrator de active din lume) a depus săptămâna trecută o declaraţie de înregistrare S-1 modificată la SEC, semnalând un alt pas înainte spre aprobarea şi tranzacţionarea unui ETF ethereum de tip spot în SUA. Totuşi, veştile optimiste nu au ajutat prea mult preţul ethereum, acesta încheind săptămâna fără modificări, la 3.780 de dolari, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, datele PCE (Personal Consumption Expenditures) recent publicate, măsura preferată a inflaţiei de către Fed, de asemenea, nu au avut un efect major asupra preţurilor activelor cripto, ajungând la la 2,7% YoY, în conformitate cu previziunile analiştilor.

Capitalizarea totală a pieţei criptoactivelor se situează în prezent în jurul valorii de 2.5 trilioane de dolari, cu aproximativ 500 de miliarde de dolari mai puţin faţă de vârful din 2021.

Monochrome lansează primul ETF din Australia cu deţineri directe de Bitcoin

Monochrome Asset Management, cu sediul în Australia, a lansat un ETF care deţine direct bitcoin (IBTC), "primul şi singurul fond de pe piaţă tranzacţionat la bursă care a fost autorizat în cadrul categoriei de licenţiere a activelor cripto, conform Australian Financial Services Licensing (AFSL)".

Înainte de IBTC, investitorii australieni puteau să investească doar în ETF-uri care deţineau indirect bitcoin sau produse bitcoin offshore, niciunul dintre acestea nebeneficiind de normele de protecţie din cadrul regimului AFSL, se mai arată în anunţ.

IBTC va începe tranzacţionarea pe bursa Cboe Australia.

Această lansare continuă o tendinţă tot mai populară a ţărilor şi jurisdicţiilor care au aprobat în acest an ETF-uri bitcoin de tip spot sau produse tranzacţionate la bursă, cum ar fi SUA, Hong Kong şi Regatul Unit.

ETF-ul Bitcoin al BlackRock, IBIT, depăşeşte GBTC de la Grayscale devenind cel mai mare fond de acest tip din lume

Marţea trecută, ETF-ul bitcoin de tip spot IBIT al BlackRock a depăşit GBTC al Grayscale pentru a deveni cel mai mare ETF bitcoin de tip spot din lume, cu o deţinere totală de 288.670 de bitcoin (aproximativ 19,7 miliarde de dolari).

Iniţial, GBTC al Grayscale deţinea aproximativ 620.000 de bitcoin atunci când a fost convertit dintr-un fond de investiţii într-un ETF, în luna ianuarie a acestui an, dar a înregistrat retrageri semnificative în lunile următoare. În schimb, IBIT de la Blackrock a atras cele mai mari intrări, datorită structurii sale de comisioane mai mici şi a "mărcii" sale

În total, ETF-urile bitcoin de tip din SUA deţin în prezent peste 850.000 de bitcoin, aproximativ 4,3% din totalul bitcoin în circulaţie.

Riot a cumpărat un pachet de acţiuni din Bitfarms şi intenţionează să facă o ofertă publică de preluare

Riot Platforms a anunţat marţea trecută că a achiziţionat un pachet de 9,25% din acţiunile firmei rivale de minerit bitcoin Bitfarms, devenind cel mai mare acţionar al acesteia.

Comunicatul de presă a mai detaliat că Riot a făcut o propunere consiliului de administraţie de a achiziţiona toate acţiunile în circulaţie ale Bitfarms la un preţ de achiziţie de 2,30 de dolari per acţiune în numerar şi acţiuni, ceea ce evaluează Bitfarms la aproximativ 950 de milioane dolari în capitaluri proprii.

Achiziţia ar crea cea mai mare companie de minerit de bitcoin la nivel global, cu 15 locaţii în SUA, Canada, Paraguay şi Argentina, având o capacitate de putere combinată de 1 gigawatt (GW) şi o capacitate de exploatare de 19,6 exahashes pe secundă (EH/s).

Într-un alt comunicat de presă, mai târziu în aceeaşi zi, Riot a anunţat o nouă achiziţie de 3.002.350 de acţiuni (aproximativ 0,75% din acţiunile Bitfarms), ceea ce a dus participaţia lor totală în Bitfarms la 10%. Acţiunile achiziţionate au fost dobândite prin achiziţii pe piaţa bursieră Nasdaq şi alte tranzacţii pe piaţa liberă.

Povestea (şi potenţiala achiziţie) este în curs de desfăşurare.

PayPal adaugă stablecoin la blockchain Solana

PayPal a anunţat miercurea trecută (la Consensus 2024) că stablecoin PYUSD este acum disponibilă pe blockchain-ul Solana, ca parte a planurilor sale de extindere pentru a creşte adoptarea PYUSD

PayPal şi-a lansat iniţial PYUSD pe Ethereum în august 2023, cu scopul de a atrage atenţia asupra proiectului PYUSD stablecoin şi de a introduce utilizarea PYUSD celor 100 de milioane de utilizatori ai PayPal prin intermediul aplicaţiilor PayPal şi Venmo.

Într-o scrisoare deschisă, PayPal a menţionat motivele pentru care a ales blockchain-ul Solana pentru extinderea PYUSD stablecoin, respectiv tranzacţiile mai rapide şi mai ieftine şi capacitatea de a utiliza "extensiile de token-uri" ale Solana, care permit opţiuni de personalizare mai mari şi mai multe caracteristici unice pentru PYUSD stablecoin în viitor faţă de alte blockchains.

În plus faţă de portofelele PayPal şi Venmo, Crypto.com, Phantom şi Paxos sunt alte trei locuri unde PYUSD (Solana) poate fi cumpărat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb