Simona Halep, suspendată pentru doping

S.B.
Sport / 21 octombrie 2022

Simona Halep, suspendată pentru doping

Actualizare Roxadustat - medicamentul cu care a fost prinsă dopată Simona Halep -, este un medicament anti-anemie. Roxadustat este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care creşte producţia endogenă de eritropoietină şi stimulează producţia de hemoglobină şi celule roşii din sânge . A fost investigat în studii clinice pentru tratamentul anemiei cauzate de boala renală cronică (IRC). Se ia pe cale orală.

Cele mai frecvente reacţii adverse includ hipertensiune arterială (tensiune arterială crescută), tromboză de acces vascular (formarea de cheaguri de sânge în vasele de sânge asociate cu dializă), diaree, edem periferic (umflarea în special a gleznelor şi picioarelor), hiperkaliemie (niveluri ridicate de potasiu în sânge ) şi greaţă (senzaţie de rău).

Roxadustat a primit prima aprobare globală în China pe 17 decembrie 2018, pentru tratamentul anemiei cauzate de IRC la pacienţii dependenţi de dializă. A fost aprobat în Japonia în 2019, pentru tratamentul anemiei cauzate de CKD la pacienţii aflaţi în dializă, iar în 2020 pentru pacienţii care nu fac dializă. Roxadustat a fost aprobat pentru uz medical în Uniunea Europeană în august 2021, conform Wikipedia.

Medicamentul este dezvoltat de FibroGen, în colaborare cu Astellas şi AstraZeneca.

----

Actualizare "Azi începe cel mai greu meci din viaţa mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanţa numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare şoc din viaţa mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trişa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziţie cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit să dovedesc că n-am luat niciodată intenţionat o substanţă interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare şi povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani", este prima reacţie a Simonei Halep.

---

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului a suspendat-o provizoriu pe Simona Halep în urma unui test de doping pozitiv, informează G4Media.

Instituţia afirmă că Halep a folosit o substanţă numită Roxadustat, inclusă în lista de substanţe interzise din 2022 a Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA).

"Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat că Simona Halep, o jucătoare română de tenis în vârstă de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu în temeiul articolului 7.12.1 din Programul antidoping în tenis (TADP) din 2022. ITIA i-a trimis jucătoarei o notificare de preîncărcare privind o încălcare a regulilor antidoping la 7 octombrie 2022 în temeiul articolului 2.1 din Program (prezenţa unei substanţe interzise în proba unui jucător) şi/sau al articolului 2.2 (utilizarea unei substanţe interzise fără o AUT valabilă)" se arată în comunicatul agenţiei.

Simona Halep a transmis pe Facebook că "nu s-a dopat niciodată şi că va lupta pentru a dovedi că acuzaţiile sunt nefondate".

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Păi analizele din păcate sunt sigure.....

    1. Cariera ei e terminată, aparatele nu mint.

      Iar efortul presei și neamurilor de a o scoate basma curată sunt patetice și fără rost. 

      Rezultatul a fost pozitiv la doua probe recoltate independent.

      Simona a stat dubios de slab cu condiția fizică și psihică în perioada de la US Open și probabil a ales sa dea cu zarul 

      Cică, dacă recunoaște fapta și e dispusă să-i toarne pe alții din tenis, care se dopează, ii reduce din pedeapsa.

      Halucinant !! 

      ROMANIAUN CADAVRU din care CIUGULESC toti NECROFAGII STRAINI care au pus STAPANIRE pe TARA cu ajutorul POLITICIENILOR ROMANI. Capul sus SIMONA. Nu te astepta sa fii aparata de statul roman,cei care conduc TARA sunt la fel de NECROFAGI ca si strainii, Deja,o parte din NECROFAGII din presa romaneasca te considera o HOATA de cea mai joasa speta,invidiosi pe succesele tale.Cred ca urmeaza ca la cererea NECROFAGILOR MONDIALI,sa fie DESHUMAT IVAN PATZACHIN sa i se faca un test antidrog si sa fie declarat pozitiv si sa i se retraga toate medaliile castigate.Cine urmeaza,cumva Nadia Comaneci,Hagi si Nastase. Cererea o sa fie facuta de LGTBistii OLANDEZI care cica suntem un popor de BARBARI,HOTI si PROSTI. BRAVOS NATIUNE.!

      DACĂ AI DREPTATE, LUPTA, SIMONA!

      Presa a sarit s-o apere dar nu e cazul, faptele vorbesc, ca si in cazul divortului..

      Simona n-a mai vorbit cu nimeni dupa ce s-a intors din America.  

      Bai (inteligentule),adica ce trebuia ma sa faca Simona cand a divortat,sa anunte presa inainte.? Ca ce chestie./ Sa aveti voi subiecte de macinat in morile voastre de cuvinte dobitoace.A,iata ce greseala fatala a facut Simona. Cand a venit din America,trebuia sa se spovedeasca la presa precum doamnele care se spovedesc la preoti. bravo ma,cum le stiti voi pe toate. Pai daca ziaricii sunt asa de destepti de ce nu candideaza ei la functii inalte in stat si ajunsi acolo sa treaca la masuri care sa aduca fericirea im randul romanilor. Nu mai agaricilor,o parte din presa este la fel de vanduta ca si o mare parte a politicienilor care conduc romania. Asa ca,CIOCU MIC si JOC de GLEZNE.!

      Coooorect!

    Eram sigur ca toti desteptii si toti imaculatii vor infiera. Toti astia care le stiu ei pe toate si care au pareri despre toate. Astia suntem noi ca popor niste cacanari care abia asteptam sa infieram pe cineva, sa il umplem de laturi. Am luat de la tz I gani tot ce e mai rau suntem niste manelisti. Sper ca Simona sa ofere niste explicatii rezonabile. Daca rezulta fara echivoc ca s-a drogat, nu o voi mai sustine dar ea ramane o mare campioana si o voi respecta ca atare.

    1. Ce explicații, nene ? Doua probe independente au iesit pozitiv la aparate. Mândria noastră de români (normal) nu poate accepta sa ceva.

      Simona vorbește despre "aflarea adevărului". Care adevar? I-a turnat cineva un medicament în. ceai, fără știrea ei sau ce? Cum poate dovedi?  

    Este posibil sa-i fi amestecat proba de urina cu a unui pacient care ia Roxadustat pentru a-i face reclama,este un medicament nou introdus pe cale orala in anemia de cauza renala.Ce le trebuia?O victima celebra dar nu din lumea intai,din lumea a treia,sa nu se poata apara si sa nu fie obrazul lor in joc.Orice este posibil,cei care cerceteaza probele le pot manipula.Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine este comportamentul cam ciudat al Simonei in timpul meciului cu ucraineana aia.Poate a fost doar o coincidenta,era si obosita Simona,oricum ai lua-o medicamentul nu-si face efectul de azi pe maine,din ce motiv ar risca pentru nimic?

    1. Povești !!!!

      Nu apar în sânge medicamente prin pipi contra vântului.... 

      Nu ne convine , ne dăunează ce a făcut , a riscat din disperare și asta e.....

      Ce să lupte , nu te lăsa , etc.....!? 

      Nu, nu a fost coincidenta.

      Cand a abandonat la Cincinnati, am urmarit meciul.. era absolut epuizata, avea ochii iesiti din orbite, buzele vinete si abia se tinea pe picioare, cu simptome de epuizare prin deshidratare.

      A fost foarte cald in toate turneele de vara pe care le-a jucat si probabil ca a clacat fizic + treaba cu divortul. 

      Ai dreptate. Orice este posibil, chiar si cel mai incredibil si odios scenariu. Hai Simona, nu te lasa! Tot ce ai castigat pana acum a fost pe merit, ai trecut de fiecare data testele. Acum trebuie sa lupti. Fii tare!

    Nu e nicio conspirație în a spune că foarte mulți sportivi au reclamat oboseală in ultimul an, fiind în imposibilitatea de a termina meciurile "în picioare".

    Au apărut sufocari din senin la sportivi care se presupune că au o condiție fizică excelentă și, din păcate, infarcturi inexplicabile si chiar decese pe terenul de joc. 

    De aici până la dezvoltarea teoriei "conspirative" că vaxul anticovid este de vină, nu a fost decât un pas. 

    A nu se uita că marea noastră campioană a fost folosită de propaganda oficială în susținerea campaniei de vaccinare, vaxul fiind obligatoriu la mai toate turneele pe unde a participat. 

    A se observa că Simona s-a plâns si a suferit de probleme fizice care au facut-o de multe ori să nu joace la valoarea ei în ultima perioadă. 

    Și nu e singura. 

    Din câte am înțeles, medicamentul ăla pe care l-a luat este recomandat pentru o mai bună oxigenare a sângelui. 

    Să fim serioși, Simona nu este o "dopata" de profesie, luând acel medicament de nevoie, și nu pentru a trișa. 

    Că o fi de vină și vaxul în toată această tărășenie sau poate chiar virusul în sine, Dumnezeu cu mila.

    1. De unde stii tu de vax? De unde stii tu ca Halep nu se droga? Iti dai si tu cu convingerea. Dar nu stii nimic.

      Un amanunt important este ca, la turneele din preajma US Open s-a jucat pe caldura crunta, mai multe jucatoare au avut probleme fizice pe care inainte nu le aveau... La Simona e si varsta, noi o tinem minte dupa valoarea ei istorica dar cu cat inaintezi in varsta cu atat e mai greu sa joci si sa te recuperezi.

      E totusi dubioasa declaratia ei: "ma simt tradata"... Tradata de catre cine? I-o fi facut Muratoglu un ceai si a pus ce nu trebuie in el, sau ce?

      Daca testul antidrog s-a facut inainte de meciul cu ucraineanca de la US Open, e posibil sa fi intrat darmata psihic pe teren stiind ca nu are scapare la test si de asta a pierdut meciul.  

      Și căldura e de vină, clar, dar cu asta se confruntau sportivii și înainte de perioada covid.

      Fără a fi un conspiraționist, d-asta cred că e ceva în neregulă cu toți acești sportivi care clachează inexplicabil. 

      Sunt efecte ale virusului sau ale vaxului pe care Simona a încercat să le contracareze prin ceva medicamente. 

      Ea nu neagă că le-a folosit, ci doar spune că nu a facut-o intenționat. Nu le-a considerat un doping. A luptat împotriva unor probleme de sănătate cu metode pe care le-a considerat normale, ea și staful ei medical. 

      Probabil, d-asta a declarat că se simte tradata.

      Că ea a fost de buna credință. 

      Nu va putea dovedi nevinovatia. Substanta aia se gaseste intr-un anume medicament de top, fabricat de o corporatie, nu se gaseste in produse comune pentru viroza cum a fost in cazul Andreei Raducan deci.. cu ce argumente ar putea veni?

      Dupa US Open Simona a avut o atitudine foarte rezervata de tot... chiar in acel scurt interviu dupa turneu a spus: "Mai incolo nu stiu ce va fi..." dand de inteles ca nu are niciun plan de a mai merge la vreun turneu in 2022. 

      Daca era vreo americanca isi putea dovedi nevinovatia.Pe ele le testeaza sau testele sunt doar pentru fraieri?La americani nu prea am auzit de de-astia dopati,mai mult ca sigur ca nu-i testeaza!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb