SkyWeb a lansat prima platformă de e-commerce din România accesibilă exclusiv de pe telefonul mobil

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ / 5 februarie 2009

Compania SkyWeb a lansat la începutul acestei săptămâni, primul magazin on-line accesibil exclusiv de pe telefonul mobil. Spre deosebire de celelalte platforme de comerţ online, înregistrarea în noul sistem nu se mai face pe baza adresei de e-mail, ci printr-un simplu SMS care conţine numărul de telefon şi datele de contact ale utilizatorului. Principalul avantaj al noului magazin online constă în faptul că utilizatorul nu mai este dependent de accesul la un computer conectat la Internet, ceea ce îi permite să lanseze comenzi online în orice condiţii, precum călătoriile de afaceri sau în lungile perioade petrecute în traficul aglomerat.

"ShopMobile.ro este fără îndoială o experienţă inedită pentru piaţa din România. Soluţia propusă de noi are în vedere în special persoanele care călătoresc foarte mult şi nu au întotdeauna un calculator la dispoziţie pentru a accesa site-urile obişnuite de e-commerce. De asemenea, avem în vedere şi categoria celor care din anumite motive nu dispun de o conexiune la Internet, dar au posibilitatea de a beneficia de serviciile de date oferite de firmele de telefonie mobilă", a afirmat Alexandru Isbăşoiu, director general al SkyWeb.

Un alt avantaj major al platformei ShopMobile.ro este că utilizatorii au posibilitatea de a compara în orice moment preţurile oferite on-line cu cele afişate de magazinele obişnuite, putând astfel să îşi fundamenteze mai bine decizia de cumpărare.

"Această platformă constituie un real beneficiu pentru orice persoană care deţine un telefon mobil cu acces la servicii de date. În momentul în care se doreşte de exemplu achiziţionarea unei camere digitale dintr-un magazin, consumatorul poate compara preţul prin accesarea site-ului ShopMobile.ro şi astfel va observa că diferenţa de preţ va fi cu mult în favoarea sistemului online, întrucât se elimină costurile obişnuite de distribuţie. Abia atunci va realiza cât de consistente sunt sumele pe care le poate economisi", a subliniat Isbăşoiu.

În prima etapă, ShopMobile.ro va permite comercializarea a circa 100 de produse, din categorii diferite, începând de la gama electronicelor de tipul desktop-uri, laptopuri, telefoane mobile sau camere digitale, până la electrocasnice, accesorii auto sau sisteme de supraveghere.

Noul sistem este realizat pe baza platformei open-source OsCommerce, cunoscută drept una dintre cele mai populare soluţii de comerţ online din lume. Astfel sistemul este optimizat pentru orice tip de telefon mobil care poate accesa servicii de date, inclusiv pentru noile terminale din gama iPhone.

"Este într-adevăr ceva cu totul nou pentru România, iar din acest motiv e posibil să întâmpinăm o reţinere din partea publicului. Sunt însă convins că după prima accesare, orice utilizator va realiza utilitatea acestui sistem, iar în scurt timp îl va adopta cu totul în comportamentul său de consum", a adăugat Mihai Miroşanu, IT Manager în SkyWeb.

SkyWeb este o companie românească, prezentă pe piaţă din 2004. Oferta sa include servicii de web-design şi consultanţă în domeniul IT. Până în prezent, compania a dezvoltat numeroase aplicaţii web pentru firme din domeniul bancar, imobiliar, comerţ online.

De asemenea SkyWeb a dezvoltat programe de educaţie online, pe baza unor platforme open-source.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb