Social-democraţii vor să modifice legea privind taxa de poluare auto

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 9 decembrie 2008

Parlamentarul PSD Ioan Cătălin Nechifor şi-a exprimat, ieri, dezacordul faţă de decizia guvernului de a majora taxa de primă înmatriculare printr-o ordonanţă care se aplică retroactiv.

Social-democratul a spus că această hotărâre trebuie amendată, astfel încât aplicarea ei să se facă doar pentru persoanele care îşi achiziţionează maşinile după data de 15 decembrie 2008.

Ioan Cătălin Nechifor a declarat: "Această taxă a ajuns o bătaie de joc pentru români, un fel de taxă a lui Moş Gerilă, cel pe care îl ştiam în trecut şi nu făcea decât foarte mult rău. Nu este corect ca românii să plătea-scă un preţ foarte mare pentru incompetenţa celor care ar fi trebuit să calculeze foarte atent acea taxă în vara acestui an, când s-a schimbat. Nu este corect ca această taxă să fie aplicată retroactiv pentru toţi românii care şi-au cumpărat maşini din acea brumă de avere pe care o aveau"".

Astfel, primarul PSD - proaspăt ales ca parlamentar - a precizat că va propune un amendament la ordonanţa de triplare a taxei de poluare auto, prin care solicită ca aplicarea legii să fie făcută pentru maşinile care vor fi introduse în ţară după 15 decembrie 2008.

""Trebuie să ducem această lege în normalitate, pentru respectarea drepturilor cetăţeanului şi a da o siguranţă pentru toată lumea, inclusiv pentru investitori, că România este o ţară guvernabilă, predictibilă şi care îşi respectă cetăţeanul"", a conchis Nechifor.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Daca stiam nu-mi achizitionam masina.O sa raman doar sa ma uit la ea.Am credite la banca si nu-mi pot permite cumpararea unei masini noi.Ar fi normal ca dupa 15 sa nu sa mai achizitioneze.Am credite la banca si nu-mi pot permite cumpararea unei masini noi.Ar fi normal ca dupa 15 sa nu sa mai achizitionezeor .LOR NU LE PASADE NOI,DECAT DE AFACERILE LOR !

    Ne taie orce posibilitate de a avea o masina. 

    bravo, domnule parlamentar !

    Am achizitionat ieri din Germania o masina Ford Focus, fabricatie iulie 2007,euro 4, 1,8 cm3 , diesel...si de ce sa platesc? ca nu am cumparat una din masinile lu` Tariceanu...??? am aflat de aceasta taxa atunci cand m-am intors in tara...frumos cadou de sarbatori ! Speram ca noul guvern sa repare greselile facute de acest dobitoc de premier care se gandeste numai la afacerile propii si nu la cetateanul de rand !! 

    Nu numai ca teoretic aceasta ordonanta de urgenta ar trebui sa se aplice pentru toate masinile cumparate dupa 15 decembrie 2008... ci ea trebuie recalculata ca sa fie echitabila... este un paradox sa iei o masina si sa platesti taxe la ea mai mult decat valoare ei insasi... nu ne cumparam iacht-uri care sunt un lux... daca nu se face nimic, multe persoane le vor inmatricula in alte state membre UE... si atunci noi vom contribui la bugetele acelor state nu al romaniei... baravo d-le parlamentar... e o decizie inteleapta... dar trebuie sa fiti uniti ca sa puteti face ceva... mi-e teama ca PNL va ramane la guuvernare si nu in opozitie... si atunci numeni nu va lua o astfel de hotarare... Ce sa-i facem... asta e tara in care traim...

    trebuie lasat sa traiasca si omul de rand Tariceanu crede ca oamenii au bani sa cumpere masini noi greseste enorm atunci sa dea si salarii ca sa permitem o masina nou,trebuie iesit an strada sa schimban mentalitatea hotiilor

    Suntem bataia de joc a guvernantilor carora le-am dat girul nostru pentru o viata mai buna.Sunt un amarat de cadru didactic care dupa 28 de ani de invatamant ,cu gradul didactic I si care am un venit net de 1500 Roni in care se include si acel 15% care reprezinta salariul de merit,si 10% sporul de dirigentie ,am reusit sa fac un credit sa-mi iau o masina din 1996 pentru ca alta mai noua nici ca se pune problema sa-mi pot permite si culmea ironiei acum nu o pot inmatricula .Bravo domnilor guvernanti,cand a fost vorba sa ne mariti salariile ati spus ca profesorii au venituri foarte mari,oare de aceea profesorii isi iau masini la mana a doua ?

    De ce n-ati spus inainte de alegeri ce aveti de gand?NE-AT MINTIT ,SI VA-TI FOLOSIT DE NOI SA VA FIE RUSINE!!!!!!!!!! 

    este un nesimtit tariceanu dar ii doresc sa traiasca cat va tine taxa noua

    pe 13 dec va fi ce -a mai urata zi din viata lui pentru toate umilintele aduse oamenilor

    ASA AR FI CORECT LA AUTOVEHICOLELE ADUSE IN TARA DUPA DATA DE 15 SA LI SE PLATEASCA TAXA MARITA NU DUPA O ZI PE ALTA , E CHIAR BATAIE DE JOC, NU AVEM DECAT SA NE PUNEM STREANGUL DE GAT , ASA VOM SCAPA DE IMPOSTORI SI OAMENI DE NIMIC IN SPECIAL DE CEI CARE NU SE GANDESC SI LA CEI MAI NEVOIASI

    Pentru un om ce gandeste aceasta taxa nu poate fi catalogata decat nechibzuita a unor oameni rupti total de realitatea romaneasca Astept sa vad ce se mai intampla si sa sper ca in TARA asta mai sunt si oameni ai puterii care cunosc realitatea romaneasca Dupa ce a prins un loc in parlament la milogeala eau aceasta decizie ca si o razbunare.

    Bravo d-le PARLAMENTAR, convingeţi cîţi mai mulţi colegi de-ai d-voastră, pe care noi i-am votat să ne reprezinte, şi faceţi aşa. e bătaie de joc, nu altceva. Oare ce vom mai plăti peste alte nopţi, ce alte taxe se vor schimba pe neanunţate? Jos cu MAFIOTUL.

    Ruşine să le fie. Oare le-o fi?

    Chiar nu exista cineva in ţara asta să ne înveţe ce e de făcut? Plătim bine.

    Atat timp cat masinile sunt cumparate din U.E. este ca sim le-am cumpara din Romania. Sau se uita de cele 4 libertati fundamentale pe care s-a constituit U.E.? Libertatea de miscare a persoanelor, bunurilor (deci si autoturismele), capitalurilor si serviciilor. sau poate ca daciile din 1900 toamna sau camioanele si alte utilaje nu polueaza?? ideea este ca acest premier si partidul de prosperi oameni de afaceri continua sa-si creasca averile pe spinarile oamenilor de rand. pana la alegeri PSD-ul si PDL-ul sustineau ca sunt impotriva acestei taxe. Se pare ca a venit si timpul sa demonstreze ca sunt intradevar impotriva acestei taxe ilegale si aberante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb