Sondaj: Mircea Geoană, politicianul în care alegătorii au cea mai mare încredere

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 6 decembrie 2023

Sursa foto: facebook / Mircea Geoană

Sursa foto: facebook / Mircea Geoană

English Version

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO rămâne cel mai de încredere politician în rândurile electoratului român, potrivit datelor din cel mai recent sondaj realizat de INSCOP, pentru News.ro. Cu 36,3% Geoană se situează pe primul loc al topului încrederii, urmat de procurorul-şef al Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, cu 34,3% şi de Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, cu 32,4%. Clasamentul este continuat de Marcel Ciolacu cu un capital de încredere de 25,3%, Diana Şoşoacă cu 22,7%, Gabriela Firea cu 21,4% şi George Simion cu 20,7%. În fostul premier Nicolae Ciucă au încredere 19,1% dintre cei repondenţi, iar în preşedintele Klaus Iohannis doar 16,2%. Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor beneficiază de un capital de încredere de 12,9%, iar Cătălin Drulă - preşedintele USR are doar 6,7%.

Remus Stefureac, director INSCOP Research, a declarat pentru sursa citată: "Clasamentul încrederii în personalităţi este dominat de deţinătorii celor mai importante poziţii ocupate de cetăţeni români pe plan internaţional, Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO şi Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European. Podiumul este completat de primarul Clujului, Emil Boc. Datele atrag atenţia prin două elemente: faptul că ocupanţii primelor trei locuri nu sunt actori activi în politica naţională, dar performează în domeniile lor de activitate şi nivelul de încredere în Diana Şoşoacă peste aşteptări, ceea ce arată existenţa unor segmente din populaţie care rezonează la mesaje ultra-radicale, un veritabil turnesol al unei stări de nemulţumire profundă".

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 20 - 27 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1100 persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

Cei de la INSCOP au măsurat în cadrul acestui sondaj şi gradul de notorietate a politicienilor români.

Astfel, deşi preşedintele Klaus Iohannis beneficiază de încrederea a doar 16,2% dintre cetăţenii cu drept de vot, el este politicianul cu cea mai mare notorietate dintre numele testate, 100% dintre respondenţi declarând că au auzit de el. În topul notorietăţii, Iohannis este urmat de Gabriela Firea cu 94,6%, Diana Şoşoacă cu 93,8%, Emil Boc cu 93,7%, Mircea Geoană cu 92,2% şi Marcel Ciolacu cu 92%. 86,5% dintre cei repondenţi susţin că au auzit de Laura Codruţa Kovesi, 83,8% de liderul liberal Nicolae Ciucă şi 81,4% de liderul AUR George Simion. Liderul USR Cătălin Drulă beneficiază de o notorietate de 41,6%, în timp ce Ilie Bolojan de 34,3%.

În cadrul sondajului a fost măsurată şi intenţia de vot a alegătorilor. Potrivit datelor INSCOP, PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL - 20,1%, AUR - 19,5%, pentru USR ar vota 11,9% dintre români, iar partidul Dianei Şoşoacă, SOS, ar trece de pragul de 5% necesar intrării în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare. Pentru UDMR ar vota 4,9% dintre cei care şi-au exprimat o opţiune de vot, iar pentru Pro România 2%. 1,9% dintre cei intervievaţi îşi exprimă opţiunea pentru Partidul Verde, 1,3% pentru PMP, 0,7% pentru PUSL, 0,6% pentru Forţa Dreptei şi 0,3% pentru REPER. 1,3% dintre respondenţi îşi exprimă preferinţa pentru alt partid.

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Dar de ce sa votam asa o relatie strinsa cu nato dupa tot ce s a intimplat in ultimii ani? Numai pt ca sunt bani pompati in media ca sa l sprijine, indiferent de interesele poporului roman? Dupa ce vedem in Gaza cat de strinsa e legatura cu regimul din Israel trebuie sa fim precauti. Se pare ca aspiratia de 2000 de ani a evreilor sa domine lumea a ajuns sa se implineasca. Chiar daca e real sondajul, desi Kovesi stim ca nu intra in competitie, exact ce crede Geoana ca l recomanda, exact pt asta e periculos pt democratia noastra.

    1. acum NATO e periculos pentru noi, deja US se codeste sa mai finanteze razboiul din Ukraina si Putin majoreaza inrolarile cu 15%. NE DORIM SA NU FIM NOI URMATORII DUPA UKRAINA, SAU NU?

      Noi, spre deosebire de UA suntem deja in NATO. Iar daca am fi atacati situatia ar fi foarte diferita decat cea de acum din UA.

      ...

    Așa își pierde lumea încrederea în sondaje. Gogonat rău sondajul ăsta.

    1. Cam Așa-i.Nu cred că Drula este unde zic ei.Oricum ,după mine,suntem un neam de dobitoci votând in continuu aceiași oameni care ne fac rău.

    Votam cu Diana Sosoaca !

    1. votam cu Sosoaca si Simion, ca sa ajungem rusinea Mapamondului

    E trasa de par.

    un sondaj rapid il vedem in comentarii .. 

    s c c r e t 

    1. Sondajul din comentarii e prea rapid, primul e bolnav antisemit, al doilea pune intrebari tampite, al treilea si urmatoarele nu exista. Judecata ta e prea superficiala. Mie mi se pare interesant cum Prostanacul a ajuns din nou un candidat credibil la prezidentiale. Oare si-a castigat independenta fata de Sorin Ovidiu Vantu?

      Te dai mare specialist dar nu ești.Pur și simplu îl vrea uncle Sam.Te-ai prins ?Nici tu nu prea contezi în sondajul asta !

      Te dai smechera dar nu esti, pentru ca nu este nici o istetime in ceea ce spui. Toata lumea stie asta. De ce mai comentezi daca n-ai nimic de adaugat?!

    E înalt, bărbat bine, educat, fost ambasador, acum adjunct NATO,cuscrii cu posibilități, vorbește bine, nu e conflictual,ce mai,bun de pus în tabloul cu voievozi români!

    Seamănă cu Iohannis: înalt, bărbat bine,Românie educată deci și El,amândoi fani ai paltoanelor, amândoi îndrăgostiți de consoarte,etc,etc  

    Întrebare? Ce propun concret cei doi românilor care sa-i particularizeze?

    Nimic,asta-i răspunsul! 

    1. Are și un cumnat condamnat penal, cumnat care a urcat în funcție cu sprijin politic, adică de la Geoană.

      In rest nu înțeleg de ce e om politic? Când a ocupat el o funcție în administrație?  

      Că e , vorba e a lui- nici noi nu știm câți suntem- un angajat al serviciilor secrete(atât de secrete că le știe toată lumea) de la noi? 

      Poate ar trebui sa se pensioneze. 

      Că e adjunct secretarului nato nu înseamnă NIMIC , decat la Antena 3

      În sensul că în ocupai funcție de reprezentare politica , fara influenta având în vedere prestanta și autoritatea șefului NATO pe de o parte, pe de alta clara distincție între politic și militar in NATO.

      Dacă cineva își închipuie că Geoană conduce armatele SUA , Uk sau Franței, ii informez că acolo nimeni nu a auzit de el

    Geoana s-a sorosizat complet de cand tot freaca menta pe la Aspen , nu a mai ramas nimic din el . acum mai nou , poarta si fesul ala evreiesc in cap . nu am incredere in sondaj .

    Nu va pierdeti timpul cu sondajele, si Ponta avea 80%...de exemplu in Bucuresti Nicusor Dan nici nu apare desi bate la vot orice politruc cu gura mare...

    sondaj fara nici o relevanta . niciunul dintre cei nominalizati nu si-a decis participarea .

    Decat Mircea Geoană,

    mai bine realegem "pe viata", pe Johannis 

    1. Ai dreptate,

      macar joaca golf si pasionat de turism in strainatate 

      mai bine Soso sau Simion la europarlamentare,poate desbate de la egal la egal cu somitatile ursula si boreal!

      DEZBATE

    hoti si mincinosi toti

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb