SORIN GRINDEANU: ''Guvernul a dat undă verde unei Hotărâri pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa''

G.U.
Politică / 14 aprilie 2022

''Guvernul a dat undă verde unei Hotărâri pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa''

Executivul a dat astăzi undă verde unei Hotărâri pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, care vizează facilitarea preluării fluxurilor de marfă suplimentar şi dezvoltarea transportului multimodal, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, conform Agerpres.

"Guvernul a dat astăzi undă verde unei Hotărâri pentru reabilitarea infrastructurii feroviare din Portul Constanţa! Bugetul CFR SA va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului. Această sumă va fi folosită pentru: finanţarea integrală a lucrărilor pe 35 de linii care vor fi eliberate în perioada imediat următoare; asigurarea bugetului pentru demararea licitaţiilor şi pentru contractarea lucrărilor pentru celelalte linii aflate în port; plata lucrărilor executate în primele luni după contractare", a scris Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, programul de reabilitare are ca scop facilitarea preluării fluxurilor de marfă suplimentar, inclusiv a celor provenite din zona de conflict şi dezvoltarea transportului multimodal, şi implicit a activităţii Portului Constanţa, cu efecte imediate pentru susţinerea economiei.

Alocarea a 200 de milioane de lei pentru operaţionalizarea infrastructurii de transport feroviar din Portul Constanţa a fost anunţată de premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

"Am discutat de măsurile pe care le-am luat, astfel încât Portul Constanţa să-şi mărească tot ceea ce ţine de infrastructura de operare. În această infrastructură componenta feroviară joacă un rol foarte important. Am identificat banii necesari şi, astfel, prin hotărârea de astăzi vom aloca 200 de milioane de lei pentru a putea să operaţionalizăm ceea ce ani buni de zile a fost blocat de vagoanele care au zăcut efectiv pe liniile din interiorul feroviare din Portul Constanţa. Prin această măsură vom continua să asigurăm ritmul şi capacitatea tuturor activităţilor de transport din port", a spus prim-ministrul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. olandezii nu vor sa-l ia fara investitii masive . mai vorbim .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb