Sorin Oprescu: Nu voi abandona lupta cu impostura Ministerului Sănătăţii

Ziarul BURSA #Politică / 27 decembrie 2005

Senatorul Sorin Oprescu a declarat recent că nu a demisionat din funcţia de director al Spitalului Elias "de frică" şi că nu va abandona lupta "cu impostura şi impotenţa ministerială". "Cînd am constatat că toa-te acţiunile rău-voitoare îndreptate împotriva mea au început să se răsfrîngă asupra colegilor mei, asupra spitalului, asupra bolnavilor, asupra Corpului academic, m-am hotărît să plec şi asta am şi făcut. Nu voi abandona lupta cu impostura şi impotenţa ministerială dublată de ură viscerală. Îmi voi căuta dreptatea în justiţie pentru că minciuna stă la baza motivaţiei ordinului de demitere", a afirmat Sorin Oprescu.

El a ţinut să precizeze că spitalele pe care le-a condus pînă de curînd şi-au îndeplinit performanţele propuse şi nu au nici un fel de datorii. "Nu-mi va fi niciodată ruşine de ceea ce am făcut pentru oamenii bolnavi. Niciodată, oricît de greu îmi va fi, nu voi putea fi făcut să îngenunchez la < altarul portocaliu > clamînd iertare", a subliniat fostul director al Spitalului Elias. Sorin Oprescu a afirmat că Spitalul Elias nu putea funcţiona "în această isterie ministerială care îşi doreşte epurarea politică". El a menţionat, însă, că ordinele ministrului Eugen Nicolăescu erau lovite de nulitate, lucru demonstrat, potrivit lui Oprescu, de apariţia săptămîna trecută a unei Ordonanţe de Urgenţă emisă de Guvern. "Această ordonanţă de urgenţă încearcă să acopere lipsa de legalitate a tuturor ordinelor emise pînă acum. De aceea, mă voi judeca în continuare cu Ministerul Sănătăţii considerînd un abuz impardonabil faptul că ministrul şi-a bătut joc de toate legile în vigoare", a declarat Oprescu. El a adăugat că "nici Ceauşescu nu a avut curajul să acţioneze în acest fel, violentînd legea aşa cum a făcut ministrul sănătăţii". În opinia lui Sorin Oprescu, mult aşteptata reformă în sistemul sanitar s-a rezumat pînă acum la demiteri "intempestive", politice, "făcute la televizor", acuzaţii nefondate, denigrări şi jigniri inutile, la "călcarea în picioare" a celor mai elementare norme de bun simţ a demnităţii unui corp profesional care niciodată nu a acţionat decît în interesul sănătăţii oamenilor.

"Nu am plecat de frică. Este evident însă că cele 15 demiteri nu au avut la baza lor legea. Nu am crezut că după 16 ani de zile ne întoarcem înapoi cu 50 de ani", a mai afirmat dr. Oprescu. Prezent la conferinţa de presă, preşedintele PSD, Mircea Geoa-nă, a declarat că situaţia creată în sistemul de sănătate de ministrul Nicolăescu este un "abuz fără precedent". "Nu numai că nu se respectă legea, nu numai că se dă cu piciorul unor profesionişti care şi-au dedicat viaţa şi cariera pentru sănătatea oamenilor, asistăm de fapt la parcelarea pe clientelă politică a sistemului de sănătate. Pretextul folosit de Guvern de a spune că la spitalele cu datorii trebuie schimbaţi directorii nu s-a aplicat la alţii, cederişti transformaţi în manageri", a afirmat Geoană. Liderul PSD a arătat că există spitale cu datorii foarte mari în ţară, dar pentru că aveau în frunte directori de la PNL şi PD, aceştia nu au fost schimbaţi. În sprijinul lui Sorin Oprescu s-a exprimat şi preşedintele PSD Bucureşti, Dan Ioan Popescu. El a fost de părere că asistăm azi în România la o "epurare politică de tip stalinist". "În loc să li se mulţumească directorilor de spitale pentru că au prestat actul medical în condiţii de subfinanţare cronică a sistemului sanitar, asistăm în prezent la o răzbunare politică. Mi se pare aberant să se întrunească o şedinţă de guvern, aşa cum s-a întîmplat săptămîna trecută, pentru a legifera dorinţa unui ministru. Este un semn de instaurare a dictaturii în Româ-nia, care nu poate fi acceptat", a spus Dan Ioan Popescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb