Sorin Roşca Stănescu: "Băsescu şi Stolojan au spălat şapte milioane de dolari în 2004 "

F.A.
Politică / 6 noiembrie 2013

  • document ataşat Documente bancare
    apasă aici pentru a descărca.

    Traian Băsescu şi Theodor Stolojan "au spălat", în anul 2004, şapte milioane de dolari, a declarat, astăzi, senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, într-un comunicat remis redacţiei.

    "În anul 2004, în contul deschis la Bancpost Bucureşti de către Alianţa D.A., în zilele de 4, 12 şi 19 noiembrie, prin cinci viramente, a fost transferată suma de 7 milioane USD. Preşedintele PD era, în 2004, Traian Băsescu care, în acelaşi an, a candidat la funcţia prezidenţială şi a reuşit, la limită, să-l învingă pe contracandidatul său Adrian Năstase. Preşedintele PNL era Theodor Stolojan care, iniţial, conform algoritmului Alianţei D.A., urma să candideze pentru Cotroceni, dar a abandonat în favoarea lui Traian Băsescu", precizează Roşca Stănescu

    Senatorul PNL menţionează că această sumă totală de 7 milioane USD a provenit de la Laiki Bank Cyprus, iar plăţile au fost făcute prin intermediul băncilor Brown Brothers Harriman and Corporation şi Bank of Canton of California San Francisco.

    "Conform legii nr. 43/2003 privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, în vigoare în 2004, era obligatoriu că suma totală a donaţiilor să se publice în Monitorul Oficial al României, partea a treia, până la data de 31 martie a anului următor. Această prevedere legală a fost încălcată", se mai arată în comunicat.

    "Este limpede că, într-o formă netransparentă, în tot sau în parte, această sumă de 7 milioane USD a fost utilizată, sub forma de bani negri, în campania electorală prezidenţială a domnului Traian Băsescu. Ne aflăm într-un caz tipic de încălcare flagrantă nu numai a legii electorale, dar şi a reglementărilor care previn şi sancţionează operaţiunile de spălare a banilor", a mai declarat Sorin Roşca Stănescu.

    Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Sorin Roşca Stănescu, după ce senatorul PNL a declarat că preşedintele ar fi primit mită pentru susţinerea proiectului minier de la Roşia Montană. Soluţia în acest proces urmează să o dea magistraţii de la Judecătoria Sectorului 2. Instanţa nu a stabilit, deocamdată, când va fi primul termen din dosar.

    În plângerea înaintată de Traian Băsescu, se arată că "acuzaţiile făcute de curând comportă o gravitate deosebită întrucât asociază persoana subsemnatului în calitate de demnitar public cu o activitate infracţională". "Este limpede că astfel de acuzaţii sunt de natură să creeze suspiciuni şi insecuritate faţă de activitatea subsemnatului având urmări deosebit de dăunătoare pentru desfăşurarea mandatului încredinţat", se mai spune în plângere.

    Ieri, senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu l-a avertizat pe preşedintele Traian Băsescu să fie atent la conturile pe care le-ar avea în Seychelles.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb