S&P GLOBAL CSA 2021:  Arçelik atinge cel mai mare scor din industria de electrocasnice la capitolul sustenabilitate

G.U.
Companii / 29 noiembrie 2021

Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik

Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik

Arçelik, unul dintre principalii jucători din industria de electronice şi electrocasnice, proprietar al Arctic, a obţinut cel mai ridicat scor dintre companiile din domeniu în cel mai recent clasament S&P Global Corporate Sustainability Assessment, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Aceasta reprezintă o evaluare anuală de referinţă a practicilor de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG), stând la baza Indicelui de sustenabilitate Dow Jones.

Scorul înregistrat de Arçelik este de 86/100, în creştere cu şapte puncte faţă de anul trecut. Totodată, este cel de-al cincilea an consecutiv în care Arçelik este inclus în Indicii Mondiali de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI). Aceste rezultate confirmă eforturile Arçelik de a îşi îmbunătăţi permanent performanţa în ceea ce priveşte sustenabilitatea, întărindu-i poziţia de etalon în industria producţiei de electrocasnice.

"Este o onoare să fim incluşi în Indicii de Sustenabilitate Dow Jones pentru al cincilea an la rând, cu cel mai mare scor din industrie. Această recunoaştere este extrem de importantă pentru compania noastră. Eforturile Arçelik pentru a construi un viitor mai durabil sunt într-o continuă evoluţie. După participarea noastră la COP26, ne dăm seama că mai sunt multe de făcut şi ne angajăm să avem un rol activ în găsirea de soluţii. Ne străduim permanent să facem mai mult pentru a sprijini lupta împotriva schimbărilor climatice, după cum o dovedesc noile noastre ţinte de reducere a emisiilor de carbon în toate cele trei domenii, dar şi aderarea la Alianţa CEO Climate Leaders din cadrul Forumului Economic Mondial şi menţinerea în DJSI", a declarat Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

Potrivit sursei citate, compania a anunţat recent asumarea unor ţinte mai ambiţioase privind emisiile de carbon - o reducere de 50,4% în toate cele trei domenii până în 2030, în linie cu obiectivele Acordului de la Paris.

Arçelik atrage atenţia asupra eforturilor susţinute necesare pentru combaterea schimbărilor climatice şi lansează un apel către celelalte companii să se alăture acestei cauze.

Compania figurează în Indicii de Sustenabilitate Dow Jones din 2017. DJSI evaluează performanţa companiilor în diferite sectoare care acoperă toate aspectele legate de sustenabilitate, precum managementul, finanţarea, lanţul de aprovizionare, transparenţa, drepturile omului şi combaterea schimbărilor climatice. Creat de S&P Dow Jones Indices şi RobecoSAM, Indicele de Sustenabilitate Dow Jones clasifică cele mai sustenabile companii şi serveşte drept punct de referinţă pentru investitorii care integrează problemele legate de sustenabilitate în portofoliile lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb