SSIF "Intercapital Invest" a intermediat tranzacţii totale cu acţiuni şi unităţi de fond, la BVB, de 465,8 milioane lei

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 octombrie 2011

Răzvan Paşol, directorul general al "Intercapital Invest", ne-a declarat: "În condiţiile actuale dificile pentru pieţele internaţionale, cu perspective relativ incerte, nu mă aştept la evoluţii spectaculoase nici pe piaţa de capital din România. Probabil vom vedea în continuare volume reduse şi o evoluţie relativ descendentă, punctată de perioade de volatilitate ridicată".

Răzvan Paşol, directorul general al "Intercapital Invest", ne-a declarat: "În condiţiile actuale dificile pentru pieţele internaţionale, cu perspective relativ incerte, nu mă aştept la evoluţii spectaculoase nici pe piaţa de capital din România. Probabil vom vedea în continuare volume reduse şi o evoluţie relativ descendentă, punctată de perioade de volatilitate ridicată".

"Intercapital Invest" analizează trei proiecte de finanţare prin piaţa de capital ce ar putea fi lansate în prima parte a anului 2012

SSIF Intercapital Invest a intermediat tranzacţii totale cu acţiuni şi unităţi de fond la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în valoare de 465,8 milioane lei în primele nouă luni ale anului curent, o valoare apropiată de cea tranzacţionată în perioada similară a anului 2010 (461,7 milioane lei) şi în creştere faţă de 305,1 milioane lei în primele nouă luni ale anului 2009, potrivit unui comunicat la companiei. Pe celelalte pieţe operate de BVB, SSIF Intercapital Invest a înregistrat în primele nouă luni ale anului curent tranzacţii cu instrumente derivate în valoare de 6,57 milioane lei, produse structurate în valoare de 1,62 milioane lei şi obligaţiuni în valoare de 0,81 milioane lei.

La Sibex, SSIF Intercapital Invest a intermediat tranzacţii cu derivate în valoare de 485,2 milioane lei în primele trei trimestre ale anului curent, în creştere uşoară faţă de 405,5 milioane lei în primele nouă luni ale anului 2010 şi de 196,3 milioane lei în primele nouă luni ale anului 2009. Valoarea tranzacţiilor companiei cu acţiuni la Sibex în perioada ianuarie - septembrie 2011 a fost de 4,5 milioane lei.

Numărul clienţilor investitori în acţiuni şi derivate ai Intercapital Invest a atins 4.726 la sfârşitul lunii septembrie 2011, faţă de 4.435 la sfârşitul lunii septembrie 2010. Cifra de afaceri estimată a companiei pe primele nouă luni ale anului curent a fost de 1,69 milioane lei, faţă de 2,28 milioane lei pe primele nouă luni ale anului 2010 şi 2,03 milioane lei pe primele nouă luni ale anului 2009.

Răzvan Paşol, directorul general al "Intercapital Invest", ne-a declarat: "Situaţia externă a fost şi rămâne principalul factor de influenţă a evoluţiei pieţei de capital din România. În condiţiile actuale dificile pentru pieţele internaţionale, cu perspective relativ incerte, nu mă aştept la evoluţii spectaculoase nici pe piaţa de capital din România. Probabil vom vedea în continuare volume reduse şi o evoluţie relativ descendentă, punctată de perioade de volatilitate ridicată".

"Intercapital Invest" analizează trei proiecte de finanţare prin piaţa de capital ce ar putea fi lansate în prima parte a anului 2012. Domnul Răzvan Paşol ne-a spus: "Este vorba despre o companie dintr-un domeniu inexistent la cota BVB, pe care o vom lista fie prin prospect de admitere la tranzacţionare, fie ulterior unei oferte publice iniţiale; o companie străină care ar putea să se listeze la BVB în paralel cu listarea existentă deja pe o altă piaţă din Uniunea Europeană; un fond de investiţii cu un profil nou, diferit de cel al fondurilor listate în prezent la BVB".

Subsidiara de administrare a activelor a SSIF Intercapital Invest, compania SAI Intercapital Invest-ment Management, administra active totale de 10,0 milioane lei la sfârşitul lunii septembrie 2011, faţă de 10,3 milioane lei la sfârşitul lunii septembrie 2011. Cifra de afaceri estimată a SAI Intercapital Invest-ment Management pe primele nouă luni ale anului 2011 era de 0,62 milioane lei, faţă de 0,09 milioane lei pe primele nouă luni ale anului 2010.

Printre proiectele lansate de SSIF Intercapital Invest în ultimele luni se numără :

- selectarea Intercapital Invest pentru a intermedia transferul companiei Electromagnetica SA de pe Rasdaq pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, unul dintre cele mai importante transferuri de acest tip de pe piaţa de capital. Prospectul de admitere la tranzacţionare a fost aprobat de CNVM şi publicat la sfârşitul lunii septembrie, tranzacţiile pe piaţa reglementată a BVB urmând a debuta efectiv la începutul lunii noiembrie;

- selectarea consorţiului format din BCR, Intercapital Invest şi Swiss Capital pentru intermedierea ofertei publice secundare de vânzare de acţiuni CNTEE Transelectrica SA, etapa esenţială a programului de privatizare derulat de către Statul Român prin intermediul pieţei de capital;

- selectarea Intercapital Invest pentru a intermedia transferul companiei Artego Tg. Jiu SA de pe Rasdaq pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti. Finalizarea acestui proces şi debutul tranzacţiilor cu acţiuni Artego pe piaţa reglementată a BVB sunt aşteptate până la sfârşitul anului 2011.

- Intercapital Invest acordă consultanţă pentru o majorare de capital însoţită de drepturi de preferinţă tranzacţionate la Johannesburg Stock Exchange şi Bursa de Valori Bucureşti a companiei New Europe Property Investments plc. (NEPI), în ceea ce priveşte aspecte legate de cerinţele şi procedurile pieţei de capital din România. Tranzacţionarea drepturilor de preferinţă ale NEPI la BVB este programată pentru prima parte a lunii noiembrie

În 2011 Intercapital Invest a finalizat şi procedurile de auditare a sistemelor informatice cerute de Regulamentul CNVM 5/2010 şi de Dispunerea de Măsuri a CNVM 19/2010 pentru creşterea siguranţei şi eficienţei sistemelor IT ale companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb